Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πέθανε από την πολλή δουλειά


Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη
 

Δεν άντεξε τις υπερβολικές ώρες εργασίας σε εργοστάσιο μεταλλουργίας και μετά από 100 ώρες υπερωριών μέσα σε ένα μήνα, η καρδιά του τον πρόδωσε και πέθανε από υπερκόπωση.

Ο λόγος για έναν 31χρονο Κινέζο που εργαζόταν ως ασκούμενος (σταζιέρ) στο εργοστάσιο της εταιρείας Fuji Denka Kogyo μέχρι τον Ιούνιο του 2008, όταν και πέθανε. Σήμερα η διεύθυνση της ιαπωνικής εταιρείας παραδέχτηκε ότι ο 31χρονος είχε κάνει περισσότερες από 100 ώρες υπερωρίας τον προηγούμενο μήνα από τον θάνατό του.


Την υπόθεση έφερε στο ...προσκήνιο μία ομάδα δικηγόρων που υπερασπίζονται ξένους σταζιέρ, 190.000 από τους οποίους είναι Κινέζοι, Ινδονήσιοι και Φιλιπιννέζοι και εργάζονται στην...

Ιαπωνία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος υπό την εποπτεία των ιαπωνικών Αρχών.

Ο επίσημος οργανισμός που διαχειρίζεται αυτό το πρόγραμμα, αναγνώρισε ότι 34 σταζιέρ έχουν πεθάνει από τον Απρίλιο του 2008 έως το Μάρτιο του 2009, ανάμεσά τους 16 από «καρδιαγγειακά επεισόδια» και πέντε από «εργατικά ατυχήματα».


Η ομάδα των δικηγόρων κατηγορεί τις ιαπωνικές εταιρείες ότι καταχρώνται το πρόγραμμα αυτό για να απασχολούν υπαλλήλους που προσφέρουν φθηνή εργασία για μεγάλες περιόδους. Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο Κινέζος που πέθανε τον Ιούνιο του 2008 πληρωνόταν 400 γεν (3,5 ευρώ) για κάθε ώρα υπερωρίας, δηλαδή δύο φορές λιγότερο από τον κατώτατο μισθό στο Τόκιο



enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου