Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ατελείωτος θρήνος στην Γερμανία – Επισήμως αγνοούνται 2.367 άνθρωποι


19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Η χαρά και η διασκέδαση κατέληξε σε τραγωδία. Η εταιρεία είχε άδεια για 250.000 ανθρώπους όμως υπήρχαν 1 εκατομμύριο πολίτες!

Το κλάμα και ο θρήνος δεν σταματάει στην Γερμανία. Ολόκληρη η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος. Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι ένα μεγάλο πάρτι θα γινόταν μια μεγάλη τραγωδία.

 
Ο απολογισμός; 19 νεκροί και τουλάχιστον 340 τραυματίας.

Η αστυνομία εξακολουθεί σήμερα να ...αναζητεί 1.138 ανθρώπους, δύο ημέρες μετά το ποδοπάτημα στο μουσικό φεστιβάλ Love Parade, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, που στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό εκατοντάδων. Συνολικά, 2.367 άνθρωποι φέρονται επισήμως ως αγνοούμενοι από τη στιγμή που ξέσπασε πανικός σε κατάμεστη σήραγγα που οδηγούσε στο συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πολλοί από αυτούς που έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι μπορεί να έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους και ζήτησε σε μία τέτοια περίπτωση να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.


Η τοποθεσία όπου έγινε το Loveparade, στο Ντούισμπουργκ, είχε λάβει άδεια για να φιλοξενήσει 250.000 ανθρώπους, αναφέρει απόψε η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενη ένα διοικητικό έγγραφο.
 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων που επιτρεπόταν στην τοποθεσία αυτή είχε περιοριστεί σε 250.000, λόγω της έλλειψης σχεδίων επέμβασης της πυροσβεστικής και ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, γράφει η SpiegelOnline αναφερόμενη σε έγγραφο της 21ης Ιουλίου του 2010 που απευθυνόταν στη Lopavent, διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ μουσικής techno.
 
Σύμφωνα με το περιοδικό, η αστυνομία έσβησε όλα ντοκουμέντα που αφορούν την Loveparade, συμπεριλαμβανομένων των διαταγών για επέμβαση, τις εκθέσεις και τους χάρτες που υπήρχαν στους υπολογιστές των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για τη μουσική εκδήλωση.
 
"Η πολύ μεγάλη 'συσκευή αναρρόφησης' έφθασε εκεί πολύ γρήγορα", δήλωσε ένας αστυνομικός, που αναφέρεται υπό τον όρο της ανωνυμίας από το Spiegel Online.
 
Λίγο πριν από την τραγωδία που συνέβη κοντά σε μια σήραγγα, μοναδική πρόσβαση προς το χώρο της συναυλίας, μέσω ενός πρώην σταθμού εμπορευματικών μεταφορών, οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν αναφέρει 1,4 εκατομμύρια συμμετέχοντες, έναν αριθμό που δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.
 
Ο χώρος όπου έγινε το Loveparade, με επιφάνεια τουλάχιστον 120.000 μ2, "θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 300.000 άτομα και δεν ήταν πλήρης" διαβεβαίωσε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Ράμπε, επικεφαλής της μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης αυτής στο δυτικό τμήμα της χώρας.
 
Δικαστική έρευνα έχει αρχίσει για να ρίξει φως στο δράμα αυτό που στοίχισε το Σάββατο τη ζωή σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά αλλοδαποί, και προκάλεσε περίπου 340 τραυματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου