Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πρώτη... από το τέλος στις ξένες επενδύσεις η Ελλάδα


Βουτιά στην εισροή ξένων επενδύσεων έκανε το 2009 η χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση World Investment Report 2010 του ΟΗΕ, που δόθηκε την Πέμπτη (22/7) στη δημοσιότητα, η οποία επισημαίνει και τον κίνδυνο που υπάρχει να παρασυρθούν οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την ελληνική κρίση.Σύμφωνα με την έκθεση, οι εισροές ξένων επενδύσεων έφτασαν τα 3,36 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μια μείωση της τάξης του 25% σε σχέση με το 2008.

Παράλληλα, η εκροές ξένων επενδύσεων από την ...

Ανοίγει τις πύλες του ο σταθμός του Μετρό στο Χολαργό


Στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Μετρό στο Χολαργό.
Προβλέπεται να εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 20.000 επιβάτες, προερχόμενους κυρίως από του δήμους Χολαργού και Χαλανδρίου, αλλά και Ν. Ψυχικού, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διανύουν με το Μετρό την απόσταση μέχρι το Σύνταγμα σε μόλις εννέα λεπτά.

Παράλληλα, θα δοθεί στο επιβατικό κοινό και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο σταθμό Νομισματοκοπείο, που αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου σταθμού μετεπιβίβασης στη θέση αυτή, με το ...

Μεγάλη η καταστροφή στην Κίνα

ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Μεγάλη ειναι η οικολογική καταστροφή στην Κίνα ύστερα απο την έκρηξη αγωγών πετρελαίου που σημειώθηκε την Παρασκευή. Εκατοντάδες άτομα προσπαθούν να περιορίσουν την μόλυνση και να εμποδίσουν την κηλίδα να πάει σε διεθνή ύδατα. Περιοχές που...

άλλοτε τέτοια εποχή ήταν γεμάτες απο τουρίστες έχουν ερημώσει και το μόνο που βλέπεις ειναι μια μαυρίλα και κόσμον α προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Ακατάλληλες ακτές στην Αττική

Ακατάλληλες για κολύμβηση έκρινε το υπουργείο Υγείας ορισμένες ακτές στην Αττική, μετά από ανάλυση που έγινε στα νερά.

Οι δειγματοληψίες είχαν ληφθεί στα τέλη Μάιου
και τα αποτελέσματα δόθηκαν εν μέσω θερινής περιόδου και όχι στην έναρξή της όπως θα έπρεπε.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, αρκετοί είναι οι δήμοι που δεν τοποθετούν τη σήμανση - πινακίδα που προβλέπεται γ
ια να μην δυσφημήσουν τις παραλίες τους, θέτοντας έτσι την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο, ενώ στην απόφαση δεν γίνεται καμία αναφορά για ψάρεμα στα συγκεκριμένα ύδατα, καθώς αποτελούν κύκλο της τροφικής αλυσίδας του..

ΣΟΚ: Μητέρα έβαλε στην κατάψυξη το νεογέννητο μωρό της

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Γαλλία από την αποκάλυψη ότι μια γυναίκα γέννησε το μωρό της και το έβαλε στην κατάψυξη.

Η 38χρονη από την πόλη Μέτς της ανατολικής Γαλλίας κατηγορείται για δολοφονία ανηλίκου από πρόθεση.

Ένας φίλος της γυναίκας, ο οποίος πήγε σπίτι για να το καθαρίσει ενώ εκείνη ήταν στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στον καταψύκτη του διαμερίσματος της υπήρχε το ...

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη θύμα ξυλοδαρμού!

Μας σόκαρε η είδηση ότι η Δήμητρα Αλεξανδράκη, η «γλωσσού» από το NextTopModel έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και μάλιστα από τον σύντροφο της, με τον οποίο πλέον έχει χωρίσει.
Η Δήμητρα, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, κακοποιήθηκε σε σημείο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Η ίδια μιλώντας στο People παραδέχτηκε το γεγονός, αλλά είπε: «Ήταν μια άτυχη στιγμή στην ζωή μου, η οποία δεν νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσει να γίνεται θέμα σχολιασμού. Μερικά πράγματα δεν επαναλαμβάνονται και το θέμα λήγει εκεί».
Εμφανώς εκνευρισμένη που το θέμα πήρε διαστάσεις εξηγεί: «Εφόσον δεν υπήρξε καταγγελία, το θέμα λήγει εδώ. Και αν επεκτάθηκα περισσότερο στο ζήτημα του ξυλοδαρμού, το...

Ξεκινά νέο "σαφάρι" για την είσπραξη προστίμων


"Σαφάρι" για την είσπραξη προστίμων από όλα τα αυθαίρετα ξεκινάει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα κατάρτισης νομοσχεδίου για νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων.

Για το θέμα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόσθεσμα χρέη, οι οποίοι διαθέτουν και ακίνητη περιουσία σε περιοχές μεγάλης αντικειμενικής και αγοραίας αξίας (π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη, κ.λπ.), ο συγκεκριμένος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι έως τις 20 Ιουλίου, που έληξε η προσθεσμία από το ...

Κίνα: Νίκησαν οι απεργοί

Στη δουλειά τους επέστρεψαν οι εργαζόμενοι την κινεζική Honda Motor Co's China, μετά από απεργία μιας βδομάδας με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους.     Όπως δήλωσε την Πέμπτη(22/07) εργαζόμενος της εταιρείας, οι ιάπωνες διευθυντές συμφώνησαν να δώσουν αυξήσεις 45%, και να ανεβάσουν τους μισθούς τους από 980 γουαν (112,7 ευρώ) στα 1.420 γουάν (163,34 ευρώ).
«Είμαστε όλοι έτοιμοι να επιστρέψουμε στη δουλειά και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα», δήλωσε ο εργαζόμενος ενώ και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η απεργία, μία από τις πολλές που προκαλούν αναστάτωση στον αναπτυσσόμενο οικονομικό πλούτο της Κίνας, έληξε.
Σύμφωνα με τον εργαζόμενο, η εργοδοσία δέχτηκε επίσης να δώσει στους περίπου 200 εργαζόμενους πόνους 2 μισθών, εάν η μονάδα αποδειχθεί κερδοφόρα και επιπλέον ένα ...

Φωτιές σε Λιβαδειά και Δερβένι Αρκαδίας


Οι φωτιές αποτεφρώνουν δασικές εκτάσεις - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για τις δύο πυρκαγιές, που για την ώρα δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές... Πρώτα εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, η φωτιά σε δασική έκταση στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος από τη 13.15, 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 2 αεροσκάφη...

Εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία - Νταλίκα έπεσε πάνω σε λεωφορείο - 3 νεκροί και 35 τραυματίες - Μεταξύ τους 10 παιδιά


Tραγική κατάληξη είχε η εκδρομή 51 προσκυνητών από το χωριό Καστανούσα των Σερρών.

Στις 10:20 το πρωί, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με μία νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Βέροιας, έξω από την Αλεξάνδρεια (Γιδά).

Την ώρα του δυστυχήματος, που σημειώθηκε σε ευθεία δρόμου, διπλής κατεύθυνσης, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, έβρεχε καταρρακτωδώς και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.


Από την σύγκρουση έχασαν την ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 31, ανάμεσά τους και παιδιά.


Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός, ο οποίος ήταν ο...

Οι μητέρες θα επιλέγουν πώς θα λαμβάνουν την άδεια φροντίδας παιδιού


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ\' αριθμ 10/2010 απόφασή της έκρινε ότι οι μητέρες μπορούν να επιλέγουν εάν θα λαμβάνουν την άδεια θηλασμού και φροντίδα παιδιών συνολικά ή τμηματικά υπό την μορφή μειωμένου ωραρίου, εφόσον όμως συγκατατίθεται για αυτό και ο εργοδότης.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το όλο ζήτημα του τρόπου χορήγησης της άδειας θηλασμού κ.λπ. «αποτελεί εκδήλωση του διευθυντικού δικαιώματός» και υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο για κατάχρηση δικαιώματος σύμφωνα με το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα.

Παράλληλα, όμως, συναρτάται και με ...

Φάλαινα έπεσε πάνω σε ιστιοπλοϊκό

Σοκ έπαθε ένα ζευγάρι στο Κέιπ Τάουν όταν μια φάλαινα έπεσε πάνω στο ιστιοπλοϊκό τους με τα δύο άτομα να είναι καλά στην υγεία τους ενώ το σκάφος να χρειάζεται 8.500 λίρες για την επιδιόρθωσή του
Η στιγμή απαθανατίστηκε από έναν τουρίστα.

"Ακόμα μου αρέσουν οι φάλαινες. Είχαμε σβηστή τη μηχανή με αποτέλεσμα η φάλαινα να μη γνωρίζει πως ήμασταν εκεί. Απλώς, βρισκόμασταν στο λάθος σκάφος, τη λάθος στιγμή", είπε στο BBC η κ. Werner.

Το ζευγάρι έπλεε με το ιστιοπλοϊκό του για μια ώρα στην περιοχή παρακολουθώντας τη φάλαινα, ωστόσο, μετά το...

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Φτάνει κρουαζιερόπλοιο από την Τουρκία με πιθανό κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, μετά την ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Πειραιά ότι αύριο στις 5 το πρωί πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι, προερχόμενο από την Τουρκία, το Ε/Γ-Κ/Ζ «BRILLIANCE OF THE SEAS» σημαίας Μπαχάμες, στο οποίο έχει αναφερθεί ένα πιθανό κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας. Στο πλοίο επιβαίνουν 2.500 επιβάτες και το πλήρωμά του αποτελείται από 834 άτομα.

Αρχές του 2011 έτοιμοι οι δασικοί χάρτες

Με ηλεκτρονικό τρόπο ή μέσω των ΚΕΠ θα μπορούν να καταθέτουν οι πολίτες τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που κατατίθεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Οι πρώτοι χάρτες που θα αναρτηθούν τον Σεπτέμβριο θα αφορούν τις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Σταμάτα, Νέα Μάκρη, Κηφισιά, Ανθούσα, Μαραθώνα, Άγιο Στέφανο και δήμο Φυλής, ενώ όπως ανακοίνωσε η υπουργός η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του  2011.

Στους δασικούς χάρτες θα ...

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Δασκαλόπουλος


Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Περιστέρι, ο δημοσιογράφος Γιώργος Δασκαλόπουλος 45 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος γεννήθηκε το 1965 στο Παλαιοψάρι Φωκίδας και μπήκε στη δημοσιογραφία ακολουθώντας τα βήματα του αδελφού του Αντώνη Δασκαλόπουλου. Άρχισε την καριέρα του από τον ΦΙΛΑΘΛΟ, εργάστηκε στην ΟΜΑΔΑ και τα τελευταία 20 χρόνια ...

Mόνο μικροεστίες έμειναν από τη φωτιά στη Σάμο


Ένα μικρό μέτωπο με μικροεστίες έχει μείνει από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στις 2:30 στην περιοχή Μακροχώραφο της Σάμου. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε διάφορα μέτωπα προς την περιοχή της Ζερβού...

ΕΛΛΑΔΑ: Φεύγει ο σταυρός απο την Ελληνική σημαία;

ΈΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τη φημολογούμενη απάλειψη των χριστιανικών συμβόλων από την Ελληνική σημαία η οποία στο εξής θα εμφανίζεται μόνο με τις μπλέ και άσπρες παράλληλες γραμμές. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος...
σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια εορτασμού της μνήμης του Προφήτη Ηλία σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης, μίλησε για κατάντια, ντροπή και προσβολή του Ελληνικού λαού.













 xronos.gr

‎.....Eνα τραγούδι για τους κίνδυνους που απειλούν το περιβάλλον...

Ανακαλύφθηκε το άστρο-"τέρας" του διαστήματος

Άστρο 265 φορές μεγαλύτερη από την μάζα του ήλιου ανακαλύφθηκε από Ευρωπαίους αστρονόμους κάνοντας τους ειδικούς να το χαρακτηρίζουν ως “τέρας” του διαστήματος.
Αυτό το άστρο θεωρείται το μεγαλύτερο που έχει εντοπιστεί ποτέ με τους επιστήμονες να πιστεύουν πως παλιότερα ήταν 320 φορές πιο μεγάλο σε μάζα από τον ήλιο.

Την κωδική ονομασία R136a1 φέρει το άστρο το οποίο βρέθηκε στο κέντρο ενός αστρικού σμήνους στο Νεφέλωμα της Ταραντούλας, 165.000 έτη φωτός απόσταση από το δικό μας...

Εξέδιδε τη 26χρονη γυναίκα του

Μια 37χρονη, ένας 26χρονος και μια συνομήλική του, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η 26χρονη εκδιδόταν παράνομα από το σύζυγό της. Τα ραντεβού, ωστόσο, με τους πελάτες, κλείνονταν με τη βοήθεια κάποιας 37χρονης. Έτσι, αστυνομικός που παρίστανε τον πελάτη, έκλεισε ραντεβού αντί του χρηματικού ποσού των ...

Άνεργος εισέβαλε με μαχαίρι στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης!


Νεαρός ανάπηρος εισέβαλε στο γραφείο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στο κτίριο Καραβάν Σεράι, ζητώντας δουλειά. Ο νεαρός, έχει χάσει το ένα του χέρι και ήταν άνεργος μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης stage σε Επιμελητήριο της πόλης. Εκμεταλλεύθηκε την σχετική αναστάτωση που υπήρχε ενόψει της μετακόμισης στο νέο δημαρχείο, στο πρώην στρατόπεδο Τσιρογιάννη και εισέβαλε στο γραφείο του δημάρχου.

Άρχισε να φωνάζει, ζητώντας δουλειά . Κάποια στιγμή έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε στη ζώνη του και το ...

Σσσσσσσσσ… η πατρίδα κοιμάται!!

Και στο νότο και στον βορρά οι Τούρκοι, κατά το …και από μπρος και από πίσω!
-Το Αιγαίο μετά τον 25ο μεσημβρινό έχει χαθεί πλέον και με την ανοχή της κυβέρνησης.
-Δεν υπάρχει χρόνος να ασχολείται η Νέα Τάξη με έναν “ τζαναμπέτη” λαό.
-Η Ελλάδα όπως την ξέραμε έχει ήδη χαθεί
Στο νότιο Αιγαίο αλωνίζει το “ Πίρι Ρέις” στο βόρειο υποδεχόμαστε πάλι το “ Τσεσμέ” στο γνώριμο δρομολόγιό του μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης. Ο Παπανδρέου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ....

(με το ψεύτικο βιογραφικό) Δρούτσας αδιαφορούν παντελώς για την χώρα. Πειθήνια όργανα συμφερόντων δεν νοιώθουν την ανάγκη να κρατήσουν τα προσχήματα. Μηδενική αντίδραση προς την πλευρά των Τούρκων που όσο βρίσκουν χώρο …σπρώχνουν, κατά το οθωμανικό δίκαιο.
Το Αιγαίο μετά τον 25ο μεσημβρινό έχει ....

Επιβεβαιώθηκε νέο μοντέλο Xbox 360, στα 150 δολάρια το Kinect


H Microsoft επιβεβαίωσε τη διάθεση ενός νέου μοντέλου Xbox 360 με 4GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ προχώρησε και στην ανακοίνωση της τιμής πώλησης του Kinect που θα φτάσει στα 150 δολάρια. Το πακέτο αγοράς του νέου περιφερειακού θα περιλαμβάνει τόσο την κάμερα και τους αισθητήρες, καθώς και ένα αντίτυπο του παιχνιδιού Kinect Adventures. Όσον αφορά στη νέα έκδοση του Xbox 360, αυτό θα έρχεται με το ...

Τελειώνουν τα αποθέματα νερού

Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης νερού απηύθυνε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), διότι, όπως τόνισε, τα αποθέματα είναι περιορισμένα τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο νομός βιώνει «τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας 50ετίας, όσον αφορά τις βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, κυρίως στους ορεινούς του όγκους, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων νερού».


Αυτό προκαλεί τη μείωση της ...

"Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στη Σάμο!!!"



"Απειλείται ένα σπίτι στη φωτιά που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Τα αεροπλάνα μετά από μερικές αναγνωριστικές πτήσεις έχουν...



αποχωρήσει για άγνωστο λόγο. Αγώνα δίνει μόνο του το ελικόπτερο...!"

Τα βλέπουν γκρίζα οι καταθλιπτικοί


Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ οι καταθλιπτικοί βλέπουν τα πράγματα γύρω τους πιο γκρίζα καθώς δυσκολεύονται να διακρίνουν τις διαφορές του κοντράστ άσπρου-μαύρου.Με επικεφαλής τον δρ. Λούντγκερ Τέμπαρτζ βαν Έλστ, οι γερμανοί επιστήμονες διεξήγαγαν νευροψυχιατρικά και οφθαλμολογικά τεστ σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη μελετώντας την αντίδραση του αμφιβληστροειδούς φακού σε διάφορα κοντράστ μάυρου-άσπρου.
Οι ειδικοί έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στους καταθλιπτικούς υπάρχει σημαντική μείωση της....

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Πατρών θα ισχύουν από σήμερα στις 23:00 μέχρι και αύριο τα ξημερώματα στις 05:00, στο ρεύμα πορείας προς Πάτρα, λόγω έργων συντήρησης.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Π.Ε.Ο Κορίνθου - Πατρών με εκτροπή των οχημάτων στη χ. θ. 182.700 έως την χ.θ. 205.300, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα θα γίνεται κανονικά

Ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που θέλουν να ταξιδέψουν

Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες επιβάτες που θέλουν να έρθουν στην χώρα μας αλλά και όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Μιλώντας στο NewsIt.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων κ.Σωτηρόπουλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν σε νέα απεργία, την Κυριακή 25 Ιουλίου και συνεχόμενες στάσεις...

12 λόγοι για να μισείς το Facebook

«Ω! Τέλεια φωτο, τέλεια!» «Τheaaaaaaaa!» είσαι χρυσή μου! «Σωστός!» «Ο Κ.Κ.Μοίρης θα παρευρεθεί στο birthday party των Birthday Party». X@$#@4καμε!
1. Δεν μου αρέσει να…
πετάνε λέξεις και να κατουράνε στον τοίχο μου κάθε φορά που νομίζουν πως έχουν κάτι σοβαρό ή σαχλό να πουν. Αν θέλουν έχω και τηλέφωνο. Kαι μέιλ έχω. Και φραγή.
2. Δεν μου αρέσει να μου στέλνουν καρτούλες, καρδούλες, τούρτες, σκυλάκια, φιλάκια, εικονίτσες, χάντρες, φυλαχτά, καθρεφτάκια, σκόρδα και άλλες τέτοιες σάχλες κάθε φορά που χαίρονται ή νομίζουν πως θα ‘πρεπε να χαρώ εγώ όταν τα δω ...

Αίρεται το απόρρητο


Αίρεται το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της ιδιοκτησίας του blog Troktiko, σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους που σχετίζονται με την υπόθεση Γκιόλια αλλά και ανώτατους αξιωματικούς που χειρίζονται τις έρευνες, προκειμένου οι αρχές ασφαλείας να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που κρίνουν απαραίτητα για τη συνέχιση των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το αίτημα έχει ήδη δρομολογηθεί από τις αρχές ασφαλείας, που θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή του άτυχου δημοσιογράφου στη συντακτική ομάδα του Troktiko, καθώς και ότι η δραστηριότητά του αυτή σχετίζεται με τη στοχοποίησή του από την οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".


Εκτιμούν ότι η άρση του...

Τέλος ίντερνετ με κάρτα


Εκπνέει η προθεσμία και για τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται για σύνδεση στο ίντερνετ. Έτσι, όσοι κάτοχοι καρτών Mobile Broadband δεν έχουν προσέλθει στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δε θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του διαδικτύου μετά τις 30 Ιουλίου οπότε και εκπνέει η προθεσμία. Η σύνδεσή τους δε, θα διακοπεί.

Έτσι, αναμένεται να ...

Έρχονται οι... Κηπουροί στο Mega


Νοικοκυρές στον Ant1... Κηπουροί στο Mega! Σίγουρα η νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι διαφορετική από τις άλλες, αφού η ελληνική τηλεόραση θα κατακλυστεί από real life προγράμματα. Μέχρι πέρυσι στον Ant1 και στον Alpha σας έφτιαχναν το σπίτι, φέτος στο Mega θα σας φτιάχνουν τον κήπο...

Oι Σωτήρης Βρετός, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Μάκης Τσόκας αναλαμβάνουν δράση και μετατρέπουν τον κήπο σας σε μία πραγματική όαση... Κι αν δεν ...

Κυκλοφόρησε το πρώτο e-book με βίντεο


Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο κυκλοφόρησε χθες από τον βρετανικό εκδοτικό οίκο «Penguin».

Η τεχνολογία αυτή εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία των e-books και αντανακλά την βούληση της εκδοτικής βιομηχανίας να διευρύνει το μερίδιο της στην αγορά των βιβλίων, αναπτύσσοντας νέες εφαρμογές και δυνατότητες.

Ο εκδοτικός όμιλος Penguin Group, σε συνεργασία με την εταιρεία Starz Media του ομίλου Liberty Media, άρχισε να ...

Τι θα αποκάλυπτε ο Σωκράτης...


Ένα απίστευτο περιστατικό θα αποκάλυπτε ο Σωκράτης Γκιόλιας το οποίο είχε προαναγγείλει στο Troktiko αλλά δεν πρόλαβε να το δημοσιοποιήσει επειδή χθες τα ξημερώματα σε παγίδα θανάτου δολοφονήθηκε απο τους τρομοκράτες της ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ.

Το Crimes on air είναι σε θέση να γνωρίζει πως όταν ο Σωκράτης έγραφε για "διαπλοκή επιχειρηματία με Σώματα Ασφαλείας"
αυτήν την αποκάλυψη εννοούσε. Πριν απο λίγες ημέρες γνωστός έμπορος όπλων επιχείρησε να μπεί στο υπουργείο Προστασίας του...

Δύσκολες μέρες για την Δέσποινα


Δύσκολα τα πράγματα για την Δέσποινα Βανδή. Δεν πείθει με τα καινούρια της τραγούδια προφανώς.. Mετά το στραπάτσο της Θεσσαλονίκης άλλη μια συναυλία (εξτρά) της ακυρώθηκε στην Πάργα αυτή την φορά επίσημη δικαιολογία είναι τα τεχνικά προβλήματα αλλά η προσέλευση του κοινού ήταν απελπιστικά.. μικρή και έτσι δεν πραγματοποιήθηκε το εξτρα. Στην ίδια πόλη ο Αντώνης Ρέμος με δυσκολία μάζεψε 500 άτομα και πραγματοποιήθηκε η βραδιά μια μόλις βδομάδα πριν.

Τρομάζει το μίσος της νέας γενιάς τρομοκρατών

Το μίσος της νέας γενιάς τρομοκρατών τρομάζει και προκαλεί τέτοια ανησυχία, που το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν υπάρξει δεκάδες αιτήματα για προστασία από την αστυνομία, κυρίως πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων αλλά και δικαστικών. Στην Κατεχάκη φτιάχνονται λίστες με ονόματα πιθανών στόχων, ενώ η ανησυχία επιτείνεται όσο δεν υπάρχει προκήρυξη, καθώς κάτι τέτοιο ενδεχομένως να σημαίνει ότι αναμένεται και νέο χτύπημα στο αμέσως ....

Κλείνουν φώτα και κλιματιστικά στα δημόσια κτίρια


Ο δημόσιος τομέας δίνει το καλό παράδειγμα και περιορίζει μέχρι τις 31 Αυγούστου τη χρήση κλιματιστικών και φωτισμού. Στόχος, η αποφυγή του κινδύνου μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Τη εγκύκλιο για τον άμεσο περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και του φωτισμού στα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτίρια του Δημόσιου και ευρύτερου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων υπέγραψαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Η απόφαση ισχύει από την έναρξη έως...

Προσοχή! Μεγάλη κομπίνα στο Διαδίκτυο!


Απατεώνες που πουλούν ψεύτικες ελπίδες σε χρήστες του Διαδικτύου δρουν εδώ και αρκετό καιρό στο Internet, οι οποίοι στέλνουν μηνύματα σε προσωπικά e-mail, αναφέροντας ότι τα άτομα αυτά είναι κληρονόμοι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Οι ανυποψίαστοι χρήστες ανοίγουν το μήνυμα με αποστολέα κάποιον «νομικό σύμβουλο» από Ισπανία ή Πορτογαλία, ο οποίος τους διαβεβαιώνει, χρησιμοποιώντας ψεύτικα έγγραφα και σφραγίδες, ότι η κληρονομιά είναι πραγματική.


Έτσι ξεκινούν να ψάχνουν το...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σεξ και ύπνος: Γιατί μας πιάνει ο ύπνος μετά το σεξ!

 Η βιοχημεία του οργασμού, η ψυχολογική διάσταση του σεξ, και η εξέλιξη συνήγορούν σε ένα πράγμα: Είναι απολύτως φυσιολογικό να παίρνει ο ύπνος μετά το σεξ!
Για πολλές γυναίκες η σχέση μεταξύ…
σεξ και ροχαλητού είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε αυτή τη ζωή: δεν έχει σημασία πότε θα γίνει η πράξη, οι άνδρες πάντα φαίνεται να κοιμούνται αμέσως μετά. Ο Dave Zinczenko, συγγραφέας του βιβλίου «Άνδρες, Έρωτας και Σεξ: Ο Πλήρης Χρηστικός Οδηγός Για τις Γυναίκες», εξήγησε το φαινόμενο ως εξής: «Οι άνδρες πηγαίνουν για ύπνο, επειδή οι γυναίκες δεν μετατρέπονται σε πίτσες.»
Αμφιβάλλω αν πρόκειται να γίνω ποτέ πίτσα. Έτσι μια καλύτερη εξήγηση δε θα έβλαπτε. Παρά το γεγονός ότι και οι γυναίκες συχνά αισθάνονται υπνηλία μετά από το σεξ, το φαινόμενο φαίνεται ότι ...

Επικίνδυνη μαρμελάδα


Στην ανάκληση 1026 τεμαχίων μαρμελάδας φράουλας με φρουκτόζη, γερμανικής προέλευσης, προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Στην ακατάλληλη μαρμελάδα με την εμπορική επωνυμία "Προιόν επικάλυψης με βάση την φράουλα, με φρουκτόζη 33,6%-Lihn, παραγωγής Γερμανίας", σε συσκευασία των 330g, με αριθμό παρτίδας 17.06.2011/Los-Nr 11:54 και ημερομηνία λήξης 17.06.2011 ανιχνεύτηκαν, ύστερα από καταγγελία καταναλωτή στην Γερμανία, μέσα στο περιεχόμενό του θραύσματα γυαλιού.


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη...

διακίνηση του εν λόγω διαιτητικού σκευάσματος μαρμελάδας φράουλας με φρουκτόζη και....

Μαύροι γονείς γέννησαν... λευκό παιδί!!

Μόνο θαύμα μπορεί να επικαλεστεί ένα ζευγάρι μαύρων από τη Νιγηρία για την γέννηση της… λευκής κόρης τους!!!

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία τόσο οι γονείς όσο και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Ben, που κατοικεί στην Βρετανία, είναι μαύρα. Η μικρούλα όμως είναι κατάλευκη με μπλε μάτια. Οι γιατροί «σκίζουν» τα πτυχία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν εξήγηση για το πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο δεν είχαν προβλέψει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Και για να προλάβουμε τους… πονηρούς το ενδεχόμενο το παιδί να προέρχεται από απιστία της 35χρονης μητέρας απορρίπτεται, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα ήταν κατάλευκο.

Οι γονείς πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, όπως δήλωσαν στην Sun, ενώ ονόμασαν την μικρή Nmachi, που σημαίνει «Ομορφιά του Θεού»

Υποχωρεί το ευρώ

Αλλαγή σκηνικού για τις διεθνείς νομισματικές ισοτιμίες, καθώς το ευρώ, που αρχικά ενισχυόταν έναντι του δολαρίου, πλέον υποχωρεί στην αγορά συναλλάγματος.
Συγκεκριμένα, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,35% και διαμορφώνεται στο 1,2902 δολάριο.
Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 112,050 γιεν, στο 0,8496 με τη στερλίνα και στο 1,3570 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,12% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 86,8750 γιέν.
Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5186 με τη στερλίνα και στο 1,05180 με το ελβετικό φράγκο

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Έρευνα σε πυλώνες της ΔΕΗ για τις πυρκαγιές

Αυτοψία στους τόπους που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική, το Σάββατο(17/07) το μεσημέρι, διενήργησε την Κυριακή(18/07) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αρμόδιος για υποθέσεις περιβάλλοντος, Δημήτρης Γκύζης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί. 
Ο εισαγγελέας, έχει στοιχεία που συντείνουν στο ενδεχόμενο οι πυρκαγιές στον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι Καπανδριτίου, να οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση πυλώνων της ΔΕΗ.
Γι' αυτό το λόγο, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν ισχύει ή όχι η πιθανότητα αυτή.
Αντίστοιχη έρευνα θα διενεργηθεί και από πραγματογνώμονα, από την πλευρά της ΔΕΗ.
Ο εισαγγελέας αναμένει τα...

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς δεν ήταν τηλεοπτικό πρόσωπο. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα γνωστός εντός του δημοσιογραφικού χώρου. Ήταν 37 ετών, παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί, ηλικίας περίπου δύο ετών.

Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τον οποίο οι επαγγελματικοί δρόμοι τους χώρισαν επεισοδιακά πριν από περίπου δύο χρόνια. Έκτοτε, αν και τους συνέδεε κουμπαριά, μεταξύ τους...

Πώς θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις δασκάλων - καθηγητών


Μέσα στον Ιούλιο το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών για την Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα γίνουν φέτος (και τη σχολική χρονιά 2011/12) σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του υπουργείου Παιδείας αναμένεται με αυτό τον τρόπο να ...

Μαύρη λίστα με 8.200 κότερα - Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων

Επέμβαση ΣΔΟΕ σε Τροκαντερό, Καλαμάκι, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ελέγχονται Έλληνες κροίσοι με 8.200 πολυτελή γιοτ, εθνικά ή μέσω off shore και φοροδιαφυγή 10 δισ. ευρώ!
Με την πολιτική εντολή “ξετρυπώστε” τους όλους” ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ που ηγείται ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Καπελάρης βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλέον μαφιόζικη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Εισαγόμενους Ανατολικοευρωπαίους που ξεπλένουν μαύρο χρήμα νοικιάζοντας πολυτελή γιοτ για...