Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Χωρίς Μετρό και τη Δευτέρα

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και τη Δευτέρα, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσους τους με 24ωρη απεργία.
Τα σωματεία των εργαζομένων στην «Αττικό Μετρό», αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων, αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί πρόταση για τριήμερη απεργία μέχρι και τη Δευτέρα, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων κινητοποιήσεων.

'Ακαρπη η συνάντηση με τον ...γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών
Νωρίτερα, άκαρπη είχε αποβεί η συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών.

Εργαζόμενοι και διοίκηση βρίσκονται σε «τροχιά» σύγκρουσης, καθώς η Α.Μ.Ε.Λ., εταιρεία λειτουργίας του Μετρό, προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι στάσεις εργασίας που προκηρύσσουν διαρκώς οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, στο «χορό» των κινητοποιήσεων δεν αποκλείεται να μπουν και οι εργαζόμενοι σε Η.Σ.Α.Π. (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) και Η.Λ.Π.Α.Π. (τρόλεϊ), οι εκπρόσωποί των οποίων συμμετείχαν σήμερα στη συνέλευση των εργαζομένων του Μετρό.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 286 συμβασιούχους του Μετρό, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δεν ανανεώνονται, διότι κρίθηκαν παράνομες από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Χάρη Τσιόκα, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα.

«Να μη γίνει το μετρό νέα Ολυμπιακή»

«Το μετρό δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια νέα Ολυμπιακή», τόνισε ο κ. Τσιόκας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης «να θέσει ένα τέρμα στο ζημιογόνο κατήφορο της εταιρείας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια», απορρίπτοντας τα αιτήματα των εργαζομένων για ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων τους και εξαίρεση από τις περικοπές που προβλέπονται για το δημόσιο τομέα.

Ανέφερε, μάλιστα, στους συνομιλητές του ότι η νομοθεσία, αλλά και το πόρισμα του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, δεν επιτρέπει την ανανέωση των συμβάσεων.

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί και από την ίδια πλευρά για να σταματήσει το καθεστώς των συμβάσεων το οποίο εμπορεύεται ελπίδες και να εφαρμοστεί αξιοκρατία με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόκας ζήτησε από τους εργαζόμενους στο μετρό να συμβάλλουν ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση δημοσίου συμφέροντος που θα επιτρέψει στην εταιρεία να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου