Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σάμος: Σε ύφεση η φωτιά - ''Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε'' λένε οι πυροσβέστες


Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα το ένα και μοναδικό μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ από την περιοχή του Κοκαρίου και έφτασε μέχρι τα Ρόκια Μυτυλινιών...

Επί τόπου βρίσκονται όλες οι επίγειες δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες και αρκετός κόσμος, που βοηθά στην πυρόσβεση. Απο αέρος επιχειρούν 7 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα και δύο σινούκ.

Απο Αθήνα ενισχύθηκαν και οι ...επίγειες δυνάμεις, με 80 άντρες της ΕΜΑΚ, ενώ τον συντονισμό έχει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέχρι στιγμής
η κατάσταση φαίνεται ότι ελέγχεται από τις ομάδες πυρόσβεσης, όμως υπάρχουν συχνές αναζωπυρώσεις, λόγω της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων.

"Δεν χρειάζεται εφησυχασμός αυτή την ώρα", λένε οι πυροσβέστες, "χρειάζεται να συνεχίσουμε τις μάχες με τις φλόγες, για να μπορέσουμε πριν πέσει το φως της ημέρας να την περιορίσουμε και να ελέγξουμε την πυρκαγιά".

Πυροσβέστης στο μέτωπο της φωτιάς - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πυροσβέστης στο μέτωπο της φωτιάς - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν το μέτωπο, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Τρίστρατο και να μην περάσουν οι φλόγες προς την πλευρά των χωριών Μουρατζέοι και Μυτιληνιοί. Στο Τρίστρατο η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες έκαψε δύο στάνες με 150 περίπου αιγοπρόβατα, ένα άλογο και όλο το βιος δύο κτηνοτρόφων (πατέρα και γιού) οι οποίοι, παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν τα ζώα τους.

Στη Σάμο διάχυτη είναι η εντύπωση, μεταξύ των κατοίκων αλλά και των αρμοδίων φορέων, πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, κάτι που ερευνά με σχολαστικότητα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου