Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αναβλήθηκε η δίκη για τους συμβασιούχους για τις 20/01


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συμβασιούχοι των ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Αρειο Πάγο.
Η κυκλοφορία τόσο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όσο και στην Βασιλίσσης Σοφίας αποκαταστάθηκε.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν την ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων υπαλλήλων.
Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και...
συμβασιούχοι πυροσβέστες.
Αναβολή για τις 20/01
Παράλληλα, για τις 20 Ιανουαρίου 2011 ανέβαλε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του Αρειου Πάγου την εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε αίτημα μονιμοποίησης συμβασιούχων του ΟΠΑΠ.
Αίτημα αναβολής υποβλήθηκε από τους παρεμβαίνοντες στην υπόθεση, οι οποίοι είναι η ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι συμβασιούχοι ΚΕΠΕ και οι συμβασιούχοι έκτακτοι του Δημοσίου, κλπ.
Η αναβολή ζητήθηκε από τους δικηγόρους των παρεμβαινόντων με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας και υπάρχει ανάγκη να μελετήσουν το νομικό ζήτημα που έχει τεθεί, καθώς με την εισήγηση τίθενται θέματα διαχρονικού δικαίου.
Στο αίτημα των παρεμβαινόντων αντιτάχθηκε η δικηγόρος των προσαγωγόντων συμβασιούχων στον Αρειο Πάγο.
Τελικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δόθηκε η αναβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου