Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Συμβουλές για καλό καλοκαίρι στην πόλη

Το καλοκαίρι θεωρείται ευκαιρία για διακοπές, ξεκούραση, βόλτες και ψυχαγωγία. Πώς μπορεί, όμως, κανείς να το αντέξει στην πόλη μέχρι να αρχίσει η άδειά του; Και τί μπορούν να κάνουν όσοι είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην έδρα τους καθ' όλη τη διάρκειά του;
«Είναι γεγονός πως στην πόλη το καλοκαίρι είναι πιο δύσκολο, καθώς η θερμοκρασία είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη απ' ότι στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά», λέει ο κ. Δημήτρης Τριχόπουλος, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. «Η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι η ζέστη αντανακλάται από την άσφαλτο, η κυκλοφορία του αέρα είναι περιορισμένη εξαιτίας των ψηλών κτηρίων και υπάρχει μεγαλύτερη ενεργειακή παραγωγή από...

Ένα φιλί αξίας 6 εκατ. δολαρίων

Περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας κόστισε στον γενικό διευθυντή των πολυκαταστημάτων της Αυστραλίας «David Jones», Μαρκ Μακίνες, ένα… φιλί.

Ο Μακίνες υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του και μάλιστα έφυγε και από την Αυστραλία μαζί με την τεσσάρων μηνών έγκυο σύντροφό του, μετά την ομολογία του πως επιχείρησε να φιλήσει μια παντρεμένη γυναίκα του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας. Παράλληλα, επιχείρησε ανεπιτυχώς να την αγκαλιάσει.


Τελικά, όταν το «θύμα» απέστειλε δικηγορική επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ο Μακίνες ομολόγησε την πράξη του, ζήτησε συγγνώμη και παραιτήθηκε, καθώς έρχονται στην ...

Δάνεια, κάρτες: Ρυθμίσεις για χαμηλότερες δόσεις

Ψαλίδι στο επιτόκιο, επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, συγκέντρωση των οφειλών σε νέο δάνειο, ακόμα και αξιοποίηση υπάρχοντος στεγαστικού δανείου για αποπληρωμή οφειλών σε πιστωτικές κάρτες, είναι κάποια από τα αντίδοτα που προσφέρουν πλέον οι τράπεζες για να χτυπήσουν τον... ιό της υπερχρέωσης. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν στους πελάτες τους να παραλείψουν την πληρωμή κάποιων δόσεων, τους δίνουν τη δυνατότητα να παγώσουν τις οφειλές τους έως και για 24 μήνες, ή τους ασφαλίζουν στην...

Αερογέφυρα ζωής για δεκαεξάχρονο

Αερογέφυρα ζωής από το Ηράκλειο στο Παλέρμο της Ιταλίας, στήθηκε την Παρασκευή, για τη μεταφορά ενός 16χρονου που χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος.

Ο νεαρός είχε εισαχθεί πριν από λίγες ημέρες στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από την σπάνια ασθένεια «οξεία κεραυνοβόλο ηπατίτιδα».

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται άμεση μεταμόσχευση και αμέσως άρχισαν οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στο νοσοκομείο, το...

Couchsurfing: Το “ταξιδιάρικο” social media

Πείτε πως θέλετε να πάτε μια “βόλτα” στην Ισπανία και το μόνο που έχετε να πληρώσετε είναι τα αεροπορικά εισιτήρια. Ή ότι δεν έχετε παρέα, γιατί οι άδειες στη δουλειά βγήκαν ανάποδα με τους άλλους, κι έχετε μείνει μόνοι σας. Σε αυτό το σημείο, πληκτρολογείτε www.couchsurfing.org, και βρίσκετε αυτόματα δωρεάν διαμονή και παρέα! 
Αν είστε από τους ανθρώπους που σημασία έχει το περιεχόμενο και όχι το περιτύλιγμα, τότε το Couch Surfing είναι ό,τι πρέπει.

Το πιο “ταξιδιάρικο” social media, σας επιτρέπει να ταξιδέψετε παντού και να κοιμηθείτε στον καναπέ ενός αγνώστου στην Ουρουγάη για παράδειγμα, με έναν όρο: Να φιλοξενήσετε κι εσείς κάποιον που...

Καλώς τα παιδιά... 5-0


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε πως θα ήθελε νίκη με 5-0 επί της Αργεντινής και ο Παντελής Καπετάνος τόνισε: “11 αυτοί, 11 και εμείς”. Αποφασισμένοι οι διεθνείς να τα δώσουν όλα για την πρόκριση.
Γκέκας: Εμείς προσγειωμένοι ήμασταν, εσείς προσγειωθείτε

Αποστολή, Νότιος Αφρική: Θωμάς Αγγέλου 


Λίγες μέρες έμειναν για το ματς που θα κρίνει τα πάντα. Οι πανηγυρισμοί για την νίκη επί της Νιγηρίας τελείωσαν, οι διεθνείς ξεκουράστηκαν και  πλέον στο μυαλό τους υπάρχει μόνο ο αγώνας με την Αργεντινή.


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο ...

Έπεσε στη θάλασσα για να ξεφύγει και πνίγηκε


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η καταδίωξη δύο Αλγερινών που έκλεβαν λουόμενους και αυτοκίνητα, το απόγευμα στην παραλία της Κινέτας.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή, εντόπισαν του δύο αλλοδαπούς την ώρα που είχαν κάνει διάρρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο, και τους καταδίωξαν.

Υστερα από λίγη ώρα κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν, ηλικίας 36 ετών, αλλά ο δεύτερος έπεσε στη θάλασσα για να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο Αλγερινός ανασύρθηκε νεκρός, ενώ ...

Θανάσιμη καταδίωξη στην Κινέτα


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η καταδίωξη δύο Αλγερινών που έκλεβαν λουόμενους και αυτοκίνητα, σήμερα το απόγευμα στην παραλία της Κινέτας.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή, εντόπισαν του δύο αλλοδαπούς την ώρα που είχαν κάνει διάρρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο, και τους καταδίωξαν.


Ύστερα από λίγη ώρα κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν, ηλικίας 36 ετών αλγερινής καταγωγής, αλλά ο δεύτερος έπεσε στη θάλασσα για να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να πνιγεί.


Ο δράστης ανασύρθηκε νεκρός, ενώ...

Απεργιακός τυφώνας από τη Δευτέρα

Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων ανοίγει από τη Δευτέρα και θα κορυφωθεί μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που καταδικάζουν χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και ανέργους στην ανέχεια. Το καλοκαίρι θα είναι «θερμό» απ’ όλες τις απόψεις, διαμηνύουν οι εργαζόμενοι, την ώρα που η κυβέρνηση ρυθμίζει τις
τελευταίες λεπτομέρειες στο Ασφαλιστικό, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα των νέων.

Εργαζόμενοι σε Μετρό και ΟΣΕ, εκπαιδευτικοί και δικηγόροι παίρνουν πρώτοι τη «σκυτάλη». To ΠΑΜΕ εξήγγειλε απεργία την...

Cameron Diaz: Μου αρέσουν και οι γυναίκες

Σε πιπεράτες λεπτομέρειες για την ερωτική της ζωή προχώρησε η Cameron Diaz σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Playboy.
Δεν στάθηκε μόνο στο γεγονός να αποκαλύψει πως έχει νιώσει ερωτική έλξη για ορισμένες γυναίκες, αλλά ανέφερε πως τη αρέσει το άγριο σεξ, τονίζοντας πως πολλές φορές έχει ταξιδέψει για να συνευρεθεί ερωτικά με κάποιον από τους συντρόφους τους.
"Η σεξουαλικότητα και η αγάπη, είναι διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν γυναίκες για τις οποίες νιώθω ερωτική έλξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις ερωτευτώ" ανέφερε ...

Έμπλεξαν τον Πρόεδρο στην κόντρα για τα εργασιακά

Σε εργασιακό «ολοκαύτωμα» με παράπλευρες απώλειες χιλιάδες εργαζόμενους και «θεατή» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξελίσσεται η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που δρομολόγησε η κυβέρνηση, παρακάμπτοντας τη Βουλή, φοβούμενη ένα ακόμη εσωκομματικό αντάρτικο, ανάλογο με αυτό της υπερψήφισης των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Η αριστερή αντιπολίτευση της χώρας επιχείρησε -εφαρμόζοντας κατά κάποιο τρόπο την έσχατη γραμμή άμυνας- την «εμπλοκή» του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο ...

"Το Νέο Videoclip των Locomondo για το "Goal" με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη"

"Το ολοκαίνουριο videoclip των Locomondo για το τραγούδι τους για το Mundial με τίτλο "Goal", με τη συμμετοχή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη!"


  troktiko

Αλλαγές στο Τσαντίρι λόγω Μουντιάλ

Κι εκεί που περιμέναμε ότι την Τρίτη 22 Ιουνίου ο Λάκης Λαζόπουλος θα κλείσει το Τσαντίρι του για το καλοκαίρι, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ, αλλάζουν εντελώς το πρόγραμμα.

Έτσι ο ALPHA ανακοίνωσε ότι λόγω της αναμέτρησης της Εθνικής με την Αργεντινή, η τελευταία εκπομπή του Τσαντιριού θα προβληθεί στις 29 Ιουνίου.

Σου λέει ποιος θα κάτσει να δει Τσαντίρι με την Εθνική να παίζει απέναντι, οπότε δεν το διακινδυνεύουν.

Στη θέση του Τσαντιριού θα...

Ο Αντώνης Ρέμος στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

«Μα δεν τελειώσαμε, δεν γίνεται σου λέω, δεν τελειώσαμε», διαμηνύουν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στον Αντώνη Ρέμο, μετά την ανακάλυψη αδικαιολόγητων ποσών που προκύπτουν από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στον Ηρακλή, αλλά και στα προσωπικά δηλωθέντα εισοδήματα του καλλιτέχνη.

Με την υπόθεση του κ. Ρέμου ασχολήθηκε μάλιστα προσωπικά ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης, αναφέρει η εφημερίδα «Αποκαλύψεις», αφού διαπιστώθηκαν οικονομικές διαφορές σε προσωπικά έσοδα που έχει δηλώσει σε σχέση με ποσά που έχει εισπράξει από τις ...

Λουκέτο σε 25 νυκτερινά κέντρα

Λουκέτο σε 25 νυκτερινά κέντρα, εστιατόρια gourmet και πολυχώρους, αναμένονται τις επόμενες ημέρες μετά από φορολογικές παραβάσεις που διαπίστωσε το ΣΔΟΕ μετά από σαρωτικούς ελέγχους τις τελευταίες ημέρες.
Την περίοδο Απριλίου-Μαίου και μόνον στην Αττική, έχουν γίνει έλεγχοι σε 802 κέντρα διασκέδασης και χώρους μαζικής εστίασης, που εντόπισαν πάνω από τα μισά από αυτά (449) να μην κόβουν αποδείξεις και να μην έχουν στη διάθεση των ελεγκτών παραστατικά και τιμολόγια προμήθειας, πρώτων υλών.
Έτσι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται θεαματικό λουκέτο σε κέντρα και εστιατόρια -ορισμένα από αυτά πολύ γνωστά- προκειμένου να εμπεδωθεί από την κοινή γνώμη το αίσθημα της...

Κομμένα κεφάλια σε αεροπλάνο


Ούτε να το φανταστούν δεν μπορούσαν οι τελωνειακοί και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου του Αρκάνσας ότι θα έρχονταν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο ανατριχιαστικό θέαμα. Εξήντα κεφάλια ανακάλυψαν μέσα σε πακέτα!

Όχι, δεν πρόκειται -ευτυχώς- για κάποια ομαδική σφαγή ούτε για ευρήματα φόνων.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου και πιο συγκεκριμένα εκείνοι της εταιρίας Southwest Airlines πρόσεξαν πως κάποια πακέτα δεν είχαν ...

Σύλληψη 19χρονου για διακίνηση κοκαΐνης με τη μέθοδο της κατάποσης


Ένας 19χρονος Λετονός συνελήφθη στο «Ελ.Βενιζέλος» και οδηγήθηκε αμέσως στο νοσοκομείο -κατόπιν δικού του αιτήματος- όπου απέβαλε σταδιακά 35 αυτοσχέδιες ανισοβαρείς κυλινδρικές συσκευασίες με 430 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο 19χρονος έχει έρθει στην Ελλάδα από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας μέσω Ζυρίχης.


Οι αξιωματικοίο της Δίωξης Ναρκωτικών χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη μέθοδο «βραδυφλεγή βόμβα».


Όπως επισημαίνουν «τα γαστρικά υγρά μπορούν να σπάσουν και πέτρα. Αν η ...

Μαραθώνιος «Λυκόφως»: Δείτε πρώτοι την «Έκλειψη»

Οι Έλληνες οπαδοί του διάσημου κινηματογραφικού έπους «Λυκόφως» θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι την τρίτη ταινία της σειράς, «Έκλειψη», μαζί με τις δύο προηγούμενες ταινίες σε έναν χορταστικό... βαμπιρικό μαραθώνιο την Τρίτη 29 Ιουνίου.
Για μία και μοναδική βραδιά, στους κινηματογράφους Odeon Kosmopolis στην Κηφισίας, Odeon Starcity στη Συγγρού, Odeon Πλατεία στη Θεσσαλονίκη, Odeon στο Talos Plaza στο Ηράκλειο και Odeon Paralimnio στα Ιωάννινα, οι θαυμαστές της Bella, του Edward και του Jacob θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν στην ....

Από το 2014 έρχεται η εποχή των παγετώνων

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, που πραγματοποιήθηκε στη Βόνη με τη συμμετοχή 190 κρατών, και ενώ ο ΟΗΕ επιχειρεί να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για να αποτραπεί η επικείμενη παγκόσμια υπερθέρμανση, στο Σικάγο, σε άλλη διεθνή σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή, μια μερίδα «διαφωνούντων» και «ετερόδοξων» ειδικών προέβλεπε, αντίθετα, την έλευση μιας νέας εποχής... παγετώνων.
Οι 75 κλιματικοί εμπειρογνώμονες, που έκαναν ανακοινώσεις στην....

Ρομαντική μουσική: Ο βοηθός του έρωτα!

Στα πλαίσια πειράματος για τις συναισθηματικές επιδράσεις της μουσικής, το ρομαντικό τραγούδι που ακουγόταν αχνά αύξησε τις πιθανότητες επιτυχίες ενός νεαρού που επιχειρούσε να κατακτήσει την κοπέλα. 

Είτε η μουσική, είτε οι στίχοι των ερωτικών τραγουδιών, όπως εκτιμούν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετάνης, δημιουργούν θετικά συναισθήματα στους ακροατές και τους κάνουν πιο δεκτικούς στις προτάσεις των άλλων.
Άλλωστε, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, τα τραγούδια με επιθετικούς στίχους αυξάνουν παροδικά την επιθετικότητα και το...

"Μίνι-χρεωκοπία" της Ελλάδας αναμένει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών

Αναδιάρθρωση του χρέους της ελληνικής οικονομίας διαβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, που επισημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν αποδεκτή από τις αγορές. 
Στη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν είπε ότι περιμένει η Ελλάδα να ζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους της από τους πιστωτές της, λίγες μέρες μετά την ...

Είκοσι αγόρια νεκρά και 60 τραυματισμένα σε τελετές περιτομής


Είκοσι αγόρια στη Νότια Αφρική άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από τελετουργικές περιτομές, μέσα στις τελευταίες 12 ημέρες.
Περίπου 60 παιδιά νοσηλεύονται τραυματισμένα, από τη βάρβαρη πρακτική που γίνεται στο ύπαιθρο χωρίς σωστές συνθήκες υγιεινής. Η περιτομή είναι ένα διαδεδομένο έθιμο σε αρκετές φυλές της Ν. Αφρικής και σηματοδοτεί τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Ο βασιλιάς των Ζούλου Γκουντγουίλ Ζουελιθίνι προσπαθεί να επαναφέρει αυτή την πρακτική και ...

Σπείρα διέπραξε 37 διαρρήξεις στον Ωρωπό

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Ωρωπού προχώρησε η αστυνομία.

Έξι άτομα συνελήφθησαν, πρόκειται για τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος της σπείρας, πολωνικής καταγωγής.


Όπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα, οι δράστες είχαν διαπράξει τουλάχιστον 37 διαρρήξεις, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν στη...

Μυστηριώδες πλάσμα στην Ουαλία




Ένα μυστηριώδες πλάσμα τρομοκράτησε τους τουρίστες και μετά μετά ξεβράστηκε σε μια παραλία στη χερσόνησο Gower στην Ουαλία. Η  μάζα των πλοκαμιών, το οποίο μετράται τουλάχιστον 6 πόδια από άκρη σε άκρη. Η πεταλίδες - μακρά μίσχοι , αποτίθενται με κοχύλια - συνήθως βρίσκονται βαθιά κάτω από τα κύματα.
Αυτό το στρείδι μπορεί να μοιάζει με ένα μαλάκιο, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα
είδος καρκινοειδών που σχετίζονται με γαρίδες, αστακούς και καβούρια. Το στρείδι χήνας ή percebe ευδοκιμεί στις αφρώδες άκρες του ωκεανού. 




Hρθε χάπι της μακροζωίας...

Θα φτάνουμε μέχρι τα 100, με το νέο χάπι, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Θα μιμείται τα γενετικά στοιχεία των γονιδίων, που μέσω ερευνών ανακαλύφθηκε, ότι οδηγούν στη μακροζωία και θα λαμβάνεται προληπτικά από την ηλικία των 50 ετών.
Το «θαυματουργό» χάπι αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο, με τον οποίο θα γερνούν οι άνθρωποι, αλλά δεν θα αντιστρέφει την πορεία του χρόνου.
Είναι εκπληκτικό ότι, ενώ το προσδόκιμο ζωής καθορίζεται κατά 80% από τον τρόπο ζωής και κατά 20% από τα γονίδια, στη...

Τράβα μπροστά....!!!!!

"Ώρα μηδέν" για την ΕΡΤ

Στροφή 180 μοιρών από τις διακηρύξεις του περασμένου Νοεμβρίου κάνει η Κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τους χειρισμούς για τους 1.047 συμβασιούχους της ΕΡΤ, οι οποίοι προγραμματίζεται να δουν την πόρτα της εξόδου από την 1η Ιουλίου, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις τους. 
Παρά τις διακηρύξεις του Γ.Ραγκούση για κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα, που οδηγεί σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους, το παράδειγμα της ΕΡΤ δείχνει ότι η ομηρεία συνεχίζεται και με άλλοθι την “εξυγίανση” επιχειρείται να...

Αυτοκίνητο... 24 καρατίων!

Όσοι έχουν πάθος με τον μοντελισμό, μπορούν να αποκτήσουν την πιο ακριβή ρέπλικα αυτοκινήτου στον κόσμο.Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καταβάλλουν  2,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν  τη μικροσκοπική  Bugatti Veyron, που έχει κατασκευαστεί από χρυσό 24 καρατίων, διαμάντια και πλατίνα.

Όσοι βέβαια διαθέτετε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μπορείτε άνετα να αγοράσετε με τα ίδια λεφτά δύο Bugatti Veyron – στις πραγματικές τους...

Οι... νόμιμες ατασθαλίες μιας δίαιτας!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σεις εφαρμόζετε τη δίαιτα του... αστροναύτη, ξοδεύοντας τρεις ώρες στο γυμναστήριο, με το άγχος τον Αύγουστο να είστε έτοιμοι να καταπλήξετε τα πλήθη.
 Ε εντάξει, δε χρειάζεται ούτε να λιμοκτονούμε, αλλά ούτε και να το παρακάνουμε με τα βάρη.

Ειδικά όσον αφορά την υπερβολική γυμναστική, αμερικανοί γιατροί έδωσαν προσφάτως στη δημοσιότητα στοιχεία όπου δείχνουν ότι περίπου 1.000.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν...

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Emmoni / ΝΕΒΜΑ ft. Katerina Stikoudi Official Video Clip 2010


Μετά τον καύσωνα.. έρχονται βροχές και καταιγίδες

Μπορεί τις τρείς προηγούμενες ημέρες ο υδράργυρος να άγγιξε θερμοκρασίες πρωτόγνωρες για την εποχή, όμως από αύριο το σκηνικό του καιρού αλλάζει. Για όλο το Σαββατοκύριακο περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στα ηπειρωτικά. Ειδικότερα αύριο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ...

Πορνό υπερπαραγωγή το Avatar

Οπως γίνεται πλέον με πάρα πολλές πετυχημένες σειρές το Avatar θα γυριστεί (μια παρωδία του δηλαδή) και σε πορνό. Την παραγωγή του έχει αναλάβει η Hustler, μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας του πορνό. Οπως αναφέρουν οι παραγωγοί πρόκειται για την ακριβότερη ταινία που έχουν γυρίσει ποτέ. Θα βγει στην κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο για όσους ενδιαφέρονται

Προβλήματα από ξαφνική νεροποντή στη Θεσσαλονίκη

Η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε λίγο μετά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 50 κλήσεις ενώ αναφορές γίνονται για πλημμυρισμένα υπόγεια και κομμένα δέντρα εξαιτίας της έντονης της βροχόπτωσης.
Πλημμυρισμένα υπόγεια, κομμένα δέντρα και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων προκάλεσε η καλοκαιρινή μπόρα που...

Εξουδετέρωσαν βόμβα 136 κιλών

Την τελευταία στιγμή, οι πυροτεχνουργοί στη Βόρεια Ιρλανδία γλίτωσαν τους κατοίκους του χωριού Ονακλόι από μια βόμβα με 136 κιλά εκρηκτικής ύλης, που αν είχε εκραγεί θα σημαίνει το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και μεγάλες υλικές καταστροφές
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι, έξω από αστυνομικό τμήμα, ενώ άγνωστος τηλεφώνησε στην...

Δοκιμάζοντας ρούχα στον... υπολογιστή!

Φανταστείτε ένα κατάστημα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε φορέματα, παντελόνια, μπλούζες και ό,τι άλλο επιθυμείτε χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε ούτε ένα ρούχο. Ακοπα και σε χρόνο μηδέν. Είναι πράγματι μαγικό. Για την ακρίβεια, είναι ο μαγικός καθρέφτης.

Η βρετανική εταιρεία CΙnStore ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία, χάρις στην οποία οι πολυάσχολες γυναίκεςκαι όχι μόνο- θα μπορούν να διαπιστώσουν αν το ρούχο που λάτρεψαν από τη βιτρίνα τούς ταιριάζει στο ...

Χωρίς Μετρό και τη Δευτέρα

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και τη Δευτέρα, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσους τους με 24ωρη απεργία.
Τα σωματεία των εργαζομένων στην «Αττικό Μετρό», αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων, αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί πρόταση για τριήμερη απεργία μέχρι και τη Δευτέρα, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων κινητοποιήσεων.

'Ακαρπη η συνάντηση με τον ...

Ένταση στην παραλία – Επιχειρούν να σφραγίσουν μαγαζιά - Κλειστή η Ποσειδώνος


Ένταση επικρατεί στην παραλία του Ελληνικού καθώς ο δήμαρχος και πολίτες επιχείρησαν να σφραγίσουν τα νυχτερινά κέντρα Wynn και Las Vegas. Κλειστή η Ποσειδώνος. Το NewsIt είναι εκεί- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρούσα και η Αστυνομία, όμως η παρέμβαση των εργαζόμενων στα μαγαζιά «άναψε» τα αίματα. Οι υπάλληλοι των δυο καταστημάτων δεν άφησαν δήμαρχο, πολίτες και Αστυνομία να προχωρήσουν στο...

Αγόρασε με 50 εκ. ευρώ τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης - Για λίγο πρόεδρος ο Κόκκαλης


- 67% των μετοχών στον Μαρινάκη, 11% στον Κόκκαλη που κρατάει προσωρινά την προεδρία.- 120 εκ. ευρώ θα δώσει συνολικά ο Μαρινάκης.- Έναν εκ των Τρεζεγκέ, Φρεντ, Ρικέλμε θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης.- Ο Σωκράτης Κομινάκης γενικός διευθυντής και ο Νίκος Καραχάλιος υπεύθυνος επικοινωνίας.
Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό μετά την ιστορική συμφωνία Κόκκαλη – Μαρινάκη. Ένα deal που μπορεί να είχε προαναγγελθεί αλλά τώρα που έγινε πραγματικότητα σηματοδοτεί ένα πολύ διαφορετικό μέλλον, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Το πιο σημαντικό είναι να εξετάσει κανείς τους λόγους που ο Κόκκαλης αποφάσισε να...

Βρήκαν «θησαυρό» σε παλιό κτίσμα στην Κρήτη

Άνω κάτω έχει γίνει ένα ολόκληρο χωριό στον Νομό Ηρακλείου, μετά τον θησαυρό που «ξεθάφτηκε» σε παλαιό κτίσμα.

Πρόκειται για αναρίθμητες χρυσές λίρες, που εντοπίστηκαν τυχαία στη διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης μιας εγκαταλελειμμένης οικίας.


Ο τελευταίος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν απέκτησε δική του οικογένεια, πέθανε πριν από χρόνια. Μακρινοί συγγενείς αποφάσισαν να πωλήσουν το κτίσμα σε Ηρακλειώτη, ο οποίος επέδειξε ενδιαφέρον και το αγόρασε σε τιμή-ευκαιρίας.


Στη διάρκεια των εργασιών, σύμφωνα με ...

Δραματικές προβλέψεις για 500.000 ανέργους μέσα στο 2010

Σοκάρουν οι προβλέψεις για το «κύμα» των απολύσεων και την εκτόξευση της ανεργίας, που θα φέρουν οι σαρωτικές αλλαγές στο Εργασιακό και Ασφαλιστικό.

Εκτιμάται πως 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, μέχρι το τέλος του έτους θα μείνουν χωρίς δουλειά. Εκτίναξη του πραγματικού ποσοστού της ανεργίας στο 30%, «βλέπει» ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας πως μέσα στη φετινή χρονιά θα έχουμε περίπου 500.000 ανέργους!

Όσον αφορά τους κλάδους που θα πληγούν περισσότερο, αυτοί είναι, ο τουρισμός, οι κατασκευές και το λιανικό εμπόριο, όπως....

"Στην υγειά μας " προς 1,8 εκατ. ευρώ!

…την ίδια ώρα που κόβονται μισθοί , συντάξεις και συμβασιούχοι

Περίπου 1,8 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) θα κοστίσει , σε εποχή ΔΝΤ , και περικοπών συντάξεων και μισθών το πρόγραμμα “Στην υγειά μας” στη ΝΕΤ. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ χθες, την ίδια ώρα που αποφάσιζε την περικοπή του 30% των συμβασιούχων, έδινε το “πράσινο φως” με ψήφους 10-1 για το πρόγραμμα “Στην υγειά μας”, με κόστος περίπου 47.000 ευρώ το επεισόδιο, επί συνόλου 33 +3 εορταστικών προγραμμάτων. Στην ψηφοφορία από τους εργαζόμενους θετική ψήφο έδωσε ο Αρίστων Κοντιζάς και τα υπόλοιπα μέλη που επελέγησαν από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ “όχι” είπε ο Σίμος Σαζακλόγλου, θέτοντας το ...

Τι άλλαξε στην φορολογία ακινήτων

Το υπουργείο Οικονομικών έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες στην έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου. Άλλωστε, μία από τις υποχρεώσεις της χώρας μέχρι τον Ιούνιο, ήταν να έχει περάσει τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και το οικονομικό επιτελείο επέλεξε να κάνει αισθητό το νέο καθεστώς φορολογίας, όσο οι εκπρόσωποι της τρόικας βρίσκονταν στην Αθήνα. Χθες, ήταν η σειρά να δοθεί στη δημοσιότητα η εγκύκλιος που ορίζει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Μάλιστα σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα επισκεφθεί το ΣΔΟΕ και θα μιλήσει στους ...

Γιατί οι γυναίκες νομίζουν συνεχώς ότι έχουν παχύνει;

Οι γυναίκες έχουν μια μοναδική μαεστρία να ανάγουν κάτι τελείως αδιάφορο και ασήμαντο σε κάτι πάρα πολύ εκνευριστικό. Όπως για παράδειγμα, το βάρος τους. Που με κάθε αγορά ρούχου, ανάγεται σε Μεσανατολικό, σπαταλώντας μιάμιση ώρα στον καθρέφτη, ρωτώντας γύρω στις 113 φορές αν “φαίνεται ότι πάχυναν”. Μήπως όμως έχει κάποια βάση αυτό; 

Και αυτό γιατί οι επιστήμονες του ...

GPS δε γίνεσαι... γεννιέσαι!

Η αίσθηση κατεύθυνσης και προσανατολισμού είναι έμφυτη, σύμφωνα με δύο νέες ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες, από τις οποίες προέκυψε το συμπέρασμα, ότι ο εγκέφαλος γεννιέται με την κατάλληλη “καλωδίωση” που του επιτρέπει να προσανατολίζεται και κατ' επέκταση να κατευθύνεται σωστά.
Και οι δύο έρευνες βασίστηκαν σε πειραματόζωα, μωρά αρουραίων, αλλά πιστεύεται ότι τα πορίσματά τους έχουν γενικότερη ισχύ.
Ήταν η πρώτη φορά που επιστήμονες μελέτησαν άμεσα τα νευρωνικά κυκλώματα προσανατολισμού και κατεύθυνσης σε νεογέννητα ζώα, με την...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι αδήλωτες πισίνες


«Σαφάρι» με στόχο με τις αδήλωτες πισίνες ξεκινά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.). Εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι να εντοπιστούν όλοι όσοι έχουν κατασκευάσει πισίνα και δεν την έχουν δηλώσει στην εφορία, προκειμένου να αποφύγουν τα τεκμήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν παραλειφθεί πανελλαδικά στοιχεία από κατασκευαστές σχετικά με τις πισίνες που έχουν χτιστεί.

Τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται από τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι σύντομα θα...

Αυξήσεις σε πολυτελή αυτοκίνητα ακόμα και πάνω από 100.000 €

Τα ακριβά αυτοκίνητα γνώρισαν τεράστια άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και δεν ήταν λίγα αυτά που έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους. Από Porsche μέχρι Lamborghini, Bentley και φυσικά Ferrari έδιναν (και δίνουν) άλλο χρώμα στους μουντούς ελληνικούς δρόμους. Η κατηγορία αυτή, που απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό, έχει πάψει πλέον να υφίσταται και αυτό δείχνουν ξεκάθαρα οι πωλήσεις τους τελευταίους μήνες. Τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό της Porsche, η οποία τον προηγούμενο μήνα πούλησε 5 αυτοκίνητα ,όταν το 2009 είχε ταξινομήσει 44. Άλλο παράδειγμα είναι αυτό ...

Ξεγελούσαν ηλικιωμένους κι έβγαλαν πάνω από 100.000 ευρώ!


Συνελήφθη στην Ημαθία, το ένα από τα τρία μέλη της σπείρας!

Πρόκειται για έναν 42χρονο Έλληνα που μαζί με άλλα δύο άτομα, έναν 25χρονο και μια 33χρονη, έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης και τους έλεγαν ότι είναι φίλοι των παιδιών τους. Αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, ζητούσαν χρήματα που... υποτίθεται πως τους χρωστούσαν τα παιδιά τους. Οι ανυποψίαστοι ηλικιωμένοι τα έδιναν και... η σπείρα θησαύριζε!
 
Η υπόθεση ήρθε στο...

Δεν διορθώνουμε γραπτά αν δεν πληρωθούμε

Ανυποχώρητη παραμένει η ΟΛΜΕ στην άρνησή της να βαθμολογούνται τα...
γραπτά των Πανελληνίων, κρατώντας σε "ομηρία" τους 90.000 υποψήφιους και τις οικογένειές τους.

Η αποχή των βαθμολογητών συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, οπότε θα συνεδριάσει και πάλι η ΟΛΜΕ γιά τα περαιτέρω.

Όπως όμως λένε στο Newsit μέλη της ΟΛΜΕ, "δεν πρόκειται να βαθμολογηθούν γραπτά, αν δεν κάνει βελτιωμένη πρόταση το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς περικοπή της αποζημίωσης και με άμεση καταβολή των χρημάτων".

Με δεδομένο ότι παραμένει...

Με 313 ίππους η έκδοση diesel του Range Rover

Η Land Rover παρουσίασε πριν από περίπου έναν περίπου χρόνο την ανανεωμένη έκδοση του Range Rover. Δώδεκα μήνες μετά, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει μία νέα έκδοση diesel του εντυπωσιακού SUV της βρετανικής φίρμας. Ο λόγος για το πετρελαιοκίνητο Range Rover, το οποίο αποδίδει 313 ίππους και παράγει ροπή 700 Nm. Τα νούμερα αυτά είναι εντυπωσιακά για κινητήρα diesel, ο οποίος αντικαθιστά αυτόν με χωρητικότητα 3,6 λίτρα και 271 ίππους.