Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ασφαλιστικό: 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε μια απέλπιδα προσπάθεια το ασφαλιστικό να ψηφιστεί την Πέμπτη (8/7) και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, παρουσίασε την Τρίτη (6/7) στην ολομέλεια της Βουλής 4 νέες προσθήκες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για την εγγύηση του κράτους για αξιοπρεπείς συντάξεις, το επίδομα των 800 ευρώ που αντικατέστησε την 13η και 14η σύνταξη θα αυξάνεται με... υπουργική απόφαση μετά από οικονομική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, μείωση από 30% έως 50% της εξαγοράς του στρατού και σαφής αναφορά συμμετοχής του κράτους στο ασφαλιστικό με το 1% του ΑΕΠ.
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, η αναπροσαρμογή των συντάξεων θα γίνεται με νόμο σε αντίθεση με το αρχικό νομοσχέδιο που προέβλεπε υπουργική απόφαση.
Παράλληλα με την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως «άδικο και αναποτελεσματικό» το νομοσχέδιο προσθέτοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει συγκεκριμένα άρθρα.
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομίσει την κοινωνική ασφάλιση στερείται στοιχειώδους συνταγματικής νομιμότητας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου