Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: Θα μειωθεί το έλλειμμα 6 μονάδες???

Η Ελλάδα θα μειώσει το έλλειμμά της το 2010 κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην έγκυρη αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει ότι το έλλειμμα φέτος θα βρίσκεται στο 9,4%, ποσοστό που παραμένει υψηλό, αλλά ο ίδιος το αποδίδει στην αλλαγή των δεδομένων, καθώς, ως βάση για τους υπολογισμούς ελήφθη το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009.
Ο υπουργός Οικονομικών απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα έχει παραβεί τη συμφωνία για ...μείωση του ελλείμματος στο 8,1% φέτος και καλεί εκείνους που  ασκούν κριτική να αναφέρουν αν άλλη χώρα πέτυχε την εφαρμογή ενός τόσο διευρυμένου προγράμματος λιτότητας.

Τέλος απευθυνόμενος στους φορολογούμενους της Αυστρίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε την αλήθεια σε σχέση με το μηνανισμό στήριξης, ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει λάβει δάνειο, το οποίο και πρόκειται να αποπληρώσει, και όχι δώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου