Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Απέλασαν 14.000 μετανάστες από τη Γαλλία


Περισσότερους από 14.000 λαθρομετανάστες απέλασαν το 2010 οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, όπως αναφέρεται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο υπουργός, Eric Besson, τόνισε ότι στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να απελαθούν τουλάχιστον 28.000 παράνομοι μετανάστες, ενώ χαρακτήρισε ως επιτυχία των αρχών την εξάρθρωση 115 κυκλωμάτων δουλεμπορίας.


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 2.421 δουλέμποροι και 880 άτομα που απασχολούσαν λαθρομετανάστες.


Να σημειωθεί, τέλος, ότι...

αυξήθηκε σημαντικά (+11,7%) ο αριθμός των...

Υπόνοιες Καμμένου για πλαστογράφηση της επιστολικής ψήφου του στο Ασφαλιστικό

Υπόνοιες ότι η επιστολική ψήφος του ή η υπογραφή του στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλαστογραφήθηκαν άφησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.

Στην επιστολή προς τον κ. Πετσάλνικο ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι δεν υπερψήφισε με το σύστημα της επιστολικής ψήφου, ως ευρισκόμενος στο εξωτερικό, κανένα από τα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διότι θεωρεί ότι το ίδιο το μνημόνιο είναι ...

'Κόβεται'' η Τατιάνα Στεφανίδου από τον Ant1


Βόμβα μεγατόνων στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ με την Τατιάνα Στεφανίδου να ανακοινώνει μέσα από την ιστοσελίδα της τη λήξη της συνεργασίας της με τον Ant1 και την απόφαση του σταθμού να ''κόψει'' την εκπομπή της ''Αξίζει να το δεις''...

Εδώ και αρκετές μέρες πολλά είχαν ακουστεί για την ανανέωση του συμβολαίου της Τατιάνας Στεφανίδου. Κάποιοι την ήθελαν να μη δέχεται τη μείωση μισθού, που της πρότεινε το κανάλι. Κάποιοι άλλοι σημείωναν χαρακτηριστικά ότι και πέρυσι η Τατιάνα υπεγραψε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.


Με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η Τατιάνα Στεφανίδου ανακοινώνει το ''κόψιμό'' της από τον Ant1 και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο...


''Προχθές το βράδυ ο Αντένα μου ...

Διέξοδος από το λαβύρινθο του AIDS

Η ανακάλυψη δύο αντισωμάτων που εξουδετερώνουν σε ποσοστό 91% τα στελέχη του HIV ενδέχεται να οδηγήσει στην παρασκευή εμβολίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού. 
Οι επιστήμονες στο Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών ΝοσημάτωνNIAID) διαπίστωσαν πως τα αντισώματα VRCO1 και VRCO2 εξουδετερώνουν μεγαλύτερο ποσοστό στελεχών του θανατηφόρου ιού από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. (
Συγκριτικά, το αντίσωμα VRC03 εξεδετερώνει το 57% των γνωστών στελεχών του AIDS, ένα ...

Γιόρτασε τα 130α γενέθλιά της


Η Αντίσα Κβικάβα περνάει τον τελευταίο της καιρό στο κρεβάτι και σηκώθηκε μόνο την Πέμπτη για να υποδεχτεί τους καλεσμένους της που ήρθαν να της ευχηθούν για τα 130α της γενέθλια.
Ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό και σύμφωνα με δεκάδες έγγραφα, μεταξύ των οποίων και ένα διαβατήριο από τη σοβιετική εποχή, το βιβλιάριο της σύνταξής της γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1880.
Ο σύζυγός της πέθανε το 1949 και στη συνέχεια πέθανε και ο μεγαλύτερος γιός της.
Εχει 11 εγγόνια και δισέγγονα και πέρασε τη ζωή της καλλιεργώντας τσάι, καλαμπόκι και λαχανικά.

Νέα κριτήρια θεσπίζει με τροπολογία το υπουργείο Παιδείας - Τρεις αλλαγές στις μετεγγραφές

Στη διευκόλυνση των μετεγγραφών φοιτητών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, που προωθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Το υπουργείο, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωση του, πρόκειται να θεσπίσει τρεις αλλαγές στους όρους των μετεγραφών, καθιερώνοντας εισοδηματικά και βαθμολογικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρεται στα εξής:

-Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο ...

Μύκονο και Σαντορίνη οι πάμπλουτοι φοροφυγάδες

Μετά από έλεγχο που έγινε στα ακίνητα συγκεκριμένων περιοχών (Μύκονος, Σαντορίνη), για τους οποίους υπάρχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη, εντοπίστηκαν 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ.
Οι υπόχρεοι αυτοί κατέχουν στις συγκεκριμένες δύο περιοχές 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ έχουν συνολικά στην κατοχή τους 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.
Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές με τις οποίες παρέχει στους οφειλέτες που αφορά η...

Πολυκατάστημα με... προϊόντα “μαϊμού” στο κέντρο

Δεκάδες προϊόντα απομίμησης επώνυμων ειδών κατασχέθηκαν καθώς εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας “πολυκατάστημα” με προϊόντα... μαϊμού!

Ύστερα από επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και με τη βοήθεια κλιμακίων της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, εντοπίστηκε στην οδό Σοφοκλέους πενταόροφο κτίριο όπου πωλούνταν παράνομα προϊόντα απομιμήσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, ο πρώτος όροφος κτιρίου επί της οδού Σοφοκλέους είχε μετατραπεί σε παράνομο «πολυκατάστημα», με ρούχα και παπούτσια, αντίγραφα επώνυμων εταιρειών, χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση ...

Φερνάντο Τόρες: Οι Kasabian μας έφτασαν στον τελικό

Φερνάντο Τόρες ευχαρίστησε τους Kasabian που βοήθησαν την Εθνική Ισπανίας να φτάσει μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ είναι μεγάλος fan της μπάντας από το Λέστερ και όπως αποκάλυψε στο περιοδικό «Bizzare», βάζει τραγούδια τους στα αποδυτήρια πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι της Ισπανίας.

Όπως είπε και ο ίδιος: «Το κομμάτι Club Foot μας έφτασε στον τελικό, πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τους Kasabian, εννοείται πως θα το βάλουμε και πριν τον τελικό με την Ολλανδία».

«Άμα κερδίσουμε την κούπα θα ήθελα να τους δώσω μια φανέλα με τις υπογραφές όλων μας, επειδή η μουσική τους μας έχει εμπνεύσει στα αποδυτήρια».

«Εύχομαι την Κυριακή να μας...

«Σατανικοί» εραστές


Ένας παράνομος έρωτας, ένα συμβόλαιο θανάτου και η γυναίκα του αδελφού. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μία απίστευτη ιστορία, η οποία εκτυλίχτηκε στη Λαμία ανάμεσα σε ένα «ερωτικό τρίγωνο».

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο παράνομος έρωτας «γεννήθηκε» ανάμεσα στον 29χρονο και την 29χρονη γυναίκα του αδελφού του. Το παράνομο ζευγάρι είχε φτάσει σε αδιέξοδο, καθώς κανένας δεν τολμούσε να αποχωρήσει από αυτή την παράνομη σχέση. Ο σύζυγος, φυσικά, δεν γνώριζε το παραμικρό.


Έτσι, το παράνομο ζευγάρι πήρε...

Ανέκδοτο

Ένα φτωχό παιδάκι στέλνει γράμμα στον Aγ. Βασίλη . Στα ΕΛΤΑ όμως ανοίγουν το γράμμα και διαβάζουν :
- Είμαστε πολύ φτωχοί . Δεν έχουμε να φάμε και τα ρούχα μας είναι παλιά . Σε παρακαλώ στείλε μας 10,000 ευρώ . να περάσουμε καλά Χριστούγεννα .
Συγκινημένοι οι...
υπάλληλοι κάνουν έρανο , μαζεύουν 5.000ευρω και τις στέλνουν στη διεύθυνση του φτωχού παιδιού .
Την επόμενη χρονιά ξανά το παιδί γράφει γράμμα , το ανοίγουν ξανά και διαβάζουν :
- Αγ. Βασίλη για τα χρήματα που έστειλες πέρυσι . Αν μου στείλεις και φέτος , σε παρακαλώ να μου τα στείλεις σε τραπεζική επιταγή γιατί οι κλέφτες στα ΕΛΤΑ μου έφαγαν 5,000 .

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η μαγεία της αντανάκλασης [PICS]

full_518263474.jpg
18 εντυπωσιακές φωτογραφίες με θέμα την αντανάκλαση!....

Το γονίδιο που "κληροδοτεί" το στρες στα παιδιά

Αισθάνεστε στρεσαρισμένοι; Δεν έχετε παρά να κατηγορήσετε τους γονείς σας γι’ αυτό. Νέα επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το στρες είναι κληρονομικό και περνάει από γενιά σε γενιά μέσω ενός γονιδίου, το οποίο καθορίζει το πόσο ψύχραιμα αντιδρούμε σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο καθηγητής Γκιλιέν Φερνάντεζ του Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour χρησιμοποίησε απεικονιστικές μεθόδους για να διαπιστώσει την αντίδραση του....

Θα επαναφέρουν στη ζωή… εξαφανισμένα ζώα!

Με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων
Στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Κοινότητας για την Έρευνα των Βλαστοκυττάρων στο Σαν Φρανσίσκο επιστήμονες παρουσίασαν ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που ως σκοπό έχει να επαναφέρει στη ζωή είδη που έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη!

Οι επιστήμονες από το ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και το Ινστιτούτο Έρευνας «The Scripps» της Καλιφόρνια θέλουν να «αναστήσουν» περίπου 800 είδη, κάτι που...

Στα δικαστήρια οι ανήλικες σαδίστριες

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση κακοποίησης ενός 21χρονου άνδρα με νοητικά προβλήματα από δύο ανήλικες, 16 και 17 ετών, οι οποίες εκτός από το ότι τον χτύπησαν έβαλαν φωτιά στο παντελόνι του και χρησιμοποίησαν ηλεκτρική σκούπα σε ευαίσθητα σημεία του. 
Χαμογελαστές εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι  Paige Sharp (16 ετών) και η  Danielle Sinclair (17 ετών) οι οποίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, οι ανήλικες τον ξυλοκόπησαν στο κεφάλι και το σώμα με έναν μεταλλικό λοστό, έβαλαν φωτιά στο παντελόνι του ενώ τα όσα διαδραματίζονταν μαγνητοσκοπούνταν από ένα άτομο ηλικίας 19 ετών.

Το βίντεο έδειχνε τον ....

Είπαν «όχι» στο Ασφαλιστικό


Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά του νέου ασφαλιστικού. Το NewsIt ήταν εκεί και σας μετέφερε το κλίμα.
Την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου –που το βράδυ της Τετάρτης ψηφίστηκε επί της αρχή-, έξω από το Κοινοβούλιο, χιλιάδες εργαζόμενοι είπαν για ακόμη μια φορά «ΟΧΙ» στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος. Μόλις ...

H κλήρωση της Euroleague


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, η κλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων της Euroleague της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, καθώς κι αυτή των προκριματικών γύρων της ίδιας διοργάνωσης, από την οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν το «παζλ» των τεσσάρων ομίλων.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε (Β’ όμιλος) με τις Ρεάλ Μαδριτης (Ισπανία), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Βίρτους Ρόμα (Ιταλία), την Μπρόους Μπάσκετ (Γερμανία), ενώ τον όμιλο θα συμπληρώσει η ομάδα που θα προκύψει από τον πρώτο προκριματικό.


Ο Παναθηναϊκός θα ...

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πορνοστάρ υπόσχεται στοματικό έρωτα αν πάρει το Μουντιάλ η Ολλανδία!

Η διάσημη Ολλανδή πορνοστάρ, Μπόμπι Έντεν, υποσχέθηκε στοματικό έρωτα, μαζί με άλλες τρεις γυναίκες, σε όλους τους “φίλους” της, στη σελίδα που διατηρεί στο Twitter. Με τον ρυθμό που αυξάνονται οι "φίλοι" αναμένεται να ξεπερσάσουν τις 100.000 μέχρι την έναρξη του τελικού...

“Εάν η Ολλανδία πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πάρω μία π...α σε όλους όσοι με ακολουθούν στη ...

H Γερμανία βάζει στο στόχο το Facebook


Το λογισμικό του Facebook έχει την δυνατότητα να "ψάξει" στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός χρήστη, να εντοπίσει και να αποθηκεύσει το βιβλίο των διευθύνσεων του. Το Facebook κατηγορείται ότι παραβίασε τον γερμανικό νόμο καθώς συνέλεξε και ταξινόμησε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail) ανθρώπων οι οποίοι δεν διαθέτουν λογαριασμούς στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γιόχαν Κάσπαρ, ένας επίτροπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής ο οποίος μπορεί να διενεργήσει έρευνες και να επιβάλλει πρόστιμα μέχρι και 300.000 ευρώ, δήλωσε ότι το ...

Μια ξεχωριστή πρεμιέρα


Mια δυνατή συνεργασία θα μας κάνει και πάλι να γελάσουμε, όπως παλία…

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και η Εβελίνα Παπούλια, ένωσαν το ταλέντο τους και ιδού το αποτέλεσμα!


Το Κηποθέατρο Παπάγου φυσικά ξεχείλισε από επώνυμους για να απολαύσουν την πρεμιέρα του θεατρικού έργου «It Had to Be You».


Μία παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβαρ του ’80.


Το έργο ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό το Νομό Ηλείας.

Απόπειρα αυτοκτονίας 17χρονου για τις Πανελλαδικές

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι 17χρονος μαθητής από τη Νέα Σμύρνη -υπό το βάρος της πίεσης των Πανελλαδικών- επιχείρησε να αυτοκτονήσει όταν πληροφορήθηκε για την αποτυχία του στις εξετάσεις.
Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη όταν ο 17χρονος, απογοητευμένος που δεν απέδωσαν καρπούς οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος μόλις ενημερώθηκε για τις βαθμολογίες άρπαξε ένα πιστόλι κρότου και το έστρεψε στο κεφάλι του.
Ο ανήλικος μαθητής μεταφέρθηκε με...

Μπα-νάκι μανάκι?

Ακατάλληλες για κολύμβηση και επικίνδυνες 
για τη δημόσια υγεία βρέθηκαν οι περισσότερες ακτές της Δυτικής Αττικής. Στο 80% των ακτών εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών.
Όπως γράφει η διαδικτυακή εφημερίδα Magoulaonline, τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών έδειξαν πως έξι περιοχές της Σαλαμίνας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση, όπως και οι ακτές του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας. Από το Πέραμα μέχρι και την Κακιά Σκάλα, δεν υπάρχουν παραλίες όπου επιτρέπεται η κολύμβηση.Η κατάσταση αποδίδεται κυρίως στην...

Μόνο Μετρό αύριο στην Αθήνα


Το Μετρό είναι το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς που θα λειτουργήσει αύριο στην Αττική, κι αυτό από τις 10.00 ως τις 16.00.

Οι υπόλοιποι φορείς αποφάσισαν να συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Έτσι, από τα μεσάνυχτα σήμερα και για 24 ώρες δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, των τρόλεϊ, του Τραμ και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι ...

Αρχίζει το Rockwave Festival 2010 (vids).


Ανοίγει τις πόρτες του TerraVibe Park την Τετάρτη (07/07) για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χρονιάς, το Rockwave Festival 2010.

Let’s Get It Started!!
Έφτασε η στιγμή να ξαναβρεθούμε με τους φίλους μας, σε μία μουσική συνάντηση κορυφής με πολύ χορό, τρελό κέφι και απογειωμένη διάθεση στο καταπράσινο TerraVibe Park!! Καλλιτέχνες και συγκροτήματα θα προσγειωθούν στο TerraVibe Park με αποσκευές «φορτωμένες» τόλμη και φαντασία, αποφασισμένοι να μας παρασύρουν στο “groove” του χορού, σε ένα ατελείωτο πάρτυ!!
Έλα και εσύ να ζήσεις την πιο Boom Boom Pow εμπειρία!!!
We gotta a feeling this Rockwave is gonna be a good three nights!!!

Οι πόρτες του TerraVibe Park ανοίγουν και τις τρεις ημέρες του Rockwave Festival στις 15:30.

Oι ώρες εμφάνισης των...

Έκρυβαν ναρκωτικά μέσα σε βουβουζέλες και τα πουλούσαν σε παιδιά!


Δύο γυναίκες συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να προωθήσουν ναρκωτικά σε μικρά παιδιά μέσα σε βουβουζέλες.Το σήμα κατατεθέν του Μουντιάλ προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν στο Περού έμποροι ναρκωτικών προκειμένου να πουλήσουν ουσίες σε μαθητές. Οι βουβουζέλες είναι η νέα μόδα στον χώρο του ...

ΣΟΚ: Τον "σούβλισαν" ζωντανό


Μία ανατριχιαστική ιστορία που άγνωστο για ποιους λόγους και για ποιες σκοπιμότητες δεν ανεφέρθη ούτε ως συμβάν στο αστυνομικό δελτίο της ημέρας, αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα. Το ξημέρωμα της 20ης Μαΐου, μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του κέντρου της Αθήνας, ο γνωστός «Χρηστάρας» της πλατείας Μοναστηρακίου και της πλατείας Βικτωρίας, ο 72χρονος Χρήστος Τσόκος, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του...

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αλκοόλ, τσιγάρο, ξενύχτια και σεξ που μετανιώνουμε

Αλκοόλ, τσιγάρο, ξενύχτια και σεξ είναι όλα αυτά που κάνουν έναν εικοσάρη να νιώθει ότι βρίσκεται στον παράδεισο! Μπορεί η ζωή να είναι ωραία όταν είσαι νέος, αν όμως επιδίδεσαι σε κάθε λογής ευχαρίστηση χωρίς μέτρο, όταν τα χρόνια περάσουν καθεμία από αυτές τις συνήθειες μπορεί να εξελιχθεί σε μαρτύριο. Αγνοώντας τις επιπτώσεις που έχουν οι καταχρήσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, χιλιάδες νέοι ανά τον κόσμο απολαμβάνουν τη ζωή τους στο έπακρο.

Ετσι, δεν λογαριάζουν αν το...

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ απο την Bugatti Veyron

ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η Bugatti Beyron 16,4 Super Sport έκανε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη Γερμανία. Παρουσία εκπροσώπων της TUV αλλά και του βιβλίο Γκίνες το αμάξι έπιασε ακόμα και  τα 434 χλμ την ώρα! Μέση ταχύτητα είχε στα 431 και όπως είπαν οι μηχανικοί της εταιρείας ήταν...

Οι Faithless αύριο στην Αθήνα

Το βρετανικό συγκρότημα των Faithless θα ξεσηκώσει τα πλήθη ακόμα μία φορά αύριο την Τετάρτη στο Rockwave Festival.O Μάξι Τζαζ με την χαρακτηριστική φωνή του θα ερμηνεύσει γνωστές επιτυχίες  όπως το «Insomnia», το «Wecomeone» και το «Salvamea».   

Η Σίστερ Μπλις μαζί με τον Ρόλο αποτελούν τα  δύο μέλη του συγκροτήματος που έχουν την μουσική επιμέλεια των ανατρεπτικών στίχων του Μάξι, ο οποίος εμπνέεται από τις καθημερινές ...

Το διαζύγιο είναι μεταδοτικό

«Δείξε μου τον φίλο σου να σου πως ποιος είσαι», συνηθίζει να λέει ο λαός, ρήση η οποία, μετά από σχετική επιστημονική έρευνα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, θα μπορούσε να τροποποιηθεί σε «δείξε μου πότε πήρε διαζύγιο ο φίλος σου, σου πω πόσοι μήνες γάμου σου απομένουν». 
Το διαζύγιο είναι κολλητικό: μεταδίδεται αλυσιδωτά ωσάν «ντόμινο» μεταξύ φίλων, συναδέλφων και ...

Συνελήφθη ο Τζορτζ Μάικλ

Ο ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία μετά από πρόσκρουση με το αυτοκίνητο του σε κτίριο σήμερα το πρωί.

Ο -κυπριακής καταγωγής- τραγουδιστής έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε ένα κατάστημα με φωτογραφικά είδη που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του στο προάστιο Χάμπστεντ του βόρειου Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ...

Δουλειά μέχρι...θανάτου

«Υπάρχουν παραγωγικά χρόνια και μετά τα 70» είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο (σε ομιλία του στα Γιάννενα το 2004) ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας. Προφανώς κάτι παραπάνω θα ήξερε αφού «πρόβλεψε» έξι χρόνια πριν, την πρόταση- εντολή που προωθεί σήμερα η Γερμανία για γενική παράταση του εργάσιμου βίου τουλάχιστον μέχρι τα 70!

Συνεπής σε αυτήν ακριβώς την αντίληψη ο Γ. Παπανδρέου φέρνει την Τρίτη 6 Ιουλίου στη βουλή το ασφαλιστικό, το οποίο θα ψηφιστεί όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Πέμπτη. Προφανώς δε χρειάζονταν οι..
οδηγίες της επιτροπείας του ΔΝΤ και της ...

"Ραντεβού με Μπολόνια για Τοροσίδη"

"Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για αύριο", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, όσον αφορά το αν θα συμμετέχει και ο Ολυμπιακός στις συζητήσεις είπε: "Όχι, αυτές οι συζητήσεις είναι μεταξύ του πελάτη μου και της Μπολόνια. Όχι μεταξύ των δύο συλλόγων. Αν χρειαστεί πάντως να διαπραγματευτούμε με τον Ολυμπιακό τότε θα γίνει αφού έχω καλές σχέσεις με τον ελληνικό σύλλογο. Αν τα βρούμε με την Μπολόνια τότε θα μιλήσω και με τον Ολυμπιακό", ενώ κατέληξε :

"Σε κάθε περίπτωση πάντως ό Τοροσίδης είναι ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική".

Ασφαλιστικό: 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε μια απέλπιδα προσπάθεια το ασφαλιστικό να ψηφιστεί την Πέμπτη (8/7) και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, παρουσίασε την Τρίτη (6/7) στην ολομέλεια της Βουλής 4 νέες προσθήκες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για την εγγύηση του κράτους για αξιοπρεπείς συντάξεις, το επίδομα των 800 ευρώ που αντικατέστησε την 13η και 14η σύνταξη θα αυξάνεται με...

«Χειρόφρενο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη

24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακό

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς τα συνδικάτα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένα επί 24 ώρες θα...

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: έρχεται η «Λα Νίνια»


Η εποχή των μουσώνων και των κυκλώνων πλησιάζει και στον Ειρηνικό Ωκεανό ήδη σχηματίζεται ένα κλιματικό φαινόμενο τύπου «Λα Νίνια».
Είναι το αντίστροφο φαινόμενο του Ελ Νίνιο, που χαρακτηρίζεται από την άνοδο της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στις κεντρικές και τις ανατολικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού.

«Μετά την ταχεία εξαφάνιση του φαινομένου Ελ Νινιο (2009-10) στις αρχές του Μαΐου 2010... η εξέλιξη προς ένα φαινόμενο Λα Νίνια συνεχίζεται», προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.


Το φαινόμενο «Λα Νίνια» προκαλεί ...

Το... σόι σας

Επειδή τα τηλεοπτικά κανάλια το έχουν ρίξει στις επαναλήψεις, λόγω καλοκαιριού, η καλύτερη πρόταση, που συνοδεύεται από πίτσα και μπίρα, είναι το σίριαλ της Βουλής. Ξαφνικά, όλοι έπεσαν από τα σύννεφα και έμειναν έκπληκτοι μπροστά στις αποκαλύψεις τόσο του Θ. Πάγκαλου όσο και της ΝΔ για τις προσλήψεις.

Αυτό που επί χρόνια συζητείται στα καφενεία και τους δρόμους για τις προσλήψεις φίλων και ....

Το ΔΝΤ ζητά και από την Κύπρο μείωση μισθών στο Δημόσιο


Το ΔΝΤ χαρακτήρισε το μισθολόγιο στο Δημόσιο στην Κύπρο την πηγή του ελλείμματος. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει σταθεροποίηση της κατάστασης της Κυπριακής οικονομίας και μέτρια οικονομική ανάπτυξη για το 2011, αλλά ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για μείωση του κρατικού μισθολογίου.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της ανασκόπησης της Κυπριακής οικονομίας από αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, το...

Τοπικές καταιγίδες και ισχυροί βόρειοι άνεμοι


Oι μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά και οι ισχυροί βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη 
ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από ...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Το μωρό που γεννήθηκε με «δέρμα ψαριού»!

Ένα μωρό 15 μηνών από την Κίνα υποφέρει από μία σπάνια διαταραχή που κάνει το δέρμα του να βγάζει… λέπια! Οι ειδικοί πιστεύουν πως ο μικρός Song Sheng πάσχει από την παράξενη και σπάνια γενετική ασθένεια κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Η διαταραχή αυτή λέγεται lamellar ichthyosis, που είναι μία αυτοάνοση διαταραχή και πλήττει ένα στα 600.000 άτομα που υποφέρουν για όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Η αιτία είναι η...

Το πιο θερμό 5μηνο από το 1880

Οι θερμότεροι μήνες από το 1880 ήταν οι πέντε πρώτοι του 2010, σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων. Μάλιστα, τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες που δεν είχαν υπάρξει ποτέ προηγουμένως!

Όπως αναφέρεται, οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έδειξαν 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του εικοστού αιώνα.

«Κόκκινο» χτύπησαν οι θερμοκρασίες στον Καναδά, το βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, τη νότια Γροιλανδία, την...

Για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ κάνει λόγο ο Παπακωνσταντίνου

Ο Γολγοθάς των μικρομεσαίων δείχνει να μην έχει τέλος καθώς και για το 2011 ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλει επέκταση του βασικού ΦΠΑ 23% σε προϊόντα και υπηρεσίες που φορολογούνται με συντελεστή 11% και αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, αναφέρει ότι έρχονται ανατροπές στον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό, ενώ προαναγγέλει πως σύντομα θα δημοσιευθούν και νέες λίστες από το ΣΔΟΕ με «πολλά και μεγάλα ονόματα».
Ο υπουργός τάσσεται υπέρ των...

ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις για την πρόσληψη 990 υπαλλήλων


Τέσσερις προκηρύξεις για την πρόσληψη συνολικά 990 υπαλλήλων ως μόνιμο και εποχικό προσωπικό διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Πρόκειται για τις προκηρύξεις του Δήμου Πειραιά, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Πρόκειται για τις προκηρύξεις του Δήμου Πειραιά, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ηδη οι συγκεκριμένοι φορείς έχουν λάβει το πράσινο φως και βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των...

Ωράριο ησυχίας στη διασκέδαση

Γκάζι, Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στα μαγαζιά της πλατείας αλλά και στα γύρω στενά επικρατεί πανικός. Η διέλευση ανάμεσα στο πλήθος γίνεται με δυσκολία, σε σημείο που να προκαλείται εκνευρισμός. Το αποτέλεσμα όμως αποζημιώνει. Στα κλαμπ και στις καφετέριες γίνεται χαμός. Δεκάδες νέοι και νέες, μουσική, διασκέδαση και το κέφι στα ύψη. Η ώρα είναι ήδη περασμένες μία και η νύχτα μόλις τώρα ξεκινά.
«Καλά, σοβαρά μιλάς; Θα μας “ξενερώνουν” Σάββατο βράδυ από τη 01:00; Και τι θα κάνουμε μετά;» ρωτά μια κοπέλα τον μπάρμαν του μαγαζιού, ο οποίος προφανώς μόλις την έχει ενημερώσει για τα νέα δεδομένα στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας. Ποια είναι αυτά; Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων να...

Ζήτω το νέο Ασφαλιστικό!

Η βδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Ιουλίου είναι ιστορική. Κατατίθεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για το Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα. Πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση, αναμφίβολα τη μεγαλύτερη που έχει επιχειρηθεί στο κοινωνικό κράτος, αλλά και την οικονομία τα τελευταία 40 χρόνια.  
 Παρότι οι γονείς του νέου ασφαλιστικού συστήματος ντρέπονται για το παιδί τους, θεωρώντας το λίγο πολύ ως ένα αναγκαίο κακό που προέκυψε από ατύχημα και δεν συνάδει με τις καθιερωμένες οικογενειακές αξίες, εμείς, οι φίλοι του νέου μοντέλου ...

Από 15 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (05/07) η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, επισημαίνοντας τα εξής :
Σε όλα τα είδη προς πώληση, είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής,σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. 50% έκπτωση).
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να...

Προανήγγειλε την αποχώρηση του ο Μαραντόνα

Η βαριά ήττα της Αργεντινής με 4-0 από την Γερμανία δεν "αντέχετε" και ο Ντιέγκο Μαραντόνα που είναι γεννημένος νικητής με συνέντευξη του ουσιαστικά προανήγγειλε την παραίτηση του...
"Ο κύκλος μου έκλεισε. Εδωσα ό,τι είχα. Τώρα θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου" με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά ο Ντιέγκο Μαραντόνα έβαλε τέλος στη σύντομη καριέρα του στον πάγκο της αλμπισελέστε.

Ο Ντιγκίτο άλλωστε ήταν πολύ απογοητευμένος μετά το ματς κόντρα στην Γερμανία και από τη συνέντευξη τύπου είχαν...

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Την ώρα που η χώρα μας δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεωκοπία, τη στιγμή που μειώσεις σε μισθούς και αυξήσεις σε χρόνια εργασίας βρίσκονται στο καθημερινό λεξιλόγιο των υπουργών, ένα βήμα πριν υπογραφεί το πιο σκληρό νομοσχέδιο που έχει περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων… ο Θεόδωρος Πάγκαλος θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να «βομβαρδίσει» τα στελέχη της ΝΔ για τις προεκλογικές προσλήψεις σε Οργανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης…

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ξανάρχισε ο καθαρισμός πετρελαίου στις ακτές των ΗΠΑ

Οι επιχειρήσεις άντλησης του πετρελαίου ξεκίνησαν πάλι μερικώς σήμερα στον Κόλπο του Μεξικού, αφού είχαν διακοπεί για αρκετές ημέρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

"Έχουμε ξεκινήσει να αντλούμε πετρέλαιο στην Λουϊζιάνα, αλλά όχι στην Αλαμπάμα, στον Μισισιπή και στην Φλόριντα" δήλωσε η Στεφανι Χέμπερτ.


"Σε καμία από αυτές τις πολιτείες δεν αντλούμε πετρέλαιο" πρόσθεσε η κ. Χέμπερτ, εξηγώντας ότι η επανέναρξη των επιχειρήσεων είναι μόνο μερική "λόγω των καιρικών συνθηκών".


Επίσης, η αξιωματούχος της ακτοφυλακής σημείωσε ότι στις τέσσερις αυτές πολιτείες έχει αρχίσει η εγκατάσταση πλωτών φραγμάτων ώστε να μην φτάσει το πετρέλαιο στις ακτές.

Επιχείρηση «σκούπα» στην Αθήνα


Επιχείρηση-«σκούπα» πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας, για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του κέντρου της Αθήνας, ελέγχθηκαν 65 άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά 1.522 είδη, τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.


Επίσης, σε ελέγχους που έγιναν σε δύο κτίρια, βρέθηκαν δεκαπέντε κούτες που περιείχαν συνολικά εκατόν ογδόντα ζεύγη υποδημάτων χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν για φύλαξη στο Δήμο Αθηναίων.


Σημαντικές ήταν και οι συλλήψεις που αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί εκδιδομένων προσώπων, περί αλλοδαπών, καθώς οι έρευνες σε αυτοκίνητα και...