Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών

Για «διορθωτικές παρεμβάσεις» στο σύστημα των Πανελλαδικών έκαναν λόγο σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και ο υφυπουργός, Γιάννης Πανάρετος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, ενώ οι μαθητές που θα φοιτήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά στην πρώτη τάξη Λυκείου, θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το νέο σύστημα εξετάσεων, που θα... τεθεί σε εφαρμογή το 2013-2014.


Οι παρεμβάσεις αυτές θα σχετίζονται με τη σύμπτυξη των εμπλεκομένων στη διαδικασία των εξετάσεων και στον περιορισμό της χρονικής διάρκειάς τους, δεδομένου ότι σήμερα πάνω από 30.000 απασχολούνται σε διάφορες επιτροπές εξετάσεων, ενώ επί δύο μήνες ο μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας διατίθεται για τη διεξαγωγή εξετάσεων.


Αναφερόμενος στη φετινή διαδικασία των Πανελλαδικών, ο κ. Πανάρετος είπε ότι επρόκειτο για τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Τόνισε ιδιαίτερα ότι, παρά την κατάργησή της βάσης του 10, έμειναν 4.000 κενές θέσεις, ενώ πέρυσι ήταν 20.630

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου