Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

H κλήρωση της Euroleague


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, η κλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων της Euroleague της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, καθώς κι αυτή των προκριματικών γύρων της ίδιας διοργάνωσης, από την οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν το «παζλ» των τεσσάρων ομίλων.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε (Β’ όμιλος) με τις Ρεάλ Μαδριτης (Ισπανία), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Βίρτους Ρόμα (Ιταλία), την Μπρόους Μπάσκετ (Γερμανία), ενώ τον όμιλο θα συμπληρώσει η ομάδα που θα προκύψει από τον πρώτο προκριματικό.


Ο Παναθηναϊκός θα ...βρει στο δρόμο του (Δ’ όμιλος) στην πρώτη φάση των ομίλων της διοργάνωσης τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Βαλένθια (Ισπανία), Έφες Πίλσεν (Τουρκία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) και Ολύμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία).


Εν αντιθέσει με τους δύο αιωνίους, οι οποίοι έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με την Euroleague και συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους, το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει στον πρώτο προκριματικό την ουκρανική Μπουντιβέλνικ.

Τι ισχύει στα προκριματικά

Στα προκριματικά συμμετέχουν 16 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων και θα παλέψουν για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους ομίλους της Euroleague της νέας περιόδου.


Αναλυτικά η κλήρωση:

Α΄ Όμιλος

Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν, Πρόκομ, Ζαλγκίρις και η ομάδα που θα προκύψει από τον δεύτερο προκριματικό.

Β΄ Όμιλος

Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα, Μπρόους Μπάσκετ Γερμανίας και η ομάδα που θα προκύψει από τον πρώτο προκριματικό.
Γ΄ Όμιλος

Μπαρτσελόνα, Σιένα, Λιέτουβος Ρίτας, Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, Τσιμπόνα, Σολέ.

Δ΄ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Έφες Πίλσεν, Αρμάνι Μιλάνο, Ολύμπια Λιουμπλιάνας.

Προκριματικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου