Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Νέο εθνικό σπόρ των Ελλήνων ο ξυλοδαρμός πολιτικών

Κάνοντας προχθές ζάπινγκ στην τηλεόραση το μάτι μου έπεσε πάνω στις σκηνές απείρου κάλους που διαδραματίστηκαν στην Βουκουρεστίου με τον προπιλακισμό του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη.

Οι εικόνες αυτές εκτός από ντροπή και στεναχώρια με έκαναν να αναλογιστώ τον λόγο που οι πολίτες έφτασαν στο σημείο να προπιλακίζουν με τόσο μένος έναν κατά τα άλλα μετριοπαθή και συμπαθητικό υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης.Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα ήταν πολύ απλή.Οι άνθρωποι έχουν περιέλθει πλέον σε αδιέξοδο,σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η οργή και το μίσος τους δεν μπορεί να κρυφτει. Φαίνεται λοιπόν με τον ποίο ανάγλυφο τρόπο ότι το ποτήρι έχει πλέον ξεχιλίσει.


Άλλα προσοχή!!Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αύτες οι εικόνες είναι απότοκο της κατοχικής κυβέρνησης τοθ μνημονίου.Οι αιτίες του κακού θα πρέπει να ...

αναζητηθούν πολύ παλιότερα.Από την εποχή της της ευδαιμονικής αλλά όπως αποδείχτηκε καταστρεπτικής περιόδου έως και την καταστροφική διακυβέρνηση του τόπου απο την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι γέμισαν πόθους ,προσδοκίες και ελπίδα.Όμως κάποιοι τόλμησαν να μασ σβήσουν απο το λεξιλόγειο μας τις λέξεις αυτές ώστε σήμερα να μην έχοθμεσε τίποτα το οποίο να μπορούμε να ελπίζουμε.Και υπεύθυνοι για αυτό είναι οι πολιτικοί που καλύπτοθν ολόκληρο το φάσμα από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά. Οι άνθρωποι έτσι στην όψη ενός πολιτικού αντί να βλέπουν έναν άνθρωπο που να λειτουργεί από τον πολίτη γιά τον πολίτη,τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία , ειρωνία έως και με προπηλακισμό. Επομένως στο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη δεν τιμωρούνται οι πολιτικοί μόνο ως συγκεκριμένα ιστορικά πρόσωπα αλλά και ως εκφραστές της ειδεχθέστερης πολιτικής παρακμής που συνδέεται με την παρανομία,την αυθαιρεσια ,την ακολασία και το «έγκλημα».Ταυτόχρονα διαμηνύεται προς κάθε κατεύθυνση ότι η αδικία δεν πρόκειται να περάσει.

Ήρθε λοιπόν πλέον η ώρα οι πολιτικοί μας ταγοί , να αντιληφθούν την ιστορική τους ευθύνη απέναντι στον τόπο και να δράσουν με πράξεις ουσίας.Μόνο έτσι θα καταφέρουν να βγούν στην κοινωνία χωρίς φόβο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου