Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μετά τον καύσωνα.. έρχονται βροχές και καταιγίδες

Μπορεί τις τρείς προηγούμενες ημέρες ο υδράργυρος να άγγιξε θερμοκρασίες πρωτόγνωρες για την εποχή, όμως από αύριο το σκηνικό του καιρού αλλάζει. Για όλο το Σαββατοκύριακο περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στα ηπειρωτικά. Ειδικότερα αύριο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ...νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.

Στην Αθήνα αναμένεται αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα βόρεια. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ασθενής βροχή τη νύχτα.

Την Κυριακή αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η απότομη αλλαγή του καιρού ξεκίνησε από σήμερα Παρασκευή αφού βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές συνοδευόμενες από κεραυνούς, χαλάζι και ανέμους σημειώθηκαν σε κεντρική και δυτική Μακεδονία. Στην Θεσσαλονίκη,δρόμοι πλημμύρισαν, η Πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και καταστήματα,ενώ εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών δυο πτήσεις της Ολυμπιακής και μια της Aegeanδεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».Τέλος, μεγάλες καταστροφές και στην Αχαΐα αφού δυνατό χαλάζι με μεγάλη διάρκεια κατέστρεψε κήπους, δέντρα και την εποχική παραγωγή.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου