Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι... νόμιμες ατασθαλίες μιας δίαιτας!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σεις εφαρμόζετε τη δίαιτα του... αστροναύτη, ξοδεύοντας τρεις ώρες στο γυμναστήριο, με το άγχος τον Αύγουστο να είστε έτοιμοι να καταπλήξετε τα πλήθη.
 Ε εντάξει, δε χρειάζεται ούτε να λιμοκτονούμε, αλλά ούτε και να το παρακάνουμε με τα βάρη.

Ειδικά όσον αφορά την υπερβολική γυμναστική, αμερικανοί γιατροί έδωσαν προσφάτως στη δημοσιότητα στοιχεία όπου δείχνουν ότι περίπου 1.000.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν... διακομιστεί στο νοσοκομείο, εξαιτίας του μεγάλου βάρους που έχουν σηκώσει κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Το μυστικό για να “χτίσεις” ένα αξιοπρεπές αθλητικό σώμα είναι τα λίγα κιλά και οι πολλές επαναλήψεις, γράφουν οι New York Times, και καλή διατροφή.

Αυτή η διατροφή λοιπόν εξελίσσεται σε πονοκέφαλο, ιδιαίτερα αν ο επίδοξος “φέτας” είναι επιρρεπής σε “απαγορευμένα” γεύματα, που απλώς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Έτσι λοιπόν, διατροφολόγοι, σύμφωνα με τη Guardian, υποστηρίζουν πως οι “ζαβολίές” σε ένα πρόγραμμα διατροφής, όχι μόνο δεν απαγορεύονται αλλά είναι και επιβεβλημένες, με την προϋπόθεση ότι θα τηρείται ένα στοιχειώδες μέτρο.

Μερικές συμβουλές λοιπόν για τους ενδιαφερομένους:
1.Διαλέξτε την ημέρα που θα κάνετε την ατασθαλία

Αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να φάτε κάποια στιγμή λίγο παραπάνω από τα καθορισμένα γεύματα, τουλάχιστον διαλέξτε μια πολυάσχολη ημέρα για να το κάνετε. Ενδείκνυται μία καθημερινή, όπου δεν έχετε και πολύ χρόνο. Έτσι, η ατασθαλία θα γίνει, αλλά τουλάχιστον θα έχετε κάψει τις περισσότερες από τις θερμίδες της!
2.Φάτε με ευχαρίστηση και όχι με ενοχές

Ό,τι απαγορευμένο και να επιλέξετε να φάτε, ευχαριστηθείτε το. Πείτε στον εαυτό σας ότι μόλις φάγατε κάτι υπέροχο και απολαύστε κάθε μπουκιά. Αυτό θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και την ψυχολογία σας, και θα αρκεστούν σε αυτό για την επόμενη τουλάχιστον εβδομάδα.
3.Μην τρώτε πάνω από ένα απαγορευμένο γεύμα τη βδομάδα

Ακόμα και αν υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν πρόκειται να φάτε για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ποτέ μην φάτε πάνω από ένα απαγορευμένο γεύμα. Γιατί, πολύ απλά δεν θα το τηρήσετε.
4.Μην ντρέπεστε να φάτε μπροστά σε άλλους

Αν οι γύρω σας ξέρουν ότι είστε σε δίαιτα, μην ντραπείτε να φάτε μπροστά τους. Κάνετε μια ατασθαλία, δεν είναι και το μεγαλύτερο αδίκημα που έχετε διαπράξει!
5.Φάτε κάτι υγιεινό πριν την ατασθαλία

Πριν αποφασίσετε να φάτε τις ωραιότατες πατάτες τηγανιτές που περιμένουν στο πιάτο σας, μαζί με το σουβλάκι απ' όλα, καταναλώστε κάτι υγιεινό, όπως φρούτα ή ωμά λαχανικά. Αυτά θα έχουν γεμίσει λίγο το στομάχι, κι έτσι δεν θα πέσετε με τα μούτρα στο σουβλάκι.
6.Μην αγοράζετε παραπάνω από ένα απαγορευμένο τρόφιμο την εβδομάδα.

Η λογική του “αγοράζω πέντε σοκολάτες και τις κρατάω στο ψυγείο”, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: “ Αγοράζω πέντε σοκολάτες και τις τρώω τη μια μετά την άλλη”. 



cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου