Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν μεταφέρεται η θερινή άδεια για το επόμενο έτος


Μέχρι το Δεκέμβρη πρέπει να πάρουμε το υπόλοιπο της θερινής άδειας, ειδάλλως χάνεται, αποφάσισε τη Δευτέρα (20/9) ο Άρειος Πάγος, με αφορμή προσφυγή εργαζομένου της ΔΕΗ. Τα καλά νέα είναι ότι σε περίπτωση που το υπόλοιπο αδείας χαθεί με υπαιτιότητα του εργοδότη, αυτός οφείλει να καταβάλλει στο μισθωτό τις αποδοχές αδείας προσαυξημένες κατά 100%.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο εργοδότης οφείλει να δώσει το υπόλοιπο αδείας, ακόμα και αν δεν έχει υποβάλει σχετική αίτηση, πριν από το Δεκέμβριο.

Ακόμη, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση «δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της ετήσιας ... άδειας του τελευταίου, που δεν του χορηγήθηκαν από τον εργοδότη στο επόμενο ή στα μεθεπόμενα έτη, με συνέπεια να είναι ανίσχυρη τέτοια συμφωνία και ο εργοδότης ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την κανονική άδεια στο μισθωτό του, κατά τη διάρκεια του έτους που αυτή αφορά, να είναι υποχρεωμένος, από το τέλος του αντίστοιχου έτους να καταβάλει σε αυτόν τις αντίστοιχες προς τις ημέρες αυτές αποδοχές αδείας με προσαύξηση κατά 100%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου