Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πρόβα τζενεράλε της Εθνικής μπάσκετ με τις ΗΠΑ

Πρόβα τζενεράλε, τεστ αντοχής, πρόβα τελικού… Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς η ουσία είναι μια: η Εθνική ομάδα δίνει το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν αναχωρήσει για Τουρκία με το μεγάλο φαβορί του Μουντομπάσκετ στις 19.00 στο ΟΑΚΑ.
Ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα τελευταία χρήσιμα συμπεράσματα πριν την ...αναχώρηση της ομάδας την Πέμπτη για την Άγκυρα για αντιμετωπίσει το Σάββατο στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την Κίνα.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Γιάννης Μπουρούσης είναι πολύ καλύτερα και πιθανόν να αγωνιστεί και λίγα λεπτά στο σημερινό αγώνα ενώ δε τίθεται θέμα για τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ
Ο προπονητής των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ενόψει του σημερινού αγώνα δήλωσε… θαυμαστής του ελληνικού μπάσκετ! «Θα ήθελα πολλούς Έλληνες παίκτες στην ομάδα μου» ανέφερε ο κόουτς της «ντριμ τιμ» κατονομάζοντας στη συνέχεια τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σχορτσιανίτη και Μπουρούση. «Η Ελλάδα παίζει με ψυχή και καρδιά και αυτό είναι κάτι που θαυμάζω σε εσάς» τόνισε ο κ. Σιζέφκσι.
Και ενώ στο ΟΑΚΑ η Εθνική Ελλάδα θα δίνει ένα δυνατό τεστ με παρουσία περισσοτέρων από 12.000 θεατών, η ΕΟΚ θα... περιμένει με αγωνία την έκθεση της FIBAγια τα επεισόδια στο αγώνα με τη Σερβία. Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θεωρεί ότι για γραφειοκρατικούς λόγους είναι αδύνατο να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα που έχει ζητήσει η FIBA νωρίτερα από την Πέμπτη.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι ακόμη και αν η απόφαση της FIBA εκδοθεί άμεσα και προβλέπει την τιμωρία Ελλήνων παικτών, η ΕΟΚ θα προσφύγει στο CAS για να καθυστερήσει την εφαρμογή της απόφασης και να διασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των παικτών στο Μουντομπάσκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου