Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Μας ζητούν να …ευχαριστηθούμε τον βιασμό!


Τον τελευταίο μήνα είμαστε μάρτυρες της επιχείρησης «αισιοδοξία», που πολύ απλά ότι, συνεχίζουν να μας δουλεύουν και μάλιστα ψιλό γαζί… Σα να ζητάνε να …ευχαριστηθούμε κιόλας, που μας βιάζουν άγρια και κατ΄εξακολούθηση…Σε «διατετεγμένη υπηρεσία» ο πρωθυπουργός, λες και βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο του ψεύδους και της κουτοπονηριάς, δηλώνει απευθυνόμενος στους …ιθαγενείς ότι, «σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα (...) πιο χαρούμενη και οι πολίτες της πιο ευτυχισμένοι».
Πώς, όμως, να κοροιδέψει πάλι τον πολίτη, που φοβισμένος, ανασφαλής και οργισμένος δεν γνωρίζει πλέον ποιο θα είναι αύριο το οικογενειακό του εισόδημα, ούτε αν θα επαρκεί για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν γνωρίζει εάν και με ποιους όρους θα εργάζεται την επόμενη μέρα, πότε και πόση σύνταξη θα λάβει, με ποιο νόμισμα θα συναλλάσσεται, πώς θα φορολογείται ή εάν τα παιδιά του έχουν μέλλον σε αυτή τη χώρα. Και ουδείς μπορεί να δεσμευτεί ή, έστω, να πιθανολογήσει με σοβαρότητα τι σκοπεύουν να πράξουν αύριο οι κυβερνώντες, ποια «νέα μέτρα» θα αποφασιστούν εν μια νυκτί.
Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν... μετατραπεί σε πειραματόζωα, μια ολόκληρη κοινωνία σε δοκιμαστικό σωλήνα, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι οικονομικές θεωρίες της διεθνούς των τοκογλύφων και μαθητευόμενων μάγων της πολιτικής
Αυτή η διάχυτη αβεβαιότητα παραλύει την «βομβαρδισμένη» από τα οικονομικά μέτρα κοινωνία, απομυζώντας τα τελευταία υπολείμματα δυναμισμού, σε μια περίοδο που θα απαιτούσε την αξιοποίηση κάθε ικμάδας με βάση ένα νέο σοσιαλιστικό κι όχι βάρβαρο κοινωνικό συμβόλαιο.


apneagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget