Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αγόρασε με 50 εκ. ευρώ τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης - Για λίγο πρόεδρος ο Κόκκαλης


- 67% των μετοχών στον Μαρινάκη, 11% στον Κόκκαλη που κρατάει προσωρινά την προεδρία.- 120 εκ. ευρώ θα δώσει συνολικά ο Μαρινάκης.- Έναν εκ των Τρεζεγκέ, Φρεντ, Ρικέλμε θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης.- Ο Σωκράτης Κομινάκης γενικός διευθυντής και ο Νίκος Καραχάλιος υπεύθυνος επικοινωνίας.
Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό μετά την ιστορική συμφωνία Κόκκαλη – Μαρινάκη. Ένα deal που μπορεί να είχε προαναγγελθεί αλλά τώρα που έγινε πραγματικότητα σηματοδοτεί ένα πολύ διαφορετικό μέλλον, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Το πιο σημαντικό είναι να εξετάσει κανείς τους λόγους που ο Κόκκαλης αποφάσισε να... αποχωρήσει, γιατί ουσιαστικά φεύγει έστω κι αν κρατάει προσωρινά την προεδρία της ΠΑΕ θέλοντας να μείνει ως εγγυητής της μεταβατικής περιόδου.
 
Ο άνθρωπος που για 17 χρόνια και 3 μήνες έμεινε στο κεφάλι της λαοφιλέστερης ομάδας, προσέφερε πολλά όμως κέρδισε ακόμη περισσότερα. Δημιούργησε μία αυτοκρατορία στηριζόμενη σε γερές βάσεις... αγωνιστικές και όχι μόνο.
 
Όλες οι αυτοκρατορίες νομοτελειακά πέφτουν, ειδικά άμα οι άνθρωποι που τις δημιουργούν στερεύουν από ιδέες και διάθεση. Ο Κόκκαλης μεγάλωσε, κουράστηκε και απέκτησε ισχυρότατους αντιπάλους. Πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα μεγαλύτερα από τον Ολυμπιακό και κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα του τέλους. Ένα τέλος που δεν θα ήθελε αφού δεν φεύγει θριαμβευτής...
 
Την απόφαση την πήρε μέσα σε κλίμα πίεσης. Ο Μαρινάκης προσπάθησε πριν από ένα χρόνο να μπει στην ΠΑΕ ως συμπαίκτης. Τότε συνάντησε την άρνηση του Κόκκαλη. Ένα χρόνο μετά ο εφοπλιστής επέστρεψε πιο δυναμικά. Έπαιξε σωστά το επικοινωνιακό παιχνίδι, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του. Ο κόσμος που τόσα χρόνια στήριζε τον Κόκκαλη άλλαξε ρότα. Εξέφρασε όπως μπορούσε τη διάθεση του για μία ιστορική αλλαγή.
 
Ο Κόκκαλης ένιωσε μόνος, προδομένος από τους φιλάθλους που επί χρόνια τον αποθέωναν και αποφάσισε να γράψει μόνος του τον επίλογο. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν έστω κι αν τυπικά ακόμη ο Κόκκαλης είναι πρόεδρος της ομάδας.
 
Το χρονικό της συμφωνίας
 
Η συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και κατά την έξοδο των δύο παραγόντων οι φίλοι του Ολυμπιακού που ήταν συγκεντρωμένοι τους αποθέωσαν. Ένας εξ αυτών φώναξε: "Αθάνατος" απευθυνόμενος στο Σωκράτη Κόκκαλη. 
 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου