Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Καλώς τα παιδιά... 5-0


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε πως θα ήθελε νίκη με 5-0 επί της Αργεντινής και ο Παντελής Καπετάνος τόνισε: “11 αυτοί, 11 και εμείς”. Αποφασισμένοι οι διεθνείς να τα δώσουν όλα για την πρόκριση.
Γκέκας: Εμείς προσγειωμένοι ήμασταν, εσείς προσγειωθείτε

Αποστολή, Νότιος Αφρική: Θωμάς Αγγέλου 


Λίγες μέρες έμειναν για το ματς που θα κρίνει τα πάντα. Οι πανηγυρισμοί για την νίκη επί της Νιγηρίας τελείωσαν, οι διεθνείς ξεκουράστηκαν και  πλέον στο μυαλό τους υπάρχει μόνο ο αγώνας με την Αργεντινή.


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο ...Παντελής Καπετάνος μίλησαν για την κόντρα με την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Παπασταθόπουλος:

Πάνω από όλα είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε την πρώτη μας νίκη και σημειώσαμε και δύο γκολ και μπήκαμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Παίζουμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα που διεκδικεί το τρόπαιο. Θα παίξουμε για να το χαρούμε, θα παίξουμε για τους εαυτούς μας και τους Έλληνες. Αν είναι να έρθει κάτι καλό ας έρθει.


Σίγουρα ο Μιλίτο όπως και όλοι οι παίκτες της Αργεντινής είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες που μπορεί να κάνουν την διαφορά. Για να τους σταματήσεις δεν πρέπει να κάνει κάτι το ιδιαίτερο πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνει καλά η εθνική να αμυνθεί καλά και να παίξουμε όπως παίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Σίγουρα ισχύει ότι η εθνική μπορεί να παίξει καλύτερα και να δείξει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Μετά την νίκη θα είμαστε απελευθερωμένοι και θα παίξουμε να το χαρούμε γιατί με την Νιγηρία ήταν τελικός. Τώρα θα παίξουμε όλοι για να το χαρούμε.


Τι θα ήθελες για τον αγώνα με την Αργεντινή;

Θα ήθελα 5-0 γιατί όχι. Μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς θα κατεβούμε να παίξουμε αυτό που ξέρουμε. Αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε θα το δούμε μέσα στο γήπεδο. 


Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα θα παίζει με δύο ή τρεις στην άμυνα, αυτό το σύστημα ή κάτι διαφορετικό. Με την Νιγηρία δείξαμε καλύτερα στημένοι και η ομάδα έπαιζε πολύ με την μπάλα. Αυτή η εθνική έχει παίξει περισσότερες φορές με τρεις από ότι με δύο στην άμυνα, αυτό το σύστημα μπορεί να το παίξει αλλά αυτό είναι επιλογή του προπονητή.


Πάνω από όλα δεν θα πρέπει να κάνουμε λάθη, γιατί απέναντι σε μία ομάδα με τόσο ικανούς παίκτες κάθε λάθος πληρώνεται. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, να δείξουμε τα δυνατά μας στοιχεία να τα βάλουμε στο γήπεδο και να τα εκμεταλλευτούμε. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάτι περισσότερο από την Νιγηρία ή την Νότια Κορέα. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και θα πάμε για το καλύτερο.


Σύγκριση με την Αργεντινή του 94 δεν υπάρχει. Ο Μαραντόνα σαν παίκτης ήταν ότι καλύτερο έχει περάσει από το ποδόσφαιρο και ως προπονητής σε αυτά τα δύο παιχνίδι έχει δείξει ότι έχει φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Καπετάνος:


Όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή είναι να σκοράρει στα Μουντιάλ. Για τον αγώνα με την Αργεντινή, όποιος και αν πετύχει το γκολ δεν με ενδιαφέρει αρκεί να έρθει η νίκη. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το σκορ είναι δύσκολο παιχνίδι όλοι πρέπει να δώσουμε το 100 απέναντι στην Αργεντινή είναι μία δύσκολη ομάδα, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά αν είμαστε και στα 90 λεπτά συγκεντρωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.


Όλοι ξέρουμε ποια είναι η Αργεντινή, έχει 22 παίκτες πολύ καλούς εξαιρείται ο Μέσι που είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Όμως είναι ένα παιχνίδι 11 εναντίον 11. Όλα τα παιδιά πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι πολύ δύσκολο, δεν λέω ότι είναι εύκολο αλλά αν είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Τρίτης. Χωρίς προβλέψεις αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε, πρέπει να κοιτάξουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. 


Δεν πιστεύω ότι η Αργεντινή θα παρουσιαστεί χαλαρή. Είναι αγώνας για το παγκόσμιο Κύπελλο και όποιοι παίξουν θα προσπαθήσουν περισσότερο για να δείξουν στον προπονητή τους ότι μπορεί να τους υπολογίζει στα επόμενα παιχνίδια. Όμως εξαρτάται και από εμάς. Αν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα όταν ο κόσμος σε υποστηρίζει είναι μεγάλο αβαντάζ. Με την Νιγηρία βλέπαμε ελληνικές σημαίες και πολύ κόσμο και αυτή η εικόνα δημιούργησε χαρά σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ελπίζουμε ο κόσμος να έρθει και στον επόμενο αγώνα για να μας δώσει χαρά και δύναμη και ελπίζω να τα καταφέρουμε. 


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου