Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αίρεται το απόρρητο


Αίρεται το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της ιδιοκτησίας του blog Troktiko, σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους που σχετίζονται με την υπόθεση Γκιόλια αλλά και ανώτατους αξιωματικούς που χειρίζονται τις έρευνες, προκειμένου οι αρχές ασφαλείας να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που κρίνουν απαραίτητα για τη συνέχιση των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το αίτημα έχει ήδη δρομολογηθεί από τις αρχές ασφαλείας, που θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή του άτυχου δημοσιογράφου στη συντακτική ομάδα του Troktiko, καθώς και ότι η δραστηριότητά του αυτή σχετίζεται με τη στοχοποίησή του από την οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".


Εκτιμούν ότι η άρση του... απορρήτου θα φέρει στη διάθεση των αρχών απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που έφθαναν κατά καιρούς στο blog και των οποίων τα ηλεκτρονικά ίχνη ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκαλύψεις.


Η ηλεκτρονική αλληλογραφία του blog θα περάσει από το μικροσκόπιο των αρχών, καθώς εκτιμάται ότι ανάμεσα στα εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που...

σχολίαζαν αναρτήσεις του ιστολογίου, δεν αποκλείεται να βρίσκονται και κάποια που θα οδηγήσουν σε πρόσωπα που πιθανόν να σχετίζονται με τη δολοφονια του Σωκράτη Γκιόλια.

Σημαντική θεωρούν επίσης την έρευνα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του ίδιου του άτυχου δημοσιογράφου, για την οποία έχει γίνει ήδη άρση απορρήτου, όπως και για το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν και να ερευνηθούν οι επικοινωνίες του με διάφορα πρόσωπα και να αποκτήσουν οι αρχές πλήρη εικόνα για τις κινήσεις του.


Πάντως το ιστολόγιο, που έχει διάρκεια ζωής τριών χρόνων, ανέστειλε για αδιευκρίνιστους λόγους τη λειτουργία του στις 7:15 το πρωί οπότε και έγινε η τελευταία ανάρτηση για την ώρα και τον τόπο της κηδείας του Σωκράτη Γκιόλια.


Τραγικό πρόσωπο


Η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια, που κυοφορεί το δεύτερο παιδί τους, αναμένεται να είναι σε θέση να δώσει κατάθεση αύριο στις αρχές.


Κλειδί θεωρείται η περιγραφή του προσώπου του ενός από τους εκτελεστές, που χτύπησε το κουδούνι στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, η οποία διαθέτει κάμερα και η γυναίκα ήταν σε θέση να δει κινήσεις στο χώρο μπροστά από την είσοδο, μέχρι τη στιγμή που ο Σωκράτης Γκιόλιας κατέβηκε και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές.


Εκτιμάται ότι η ώρα της δολοφονίας του επελέγη μετά από προσεκτική έρευνα και παρακολούθηση της περιοχής από τους δράστες, καθώς περιόριζε σημαντικά την πιθανότητα να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ φαίνεται πως γνώριζαν ότι την ώρα εκείνη οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τις περιπολίες στην περιοχή.


Καθώς φαίνεται η ομάδα που εκτέλεσε την επιχείρηση εξόντωσης του σωκράτη Γκιόλια είχε επιλέξει προσεκτικά και το σημείο, όπου θα εγκατέλειπε το αυτοκίνητο διαφυγής. Εκεί, κοντά σε ένα πάρκο, υπάρχουν μόνον εμπορικά καταστήματα και ένα συνεργείο που ήταν κλειστά και η πιθανότητα να τους δει κάποιος εξαιρετικά περιορισμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου