Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ξένες τράπεζες “έδωσαν” 100.000 Έλληνες φοροφυγάδες


70 CD με τις καταθέσεις 100.000 Ελλήνων στο εξωτερικό παρέλαβε το υπ.Οικ από τις χώρες της ΕΕ- Μέχρι στιγμής 50.000 ευρώ "μάζεψε" η ΔΟΥ Γλυφάδας για τους τόκους καταθέσεων εξωτερικού- Νέα στοιχεία θα προκύψουν από τις διασταυρώσεις και το "πόθεν έσχες"Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο από το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το υπουργείο είχε απευθύνει αίτημα σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, αλλά και στην Ελβετία για να αντλήσει στοιχεία για τους Έλληνες που δεν δηλώνουν τους τόκους που εισπράττουν.

Τα στοιχεία είναι ένα "όπλο" του οικονομικού επιτελείου κατά της φοροδιαφυγής, το οποίο ενεργοποιείται παράλληλα με το καθολικό πόθεν έσχες και τα νεα αυστηρά τεκμήρια.... διαβίωσης, ενώ τα αποτελέσματα θα φανούν ως την άνοιξη τηου 2011 όταν υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις.

Οι καταθέτες που βρίσκονται στις λίστες θα κληθούν τώρα να καταβάλλουν τους φόρους από τους
τόκους καταθέσεων εξωτερικου, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν γινόταν. Και βέβαια στη συνέχεια το επιτελείο θα ασχοληθεί με ό,τι άλλο προκύψει από τις διασταυρώσεις στοιχείων.

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ το σύστημα
Τaxis γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη ΔΟΥ Γλυφάδας τα ονόματα 15 φορολογουμένων οι οποίοι με βάση τα στοιχεία που περιέχουν τα 70 CD δεν έχουν δηλώσει τους τόκους καταθέσεων. Οι πολίτες κλήθηκαν στην εφορία και πλήρωσαν 50.000 ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα CD ανάλογα με τη χώρα, περιέχουν από λίγα ώς χιλιάδες ονόματα καταθετών. Για παράδειγμα το CD που εστάλη από την
Νορβηγία περιέχει 15 φοροφυγάδες, ωστόσο από Κύπρο, Ελβετία, Λουξεμβούργο και άλλες χώρες, έχουν έρθει χιλιάδες ονόματα.

Στη μάχη των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά επίσης στην
ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων όλων των Ελλήνων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ήδη έχουν καταγράψει όλη την εντός σχεδίου ακίνητη περιουσία και τα αγροτεμάχια, ενώ η Γραμματεία αντλεί καθημερινά στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών για αγοραπωλησίες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών 7 εκατομμυρίων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου