Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Αφροδισιακά: Μύθοι και αλήθειες!

Καφές και σοκολάτα στους πολιτισμούς της Αμερικής, βότανα με θαυματουργές ιδιότητες στην αρχαία και μεσαιωνική Κίνα, μαγικοί καρποί και θαλασσινά για τους πολιτισμούς που μεγαλούργησαν στη λεκάνη της Μεσογείου… Από τις προϊστορικές εποχές κάθε πολιτισμός «πειραματιζόταν» τις αφροδισιακές τροφές.

Οι παραδόσεις αυτές έχουν μεταδοθεί σχεδόν απαράλλαχτες στη σύγχρονη εποχή, εμπλουτισμένες με... νέα στοιχεία και νέες τροφές. Τι λέει όμως για όλα αυτά η επιστήμη;

1. Πεπόνι
Τον περασμένο Ιούλιο, μία έρευνα έδειξε ότι το πεπόνι έχει ιδιότητες ανάλογες του Βιάγκρα. Ωστόσο, τα ευρήματα της έρευνας δεν αναφέρουν συγκεκριμένα τη αύξηση της λίμπιντο ούτε την θεραπεία στυτικών δυσλειτουργιών.

Το πεπόνι, είπαν οι επιστήμονες, έχει αυξημένες ποσότητες κιτρουλίνης που επιδρά ευεργετικά διεγείροντας το καρδιαγγειακό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η κιτρουλίνη προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων όπως και το Βιάγκρα αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Ωστόσο, η επίδραση αυτή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα όργανα αλλά σε όλο τον οργανισμό. Επιπλέον, η μεγαλύτερη ποσότητα βρίσκεται στο φλοιό που δεν τρώγεται.

2. Μύδια
Από τα αρχαία χρόνια, τα...
μύδια θεωρούνται το υπ’ αριθμόν ένα αφροδισιακό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Το μόνο που συνηγορεί στις αφροδισιακές ιδιότητες των μαλακίων αυτών είναι το υψηλό περιεχόμενο σε ψευδάργυρο που είναι απαραίτητο για την παραγωγή τεστοστερόνης.

Το πιθανότερο είναι ότι τα μύδια θεωρούνται αφροδισιακό εξαιτίας του σχήματος τους που μοιάζει με τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

3. Πιπεριές
Οι πιπεριές θεωρούνται επίσης αφροδισιακές γιατί προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με το σεξ: εφίδρωση, αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της καρδιακής λειτουργίας. Τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από ένα χημικό που λέγεται καψαϊκίνη ωστόσο για τις περισσότερες γυναίκες είναι απωθητικά παρά διεγερτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου