Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η πρωτεύουσα των αστέγων <ΑΘΗΝΑ>

Τις τελευταίες μέρες έγινε ντόρος με την ξαφνική «απόσυρση» των ξύλινων καθισμάτων από την πλατεία Κλαυθμώνος. Μέρος μίας γενικότερης αναμόρφωσης του κέντρου της Αθήνας σύμφωνα με το δήμαρχο Γ. Καμίνη, τα παγκάκια απομακρύνθηκαν τελικά, προκαλώντας ωστόσο τις αντιδράσεις όσων πιστεύουν ότι αυτή η κίνηση έγινε προκειμένου η δημοτική αρχή να απομακρύνει ταυτόχρονα και τους άστεγους που κοιμούνται τα τελευταία χρόνια στην πλατεία.

Μέρες μόλις μετά την συγκεκριμένη επιχείρηση του δήμου Αθηνών το newsbeas έκανε μια βόλτα τόσο στην πλατεία Κλαυθμώνος όσο και...

περιμετρικά για να διαπιστώσει το προφανές.

Το πρόβλημα των αστέγων δε λύνεται απομακρύνοντας τα παγκάκια από τις πλατείες. Και αυτό διότι το λιγότερο άγχος αυτών των ανθρώπων είναι το κατά πόσο θα έχουν τα χαρτόκουτα τους επάνω σε ένα παγκάκι ή απλά στο πεζοδρόμιο.


Τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά, έξω από νούμερα προϋπολογισμού και οικονομικές πολιτικές. Πρόκειται για μερίδα πολιτών που κάποτε ήταν οι γείτονες μας και σήμερα βρίσκονται χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς μέλλον.


Αντί λοιπόν ενδεχομένως οι δημοτικές ή όποιες άλλες αρχές να προσπαθούν να βρούνε τρόπους να «μετακομίσουν» το πρόβλημα των αστέγων σε κάποια άλλη περιοχή της πόλης, καλό θα ήταν να βρούνε ουσιαστικότερες μορφές αντιμετώπισης αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος.




























Φωτορεπορτάζ του newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου