Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Οι πρώτες εικόνες από τους εγκλωβισμένους στη Χιλή


Τα ξημερώματα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση της Χιλής οι πρώτες εικόνες από την ομάδα των 33 ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί σε ένα ορυχείο, σε βάθος 700 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης.μπορεί να χρειαστούν μέχρι και τέσσερις μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους και να επιστρέψουν στην επιφάνεια της γης. Όπως έχει επισημανθεί, όλοι τους δηλώνουν καλά, ωστόσο

Η δημόσια τηλεόραση TVN μετέδωσε σύντομα αποσπάσματα από ένα βίντεο που έχει συνολική διάρκεια 45 λεπτών, δείχνοντας τους ανθρακωρύχους οργανωμένους και ...χαλαρούς, να μιλούν στον φακό και να εξηγούν το πως έχουν οργανώσει τη ζωή τους. Πριν την δημόσια προβολή, το βίντεο έχει ήδη παρουσιαστεί στις οικογένειες των 33 ανθρακωρύχων, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά από μια κατάρρευση υπόγειων στοών στις 5 Αυγούστου, στο ορυχείο χαλκού Σαν Χοσέ στη βόρεια Χιλή.

Οι πρώτες αυτές εικόνες της ομάδας των ανθρακωρύχων γυρίστηκαν με τη χρήση μικροκάμερας που τους εστάλη με μια από τις ειδικές βολίδες που χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό τους. Τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν δείχνουν περίπου δέκα άνδρες και αρκετοί από τους ανθρακωρύχους χαιρετούν χαρούμενοι την κάμερα. Μάλιστα, ένας γενειοφόρος ανθρακωρύχος κάνει και... ξενάγηση στους τηλεθεατές, δείχνοντας τους χώρους όπου ψυχαγωγούνται αλλά και όπου προσεύχονται.

Δείτε τις εικόνες που μεταδίδει η χιλιανή τηλεόραση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου