Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Couchsurfing: Το “ταξιδιάρικο” social media

Πείτε πως θέλετε να πάτε μια “βόλτα” στην Ισπανία και το μόνο που έχετε να πληρώσετε είναι τα αεροπορικά εισιτήρια. Ή ότι δεν έχετε παρέα, γιατί οι άδειες στη δουλειά βγήκαν ανάποδα με τους άλλους, κι έχετε μείνει μόνοι σας. Σε αυτό το σημείο, πληκτρολογείτε www.couchsurfing.org, και βρίσκετε αυτόματα δωρεάν διαμονή και παρέα! 
Αν είστε από τους ανθρώπους που σημασία έχει το περιεχόμενο και όχι το περιτύλιγμα, τότε το Couch Surfing είναι ό,τι πρέπει.

Το πιο “ταξιδιάρικο” social media, σας επιτρέπει να ταξιδέψετε παντού και να κοιμηθείτε στον καναπέ ενός αγνώστου στην Ουρουγάη για παράδειγμα, με έναν όρο: Να φιλοξενήσετε κι εσείς κάποιον που... θα χρειαστεί ένα υποτυπώδες κρεβάτι για τις διακοπές του.

Το Couch Surfing δημιουργήθηκε το 2004 και πλέον φιλοξενεί μέλη από 230 χώρες,  με έναν και μοναδικό στόχο: Να συνδέσει τους ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο μεταξύ τους, όπου ο καθένας θα σέβεται τις αντιλήψεις και την κουλτούρα του άλλου, να μπορέσουν οι άνθρωποι να “ανοίξουν τα μάτια τους” και να δουν ότι ο κόσμος αυτός τελικά μπορεί να στηριχθεί στην ανιδιοτέλεια!

Λάβετε υπόψη σας ότι αυτό το site δεν είναι κανενός Zuckerberg, αλλά μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, με “εγκέφαλο” τον Casey Fenton, ο οποίος με το που είδε το site στον “αέρα” παραχώρησε τα δικαιώματα στην οργάνωση του Couch Surfing.

Στο couchsurfing.org ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα προφίλ, όπου θα εξηγεί αν μπορεί να φιλοξενήσει κάποιον στον καναπέ του σπιτιού του, για μερικές νύχτες ή αν μπορεί απλώς να τον συναντήσει για ένα tour guide στην πόλη που μένει!

Αντίστοιχα, μπορεί να υποβάλλει αίτηση σε άλλους για να χρησιμοποιήσει τον καναπέ τους, τις ημέρες που θα βρίσκεται στη χώρα της επιλογής του.

Βασική προϋπόθεση: Ο σεβασμός στην περιουσία, τις συνήθειες και την προσωπικότητα ανάμεσα στον φιλοξενούμενο και τον οικοδεσπότη! 


cosmo

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου