Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο κοντά σε σπίτια και παιδική κατασκήνωση


Η φωτιά καίει από τις 12 πευκοδάσος, μπήκε σε οικισμό με τους κατοίκους σε επιφυλακή για τα σπίτια τους- Δόθηκε εντολη να εκκενωθούν παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά και κάμπινγκ- Πολύ σοβαρό περιστατικό σύμφωνα με την Πυροσβεστική - στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι- Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία σε πολλές περιοχές της....
χώρας- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΏρες τρόμου ζουν κάτοικοι στο Λαύριο καθώς από τις 12 περίπου το μεσημέρι μεγάλη φωτιά έχει ξεσπασει στην περιοχή Πουντα Zέζα. Οι φλόγες έχουν ήδη μπει στον οικισμό Πασσά ενώ οι κάτοικοι με τα χέρια τους προσπάθησαν να υπερασπίσουν την περιουσία τους. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά. Πέντε λεωφορεία στέλνει η νομαρχία ανατολικής Αττικής για να παραλάβει τα παιδιά. Κοντά βρίσκεται και κάμπινγκ το οποίο επίσης εκκενώνεται.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού κάνουν 4 αεροσκάφη καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι είναι πολύ σοβαρή φωτιά ενώ η μάχη με τις φλόγες γίνεται ακόμη δυσκολότερη καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες επιχειρούν τα αεροπλάνα λογω της θαλασσοταραχής που καθιστά επικίνδυνη τη συλλογή νερού.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
για σήμερα Σάββατο για Αθήνα, ανατολική Αττική, δυτική Αττική, Πειραιά, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Κυκλάδες, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά, Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου