Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Επιδίδονται στους απεργούς τα φύλλα πορείας


Ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης που απεργούν. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα.

Η διαδικασία αποστολής των εγγράφων κλήτευσης σε όλες τις νομαρχίες της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη, σε εφαρμογή της απόφασης του πρωθυπουργού για πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Όπως δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έχουν ήδη... λάβει από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση των ιδιοκτητών, των οδηγών και των βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

Ο κ. Μίχας διευκρίνισε ότι, σε ό,τι αφορά την περιφέρεια της δικής του αρμοδιότητας, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης, θα έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας Αθηνών, Νίκος Παπαθέου, σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου αυτά να σταλούν στις αστυνομικές αρχές, από όπου θα γίνει η διανομή των εγγράφων κλήτευσης.

Οι κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς όσοι αρνηθούν θα διωχθούν για κακούργημα και θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Ηρέμησαν τα πνεύματα

Εν τω μεταξύ, εκτονώθηκε η ένταση που προκλήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες φορτηγών αναμένουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με στελέχη του υπουργείου.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μέρος των επαγγελματιών πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείου, με τα ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Το πρωί, έξω από το υπουργείο Μεταφορών, συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200 μεταφορείς, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, και επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπούμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ΜΑΤ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου