Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Προσοχή! Μεγάλη κομπίνα στο Διαδίκτυο!


Απατεώνες που πουλούν ψεύτικες ελπίδες σε χρήστες του Διαδικτύου δρουν εδώ και αρκετό καιρό στο Internet, οι οποίοι στέλνουν μηνύματα σε προσωπικά e-mail, αναφέροντας ότι τα άτομα αυτά είναι κληρονόμοι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Οι ανυποψίαστοι χρήστες ανοίγουν το μήνυμα με αποστολέα κάποιον «νομικό σύμβουλο» από Ισπανία ή Πορτογαλία, ο οποίος τους διαβεβαιώνει, χρησιμοποιώντας ψεύτικα έγγραφα και σφραγίδες, ότι η κληρονομιά είναι πραγματική.


Έτσι ξεκινούν να ψάχνουν το... «αγγελιοφόρο» των καλών νέων και, αφού τον εντοπίσουν, επικοινωνούν μαζί του ακόμη και για χρονικό διάστημα ενός εξαμήνου, οπότε κι έρχεται η ώρα της... αμοιβής του!


Ο «σύμβουλος- φάντασμα» τους ζητεί να καταβάλουν ποσά ύψους 5.000 ή ακόμη και 10.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των «διαδικασιών», κίνηση που αποτελεί και τον απώτερο σκοπό των απατεώνων, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα υποψήφια θύματα.


Παρόμοια κρούσματα σημειώθηκαν και στο Επιμελητήριο Ημαθίας, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των χρηστών του Internet, έτσι ώστε να μην πέσουν θύματα των κομπιναδόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου