Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

«Χειρόφρενο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη

24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακό

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς τα συνδικάτα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένα επί 24 ώρες θα... παραμείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Επίσης, δεν θα κινηθούν οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχει στην κινητοποίηση ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.).

Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως ανακοινώθηκε, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Την ίδια στιγμή, νέο «μπλόκο» μπαίνει στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία της Πέμπτης. «Δεμένα» θα μείνουν και τα εμπορικά πλοία, εξαιτίας της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.

Λουκέτο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Την ίδια μέρα θα μπει «λουκέτο» σε όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και προγραμματίζουν κοινή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί, ενώ απεργία πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στις 11 το πρωί.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης μετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι τελωνειακοί και οι υπάλληλοι στους δήμους και τις νομαρχίες, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση.

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα ταχυδρομεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.).

Απεργούν γιατροί, δημοσιογράφοι

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά. Επιπλέον, απεργούν οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, την Πέμπτη δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ενώ την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.). Την απεργία επικύρωσαν, με αποφάσεις τους, οι κατά τόπους ενώσεις (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου