Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Κότερο μετέφερε 80 κιλά κοκαΐνης

Σπείρα ναρκωτικών εξαρθρώθηκε την Παρασκευή (16/7) στα Σύβοτα της Λευκάδας όταν μέσα σε κότερο με την ονομασία «DODO» βρέθηκαν 80 κιλά κοκαΐνης.
Το DODO με πολωνική σημεία κατευθυνόταν από τη Βενεζουέλα στη χώρα μας με Πολωνό καπετάνιο ο οποίος και συνελήφθη. Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται και ένας 23χρονος Έλληνας, ο οποίος θα παραλάμβανε την κοκαΐνη.

Παράλληλα, άλλα έξι άτομα ...συνελήφθησαν με την αστυνομία να θεωρεί πως περισσότερα από δέκα άτομα είναι μπλεγμένα στην υπόθεση.

Εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρεί η αστυνομία πως είναι Έλληνας ισοβίτης των φυλακών ο οποίος στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με τη συνεργασία του Λιμενικού και της Δίωξης Ναρκωτικών της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) αλλά και διεθνών διωκτικών αρχών.

Το κότερο μήκους 15 μέτρων βρισκόταν για πολλές μέρες υπό παρακολούθηση ενώ αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται έρευνες για τη σύλληψη και άλλων μελών.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του 23χρονου στην περιοχή του Αλίμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, έως στιγμής, τρία τουφέκια καλάσνικοφ, το ένα μάλιστα με διόπτρα, ένα αυτόματο ούζι, ένα πιστόλι και 85.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου