Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ηλιακή καταιγίδα απειλεί τον πλανήτη


Ειδικοί της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ με χρηματοδότηση από τη ΝΑΣΑ ερεύνησαν σενάριο καταστροφής της γης από τον ήλιο
«Είμαστε όλο και πιο κοντά κι όλο και πιο ξεκάθαρα στο χείλος μιας πιθανής καταστροφής» λέει ο Ντάνιελ Μπέικερ, ειδικός σε θέματα καιρού στο Διάστημα.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν μια μεγάλη ποσότητα ηλιακού πλάσματος μεταφερθεί από τους ηλιακούς...
ανέμους και πλήξει το μαγνητικό πεδίο της Γης.Εαν η καταιγίδα πλάσματος είναι ισχυρή θα καταστροφούν τα δίκτυα διανομής ρεύματος.
Ετσι ο πλανήτης θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Μετά δεν θα υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό, καθώς η άντλησή του από τις δεξαμενές απαιτεί ρεύμα, όπως ρεύμα απαιτεί και η άνοδός του μέχρι τους ψηλούς ορόφους κτιρίων.

Θα διακοπούν επίσης οι συγκοινωνίες -μετρό και τρένο- ενώ σύντομα θα αδειάσει και η αγορά από αγαθά, καθώς τα φορτηγά μεταφορών δεν θα έχουν βενζίνη για να κινηθούν.

Κάτι τέτοιο,σε μικρότερο βαθμό,συνέβη πριν από 20 χρόνια στο Κεμπέκ του Καναδά μειώνοντας δραματικά την τάση του ρεύματος λιώνοντας κυριολεκτικά τα δίκτυα διανομής.
Χωρίς ενέργεια για θέρμανση, ψύξη και πάγωμα τροφίμων ο κόσμος θ’ αρχίσει να πεθαίνει μέσα σε λίγες ημέρες. Πρώτοι απ’ όλους κινδυνεύουν εκείνοι που η ζωή τους βασίζεται στη χορήγηση θεραπείας. Τα εργοστάσια φαρμάκων δεν θα λειτουργούν, οπότε θα υπάρξουν ελλείψεις ακόμα και σε φάρμακα, όπως τα παυσίπονα ή η ινσουλίνη.
Οσο για το κόστος από τις καταστροφές, αποτιμάται από τους ερευνητές στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κι αυτά μόνο για τον πρώτο χρόνο μετά την καταστροφή

1 σχόλιο:

  1. oi megales xores eidi etoimazontai gia kati tetoio emeis apla koimomaste kai perimenoume ayrio na yparxei o kosmos opos ton xeroume omos tha erthei grigora i ora pou tha alaxoun ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή