Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Μέχρι και μία ώρα αναμονή για λίγη βενζίνη

Σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς αναμένεται να προκύψουν από σήμερα, καθώς οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων απεργούν επ’ αόριστον.Ήδη, ουρές παρατηρούνται σε πολλά βενζινάδικα, αλλά και στην Εθνική Οδό λόγω της συγκέντρωσης φορτηγών στη δεξιά λωρίδα.
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων που ήταν ανοικτά την Κυριακή έχουν ήδη «στεγνώσει», καθώς πολλοί οδηγοί έσπευσαν να φουλάρουν ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς καύσιμα ενόψει και της αναχώρησής τους για διακοπές.
Από το πρωί, ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται έξω από... τα κεντρικά πρατήρια, με τον χρόνο αναμονής να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και την μία ώρα!
Επαρκείς ποσότητες καυσίμων και ελάχιστες ουρές έχουν τα συνοικιακά πρατήρια, οπότε καλό θα ήταν να προτιμήσετε αυτά και να αποφύγετε την ταλαιπωρία που παρατηρείται σε βενζινάδικα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων και σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία.
Τα προβλήματα στην αγορά υγρών καυσίμων αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς την Τρίτη αποφασίζουν για κινητοποιήσεις και οι πρατηριούχοι.
Η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και -εκτός από τα βενζινάδικα- προβλήματατουρισμό αλλά και στον εφοδιασμό της αγοράς με βασικά αγαθά. παρατηρούνται στον
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε αισιόδοξος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσω και του διαλόγου η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, πάντως, μέχρι το μέσο της εβδομάδας αναμένεται να παρατηρηθούν ελλείψεις σε προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου