Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Κρυφτό των απεργών με τις αρχές - Θα αποφεύγουν να παραλαμβάνουν τα φύλλα πορείας - Με ρυθμούς χελώνας η διανομή τους


ΩΡΑ 14.00: Αρχισε η συνάντηση Ρέππα - απεργών στην Χαριλάου Τρικούπη στο παλιό κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ - Εφτασαν σε όλες τις Νομαρχίες τα φύλλα πορείας - Μπάχαλο με την επίδοση - Παλιές οι λίστες- Ανυποχώρητοι οι οδηγοί - Αυτόφωρο και άμεση σύλληψη για όσους δεν συμμορφωθούν με την επίταξη- Τι προβλέπει ο νόμος για την επίταξη - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣΤο παιχνίδι της... γάτας με το ποντίκι παίζουν πλέον οι απεργοί πρσπαθώντας με διάφορα τεχνάσματα να αποφύγουν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας μετά την επίταξη των οχημάτων τους από την κυβέρνηση.

Δεν χρειάζεται όμως να προσπαθήσουν και πολύ, αφού, σε πολλές νομαρχίες οι λίστες που έφτασαν δεν ήταν επικαιροποιημένες με αποτέλεσμα να περιμένουν τουλάχιστον 2 ώρες να σταλούν οι ενημερωμένες.

Την ίδια ώρα στο γραφείο του Δημήτρη Ρέππα στην Χαριλάου Τρικούπη γίνεται αυτή την ώρα η συνάντηση με τους απεργούς.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές έχουν κάνει ένα βήμα πίσω αλλάζοντας τα αιτήματά τους. Δεν επιμένουν στην 5ετή μεταβατική περίοδο και ζητούν να ισχύσει από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και όχι από τις 30/06 όπως προβλέπεται.


Επίσης ζητούν οι συντάξεις τους να εξομοιωθούν με αυτές του πρώην ΤΕΒΕ. Σήμερα η σύνταξη που παίρνει ένας ιδιοκτήτης φορτηγού είναι 680 ευρώ, ενώ συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ 1080.


Νωρίτερα επικράτησε κλίμα τρομοκρατίας από τους απεργούς εναντίον των δημοσιογράφων έξω από το υπυργείο Υποδομών. Λίγο πριν τις 12 επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο και δημοσιογράφους. Τους πέταξαν μπουκάλια και χειροδίκησαν.


Το Newsit επικοινώνησε με το υπ. Υποδομών και όπως μας είπαν ήδη ο υπουργός κ. Ρέππας έχει προτείνει εδώ και ώρα πολλές διαφορετικές ώρες για ραντεβού αλλά ακόμα απάντηση από τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών δεν έχει λάβει.


'Αρχισε η διαδικασία της επίδοσης των φύλλων πορείας

'Ηδη τα φύλλα πορείας έχουν αποσταλεί από τις Νομαρχίες στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα
προκειμένου να εντοπιστούν οι απεργοί και να τους επιδοθούν. Πρώτα σε σειρά προτεραιότητας τα βυτιοφόρα.Οι απεργοί έχουν προθεσμία να παρουσιαστούν στην εργασία τους μέχρι το βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget