Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

7 τρόποι να χάσετε το βάρος πού πήρατε στις διακοπές

Έχετε επιστρέψει για τα καλά στη ρουτίνα της καθημερινότητας και οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν πια σα μακρινή ανάμνηση. Το μόνο που έχει μείνει να σας θυμίζει τα απολαυστικά μεσημέρια στα ταβερνάκια και τις ανέμελες νύχτες στα μπαράκια είναι εκείνα τα 2-3 (ή μήπως παραπάνω;) παραπανίσια κιλά, που πήρατε και τώρα δε βλέπετε την ώρα να τα ξεφορτωθείτε
«Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε. Με απλούς και πρακτικούς τρόπους μπορείτε να πείτε αντίο στα...
κιλά που πήρατε στις διακοπές και να πετύχετε το ιδανικό σωματικό βάρος», η Δέσποινα Μαρσέλου, διαιτολόγος –διατροφολόγος, με ειδίκευση στην κλινική διατροφή και ανοσολογία, και μας αποκαλύπτει τους 7 πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χάσουμε τα κιλά των διακοπών.
1)Προετοιμάστε το ψυγείο
Καθώς παλεύετε με την βαλίτσα σας  στον δρόμο για το σπίτι και ενώ το ψυγείο είναι άδειο το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι το μαγείρεμα. Έτσι πολλοί από εσάς αναγκάζεστε να φάτε έξω ή οδηγείστε στο πλησιέστερο σουβλατζίδικο.
Την επόμενη φορά που θα φύγετε για διακοπές παρακαλέστε ένα φίλο η συγγενή σας να σας αγοράσει τα απαραίτητα ώστε να έχετε την δυνατότητα να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο άλλα και υγιεινό.
2)Κρύψτε τα κουτιά με τα γλυκά και όποιον άλλο πειρασμό κουβαλήσατε μαζί σας από την εξοχή
Το πιο πιθανό είναι να αρχίσετε να τσιμπολογάτε τις μάντολες ή τα σκαλτσούνια που φέρατε μαζί σας από την εξοχή παρατείνοντας έτσι τις διακοπές σας. Αντισταθείτε και προσπαθήστε να τα κρύψετε ή μοιράστε τα σε γείτονες και φίλους. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να τα γευτείτε, βάλτε ως στόχο να κάνετε την «αμαρτία»  με μέτρο, δηλαδή 1-2 φορές την εβδομάδα.
3)Επιστρέψτε στη συνηθισμένη διατροφική ρουτίνα σας πριν τις διακοπές
Είναι συνηθισμένο να παρατείνουμε τις διακοπές μας είτε τσιμπολογώντας είτε αποφεύγοντας το γυμναστήριο ή το περπάτημα. Ξεκινήστε με ένα καλό πρωινό  χαμηλό σε λιπαρά και ζάχαρη και βάλτε ξανά την φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα.
4)Καταναλώστε  5 μερίδες φρούτα και λαχανικά για αίσθημα κορεσμού και ενέργεια
Προσπαθήστε με κάθε κυρίως γεύμα σας να καταναλώνετε σαλάτες  η λαχανικά με προσοχή στο λάδι η οποιαδήποτε άλλη λιπαρή ουσία. Καταναλώστε φρούτα συνδυαστικά με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά για σνακ.
5)Μαγειρέψτε με νέα υλικά και κάντε πρωτότυπες συνταγές
Ανακαλύπτοντας καινούργια υλικά και δημιουργώντας πρωτότυπα, λαχταριστά πιάτα όχι μόνο δεν βαριέστε αλλά εμπλουτίζετε και την διατροφή σας με θρεπτικά συστατικά, ενώ η επάνοδος στην καθημερινή σας διατροφική ρουτίνα γίνεται πιο ευχάριστα. Θυμηθείτε μόνο ότι λαχταριστά πιάτα δεν σημαίνει απαραίτητα και υψηλά σε θερμίδες. Ένα βιβλίο με συνταγές θα σας βοηθήσει.
6)Καταγράψτε τι τρώτε και τι πίνετε
Το ημερολόγιο καταγραφής είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο μέσο να υπολογίζετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε αλλά και να ξέρετε πότε έχετε ξεφύγει.  Αν δεν έχετε δοκιμάσει ξανά αυτή την μέθοδο θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα θα πείτε όχι στα μπισκότα που σας περιμένουν στο ντουλάπι!
7) Αποφύγετε το αλκοόλ για 1 εβδομάδα
Μετά την κατανάλωση αλκοόλ σίγουρα θα πεινάτε περισσότερο, αφού το αλκοόλ διαταράσσει τα επίπεδα γλυκόζης. Όσο λιγότερο πιείτε τόσο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να ζητήσετε σουβλάκι η hot dog αμέσως μετά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου