Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας απειλητικός Malakas

Τροπική καταιγίδα με το όνομα "Μαλάκας" πλήττει τα ιαπωνικά νησιά, ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετατροπής του σε τυφώνα.

Η τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται πλέον προς τα ιαπωνικά νησιά Iwo Jima and Chichi Jima, σύμφωνα με προειδοποιήσεις του Κέντρου Παρακολούθησης Τυφώνων του Ναυτικού των ΗΠΑ.


Το επίσημο μετεωρολογικό δελτίο δείχνει την καταιγίδα να κατευθύνεται βόρεια, πάνω από τα...

Αναβλήθηκε η δίκη για τους συμβασιούχους για τις 20/01


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συμβασιούχοι των ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Αρειο Πάγο.
Η κυκλοφορία τόσο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όσο και στην Βασιλίσσης Σοφίας αποκαταστάθηκε.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν την ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων υπαλλήλων.
Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πράσινο φως για αυξήσεις στον ΦΠΑ από 11% στο 13%

Η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13% εμφανίζεται, μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ως η επικρατέστερη εναλλακτική λύση για να μη μεταταγεί το 30% των προϊόντων αυτής της κατηγορίας στον κανονικό συντελεστή 23%, όπως προέβλεπε το Μνημόνιο, προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, όμως, όπως προκύπτει κι από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, είναι πιθανόν κάποια προϊόντα- όχι όμως τα βασικής ανάγκης, όπως τα τρόφιμα- να μεταταγούν στον συντελεστή 23%.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ...

To video της κατάρρευσης κερκίδας στην Βραζιλία...

Δείτε το video με την κατάρρευση της κερκίδας, σε αγώνες αυτοκινήτων στην Βραζιλία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από εκατό θεατές. 





Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε; Θα δημιουργήσετε!


Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου του Τορόντο αποκάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέρον… Τα άτομα που δεν καταφέρνουν να συγκεντρωθούν εύκολα μπορούν να γίνουν πιο δημιουργικοί ως χαρακτήρες.

Η έρευνα περιλάμβανε τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν οι φοιτητές των συγκεκριμένων πανεπιστήμιων,
και τα οποία είχαν σχεδιαστεί ώστε να εξακριβώσουν ποιοι...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Είναι ένας τύπος και δεν του σηκώνεται με τίποτα. Παντρεύεται λοιπόν και πρέπει το βράδυ να κάνει έρωτα.
Αποφασίζει λοιπόν να πάει σε ένα γιατρό και να του το πει:
- Μην ανησυχείς, λέει ο γιατρός, θα πάρεις αυτό το σιρόπι, θα το πιεις τώρα και θα μπορείς να το κάνεις 3 φορές, αλλά πρόσεξε τι θα σου πω. Μόλις κανείς μπιπ θα σου σηκώνεται. Μόλις θα κάνεις μπιπ-μπιπ θα πέφτει.
- Τίποτε άλλο που πρέπει να ξέρω;
- Όχι, απλά θυμήσου. Έχεις το...

Να πως θα μάθουμε τα "πόθεν έσχες"


Το προτεινόμενο σχέδιο για την περαίωση

Σε διαβούλευση τέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών οι βασικές αρχές του σ/ν για την περαίωση. Το πλαφόν στον ετήσιο τζίρο για τις επιχειρήσεις που μπορούν να μπουν στην περαίωση ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ, ενώ δεν θα μπορούν να συμμετέχουν οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και όσες έχουν εμπρόθεσμες οφειλές, καθώς και επιχειρήσεις που οι φορολογικές υποθέσεις έχουν εκδικαστεί σε Β' βαθμό.

Σε ερώτηση του
nooz.gr προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εάν ο σημερινός φοροελεγκτικός...

Πατέρας 15χρονου παγιδεύει παιδεραστή!


Ένας πατέρας στη Βρετανία, υποδύθηκε τον 15χρονο γιο του στο διαδικτυακό τόπο συνομιλίας MSN και κατάφερε να τον παγιδεύσει, οργανώνοντας μια συνάντηση μεταξύ τους.Όταν ο ευρηματικός πατέρας ανακάλυψε ότι ο παιδόφιλος, Jonathon Styles (φωτο) εποφθαλμιούσε τον ανήλικο γιο του, χρησιμοποίησε το λογαριασμό MSN του γιου του, συνομίλησε με τον Styles και κανόνισε να συναντηθούν σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων.
Προτού ξεκινήσει για την καθορισμένη τους συνάντηση, ο πατέρας επικοινώνησε με την αστ...

Μεταλλαγμένος σολομός - γίγας

Στη διπλανή φωτογραφία απεικονίζονται δύο σολομοί της ίδιας ηλικίας. Η διαφορά τους βρίσκεται στα γονίδιά τους καθώς ο μεγαλύτερος έχει υποστεί γενετική μετάλλαξη, προκειμένου να μεγαλώνει πιο γρήγορα στα ιχθυοτροφεία.

Η αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων εξετάζει αν θα εγκρίνει τη διάθεση του ...

Μην σκέφτεστε πολύ..

Όσοι σκέφτονται υπερβολικά προκαλούν «φθορά» στον εγκέφαλό τους, με αποτέλεσμα να έχουν μειωμένη μνήμη και να κινδυνεύουν να εμφανίσουν κατάθλιψη. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επειδή τα άτομα που σκέφτονται υπερβολικά συγκεντρώνουν στο μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου περισσότερα κύτταρα...

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μελέτησαν πως το μέγεθος του εγκεφάλου ποικίλει,
ανάλογα με το πόσο σκέφτεται κάποιος πριν λάβει αποφάσεις για διάφορα ζητήματα που τον.. αφορούν.

Η επιστημονική ομάδα...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μέχρι Τρίτη οι αιτήσεις για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα ακόλουθα προγράμματα:

- Πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 0-3 άτομα, για τη μερική απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 50 ετών.


- Συνδυασμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων.


- Πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας για ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω, έτους 2007


- Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων

Δεν μεταφέρεται η θερινή άδεια για το επόμενο έτος


Μέχρι το Δεκέμβρη πρέπει να πάρουμε το υπόλοιπο της θερινής άδειας, ειδάλλως χάνεται, αποφάσισε τη Δευτέρα (20/9) ο Άρειος Πάγος, με αφορμή προσφυγή εργαζομένου της ΔΕΗ. Τα καλά νέα είναι ότι σε περίπτωση που το υπόλοιπο αδείας χαθεί με υπαιτιότητα του εργοδότη, αυτός οφείλει να καταβάλλει στο μισθωτό τις αποδοχές αδείας προσαυξημένες κατά 100%.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο εργοδότης οφείλει να δώσει το υπόλοιπο αδείας, ακόμα και αν δεν έχει υποβάλει σχετική αίτηση, πριν από το Δεκέμβριο.

Ακόμη, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση «δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της ετήσιας ...

Αυτή είναι είδηση!!! Έρχεται το δεύτερο dvd της Ντούβλη


Το δεύτερο dvd της Μαριάννας Ντούβλη, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον ερχόμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωταγωνίστρια έχει κάνει ήδη γυρίσματα για τη συγκεκριμένη ταινία, όμως απομένουν δύο ακόμα σκηνές. Σε μία μάλιστα από αυτές, η Μαριάννα Ντούβλη, θα πρωταγωνιστεί μαζί με μία άλλη γυναίκα σε... ερωτικές περιπτύξεις. Κάτι που σημαίνει πως η ταινία θα είναι πιο hardcore σε σχέση με την προηγούμενη.

ΝΕΟ TALENT SHOW !... ΡΕΖΙΛΙΑ


Η Αργεντινή ήδη ξεχρέωσε. Εμείς τί κάνουμε;

Το ΑΕΠ της Αργεντινής στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 θα φτάσει το 11,8% όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Πρόκειται για ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το 11% που προέβλεπαν αναλυτές. Σε επίπεδο εξαμήνου το ΑΕΠ σε σχέση με το 2009 αυξήθηκε 9,4%. Στη διάρκεια του 2009, το ΑΕΠ της χώρας υποχώρησε κατά 0,9%

Για την ιστορία, θα θυμήσουμε ότι το ΔΝΤ είχε επισκεφθεί την Αργεντινή, επέβαλε την εξαθλίωση και όταν ο λαός της Αργεντινής αποφάσισε "enough is enough", τότε το ΔΝΤ έφυγε τρέχοντας από την χώρα. Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν αργότερα με τη νέα κυβέρνηση της Αργεντινής, αναγνωρίσθηκε το 25% του χρέους ως επίσημο, ενώ πριν λίγους μήνες η νέα πρόεδρος της...

Ο "πρόγονος" του ιού του AIDS είναι χιλιάδες χρόνια παλαιότερος

Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων Τουλέιν και Αριζόνα, υπό τον ιολόγο Πρέστον Μαρξ και τον εξελικτικό βιολόγο Μάικλ Γουόρομπι, στην μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι ο ιός SIV έχει ηλικία τουλάχιστον 32.000 - 75.000 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να είναι ακόμα άνω του ενός εκατομμυρίου ετών.

Πολύ πιο αρχαίες ρίζες από ό,τι θεωρούσαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, έχει ο ιός SIV (Simian Immunodeficiency Virus), ο οποίος είναι ο "πρόγονος" του AIDS. Ο ιός, ο....

Το χάλκινο κέρδισε η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Στο βάθρο της 4ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ανέβηκαν δύο Έλληνες μαθητές λυκείου, ο Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα.

Ένας ακόμα μαθητής, ο Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα, βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας. Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν ακόμα η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα.


Στη διοργάνωση ...

Πόσα παίρνουν οι Έλληνες παρουσιαστές;

Τα ακριβά συμβόλαια και οι golden αμοιβές είναι δακτυλοδεικτούμενες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι περικοπές από τις αρχές του έτους συνεχίζονται αμείωτα και από τις τελευταίες πράξεις

Η μείωση του πρωτότυπου ελληνικού προγράμματος περιστολής είναι το μαχαίρι που μπήκε στους μισθούς των τηλεσχολιαστών στο MEGA αλλά και οι απολύσεις στον ειδησεογραφικό τομέα του ΑΝΤ1, παρά την έλευση της Μαρίας Χούκλη.είναι σαρωτική τόσο σε αριθμούς σειρών μυθοπλασίας όσο και σε αμοιβές εταιρειών και ηθοποιών. Τουλάχιστον κατά έξι εκατ. ευρώ μειώθηκε ο προϋπολογισμός...

Ερευνα-σοκ: H μίση Ελλάδα κάνει cyber sex

Είμαστε συνδεδεμένοι με το ροζ διαδίκτυο, αναζητούμε τον παρτενέρ μας σε ιστοσελίδες γνωριμιών, μοιραζόμαστε τις φαντασιώσεις μας μέσα σε private chat rooms και ικανοποιούμε τις σεξουαλικές ορμές μας μπροστά στην άψυχη οθόνη.
Κάποτε, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες φημίζονταν για την ερωτική ζωή τους και τις ζηλευτές επιδόσεις τους στο σεξ! Ωστόσο, στις μέρες μας η κατάσταση μοιάζει να έχει αλλάξει δραματικά, αφού ολοένα και περισσότεροι αντικαθιστούν την ανθρώπινη σεξουαλική επαφή με τον… υπολογιστή και δείχνουν να προτιμούν την...

Σοκ στους γονείς όλου του κόσμου! Πτώση 5χρονης από τον 6ο

Σοκ προκαλεί στους γονείς όλου του κόσμου και κυρίως της Νοτίου Κορέας ένα video που κυκλοφόρησε πρόσφατα και δείχνει ένα μικρό κοριτσάκι να βγαίνει από το παράθυρο του διαμερίσματός του στον έκτο όροφο πολυκατοικίας, να κρέμεται από το περβάζι, να μην καταφέρνει να κρατηθεί και να πέφτει στο κενό.
Το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη πέρυσι και σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το video διοχετεύτηκε σε ιστοσελίδα, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στους γονείς, ώστε να προσέχουν διαρκώς τα μικρά παιδιά, ακόμα και όταν αυτά φαίνεται να παίζουν ανέμελα μέσα στο σπίτι τους. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asiaone, το κοριτσάκι επέζησε της τρομακτικής του πτώσης

Πιθανή καθυστέρηση στα επιδόματα ανεργίας

Καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΔ.

Αιτία η σημερινή κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού από μια μικρή ομάδα πρώην εποχικών εργαζομένων της Ολυμπιακής, για ένα θέμα που δεν είναι αρμοδιότητας του ΟΑΕΔ.


Η διοίκηση του Οργανισμού στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι καθυστερήσεις να κινηθούν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και να καταβληθούν εγκαίρως τα επιδόματα ανεργίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.

Πόθεν 'Εσχες: Καρατζαφέρης ο πιο πλούσιος αρχηγός - Πλουσιότερος όλων ο Καραμανλής

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρωταθλητής σε ακίνητα! Εχει 72!
Ποιοί είναι οι σκαφάτοι - Ποιοί έχουν τα περισσότερα ΙΧ
Ποιοί οι μηχανόβιοι - Ποιοί είναι οι πιο φτωχοί
Για ακόμα μια χρονιά δόθηκε στη δημοσιότητα το Πόθεν Εσχες των πολιτικών το οποίο στην ουσία όμως μόνο Εσχες είναι αφού το πόθεν δεν διευκρινίζεται και πάλι.
Πρόκειται για τα πόθεν έσχες (χρήση 2008) των «300» της Βουλής και των Ευρωβουλευτών.

Από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς ο πιο. «πλούσιος»  είναι ο ...

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ήξερες ότι...


# 9 από τους 10 ζωντανούς οργανισμούς ζουν στον ωκεανό.
# Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.
# Η εταιρεία Coca-Cola έχει τη μεγαλύτερη
# κατανάλωση βανίλιας σε όλο τον κόσμο.
# Εάν ένας...

Το κρέας σκοτώνει την καρδιά..

Αλλάξτε τη διατροφή σας για να αποφύγετε καρδιακές παθήσεις. Αντί για μπριζόλα, φάτε ψάρι ή κοτόπουλο και η καρδιά σας θα σας… ευχαριστήσει. Αυτές είναι οι συμβουλές ερευνητών του Χάρβαρντ, που παρακολούθησαν και μελέτησαν τη διατροφή 84.000 νοσηλευτριών επί 26 χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που κατανάλωναν
περισσότερο κρέας, συνήθως κόκκινο (νωπό ή επεξεργασμένο και αλλαντικά), παρουσίασαν ...

Froyo 2.2 στο νέο Andoid κινητό της LG

Η LG Electronics παρουσίασε το LG Optimus One (LG-P500), το νέο smartphone της με την κωδική ονομασία Optimus, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό Android και τη νέα έκδοσή του Froyo 2.2. Το LG Optimus One εξασφαλίζει τη βέλτιστη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ένα smartphone, διαθέτοντας μεγαλύτερη λειτουργικότητα και προσβασιμότητα, ανταποκρινόμενο στον αυξανόμενο αριθμό των καταναλωτών, που ενδιαφέρονται να...

Αλκοόλ και πρόωρη άνοια


Στην εκδήλωση πρόωρης άνοιας συμβάλει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, όπως δείχουν στοιχεία μελέτης Αυστραλών μελετητών.Το ένα πέμπτο των ανθρώπων που εμφανίζουν πρόωρη άνοια στο παρελθόν κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Αντριέν Γουϊθαλ από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

"Τα ποσοστά είναι διπλάσια από προηγούμενες μελέτες και ανησυχητικά. Ενδεχομένως να ...

Τέλος τα smartphones από τη Microsoft!

H Microsoft σταματάει την ανάπτυξη νέων smartphone κι ασχολείται πλέον μόνο με το λειτουργικό και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών.
Πριν λίγο καιρό, η Microsoft βλέποντας τις κακές πωλήσεις του τελευταίου της smartphone KIN αποφάσισε να σταματήσει την κυκλοφορία του.
 
Απ' οτι φαίνεται όμως...

Ξένες τράπεζες “έδωσαν” 100.000 Έλληνες φοροφυγάδες


70 CD με τις καταθέσεις 100.000 Ελλήνων στο εξωτερικό παρέλαβε το υπ.Οικ από τις χώρες της ΕΕ- Μέχρι στιγμής 50.000 ευρώ "μάζεψε" η ΔΟΥ Γλυφάδας για τους τόκους καταθέσεων εξωτερικού- Νέα στοιχεία θα προκύψουν από τις διασταυρώσεις και το "πόθεν έσχες"Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο από το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το υπουργείο είχε απευθύνει αίτημα σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, αλλά και στην Ελβετία για να αντλήσει στοιχεία για τους Έλληνες που δεν δηλώνουν τους τόκους που εισπράττουν.

Τα στοιχεία είναι ένα "όπλο" του οικονομικού επιτελείου κατά της φοροδιαφυγής, το οποίο ενεργοποιείται παράλληλα με το καθολικό πόθεν έσχες και τα νεα αυστηρά τεκμήρια....