Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

"Μίνι-χρεωκοπία" της Ελλάδας αναμένει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών

Αναδιάρθρωση του χρέους της ελληνικής οικονομίας διαβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, που επισημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν αποδεκτή από τις αγορές. 
Στη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν είπε ότι περιμένει η Ελλάδα να ζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους της από τους πιστωτές της, λίγες μέρες μετά την ...νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η οποία προκάλεσε την οργή των Βρυξελλών.

Ο Αλεξέι Κουντρίν ανέφερε ότι "θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως μίνι-χρεοκοπία αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο" και εξήγησε ότι "δεν θα είναι βαθιά αναδιάρθρωση, θα είναι αποδεκτή από τις αγορές".

Οι δηλώσεις Ρώσου υπουργού Οικονομικών γίνονται μία μέρα μετά την ανησυχία που εξέφρασε για το ευρώ σε συνέντευξη του ο προέδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε την παροχή οικονομικής βοήθειας στις χώρες της ζώνης του ευρώ, που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει η Ε.Ε. στην προσπάθεια στήριξης τους.





newstime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου