Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Την ώρα που η χώρα μας δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεωκοπία, τη στιγμή που μειώσεις σε μισθούς και αυξήσεις σε χρόνια εργασίας βρίσκονται στο καθημερινό λεξιλόγιο των υπουργών, ένα βήμα πριν υπογραφεί το πιο σκληρό νομοσχέδιο που έχει περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων… ο Θεόδωρος Πάγκαλος θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να «βομβαρδίσει» τα στελέχη της ΝΔ για τις προεκλογικές προσλήψεις σε Οργανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης… η αντεπίθεση και οι αντεγκλήσεις καφενειακού επιπέδου εντός και εκτός Βουλής. Μετά τις εκφράσεις «γερμανόψυχος», «ουρακοτάγκος» και άλλα, που ακούσαμε στην αίθουσα της Ολομέλειας τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα προστέθηκαν και τα «ψευτοθόδωρος», «βολέματα» και άλλα πολλά, ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί, στο περιθώριο των συζητήσεων.


Η φασαρία της Δευτέρας ξεκίνησε με τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής για τις προσλήψεις στον Οργανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Αγρογή» επί Σωτήρη Χατζηγάκη. Η ιστορία αρχίζει κάπως έτσι:


Αύγουστος 2009. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αγρογή», που, ενώ από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους, ξαφνικά μετατρέπεται σε «Δούρειο Ίππο» και «αγκαλιάζει» μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο 269 εργαζόμενους. Όλοι παιδιά, ανίψια, βαφτιστήρια και αδελφικοί φίλοι βουλευτών και υπουργών. Η καταγγελία έγινε σήμερα το πρωί, δια στόματος Θεόδωρου Πάγκαλου και έκανε τον γύρο της χώρας με τη βοήθεια των ΜΜΕ, μέσα σε λίγα λεπτά.


Πατήστε εδώ για να δείτε τα ονόματα όσων διοριστήκαν στην «Αγρογή»


Οι δονήσεις στη Βουλή των Ελλήνων έφεραν τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σκηνικό και όσα μέχρι τώρα ακούγαμε να ψιθυρίζονται στα καφενεία, τα βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες να τα βροντοφωνάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές. Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε και η δεύτερη καταγγελία, αυτή τη φορά από το στρατόπεδό της ΝΔ, η οποία «καρφώνει» τον «ψευτοθόδωρο», όπως χαρακτήρισε τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο Μιχάλης Χαλκίδης.


Μάρτιος 2004. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και η κυρία Μπενάκη υπογράφει την πρόσληψη έξι νέων εργαζομένων στη Βουλή. Ανάμεσά τους, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο ΦΕΚ, η κόρη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Αριάδνη Πάγκαλου. Η κόρη του κ. Πάγκαλου διορίστηκε λίγα 24ωρα μετά την έλευση της ΝΔ στην κυβέρνηση. 7 Μαρτίου του 2004 έγιναν οι εκλογές, 24 Μαρτίου η δημοσίευση του ΦΕΚ. Από τις ημερομηνίες προκύπτει ότι η κ. Αριάδνη Πάγκαλου, πριν τις εκλογές, γνώριζε ότι θα διοριστεί.


Πατήστε εδώ για να δείτε το ΦΕΚ υπ’ αρ. 82


«Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω…», είπε στον κ. Πάγκαλο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος, λίγες ώρες πριν, είχε κατηγορηθεί από τον πρώτο πως είχε διορίσει την κόρη του στην «Αγρογή».


Οι εικόνες είναι γνωστές και επαναλαμβανόμενες με τους πολίτες-θεατές να χαμογελούν με την έκπληξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τα ρουσφέτια και την αντίδραση του Σωτήρη Χατζηγάκη, που δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ χτυπάει «παιδιά των 800 ευρώ»… με τεράστια προίκα, συμπληρώνουμε εμείς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου