Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Διεφθαρμένοι έως το κόκαλο

H αστυνόμευση αυξήθηκε, η διαφθορά… στους αστυνομικούς διπλασιάστηκε.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010 κάνουν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων διαφθοράς που ξεπερνά το 100%.
Συγκεκριμένα, από τις 456 υποθέσεις που χειρίστηκε η συγκεκριμένη Υπηρεσία από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, οι 360 αφορούν σε υπηρετούντες στην Αστυνομία και στις υπόλοιπες εμπλέκονται γιατροί, τελωνειακοί και υπάλληλοι του Δημοσίου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το… facebook κατάφερε να προκαλέσει προβλήματα και στην Αστυνομία, σε ... στέλεχος που κατά τα άλλα δεν έχει δώσει αφορμές επαγγελματικής ανεπάρκειας.
Ρεβεγιόν με… ξύλο
Οι υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία έκαναν και… ποδαρικό στο 2010, αφού παραμονή Πρωτοχρονιάς ξυλοκοπήθηκε στο Α.Τ. Ακρόπολης Χιλιανός μετανάστης που κρατούνταν εκεί, μέχρι να απελαθεί.
Ο άτυχος μετανάστης μεταφέρθηκε την πρώτη ημέρα του χρόνου στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια, πόδια και πλευρά, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία εναντίον του για αντίσταση κατά της αρχής και απόπειρα απόδρασης.
Μετά τις αντιδράσεις των ΜΜΕ, της υποθέσεως επιλήφθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς … «έφαγε της χρονιάς του».
Δεν πουλάνε… χαρίζουν την ηρωίνη
Δύο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στη Βόρειο Ελλάδα συνελήφθησαν τον Μάρτιο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος.
Οι δύο αστυνομικοί είχαν κάνει μια… ιδιότυπη συμφωνία με πληροφοριοδότες τους χρήστες ναρκωτικών και τους προμήθευαν ουσίες από τις κατασχεθείσες ποσότητες της Δίωξης Ναρκωτικών!
Έκλεβε τους μετανάστες
Τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη 49χρονος αρχιφύλακας στη Χαλκιδική, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό θεμάτων αλλοδαπών.

Ο αρχιφύλακας έπαιρνε διάφορα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς -πολίτες κρατών-μελών Ε.Ε.-, προφασιζόμενος την αγορά προβλεπόμενων παραβόλων, για τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής, μολονότι αυτές χορηγούνται ατελώς.


Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 378 ευρώ.
Ύποπτη… σωματική έρευνα
Πριν από περίπου δέκα ημέρες, στα τέλη του Ιουνίου, σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, εις βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Πολίχνης Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας.
Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από καταγγελία 25χρονου Έλληνα κρατουμένου για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω αστυνομικός ενήργησε απρεπείς – ασελγείς χειρονομίες και πράξεις κατά τον χρόνο της σωματικής έρευνας προ της εισόδου του στο κρατητήριο του αστυνομικού καταστήματος.
Την είδαν στο facebook… και πάτησαν ignore
Στις υποθέσεις διαφθοράς οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων εντάσσουν και το πάθημα μιας αστυνόμου Β΄ η οποία είχε προφίλ στο facebook.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου: «εντοπίστηκε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (στο Διαδίκτυο) να διατηρεί προσωπικό λογαριασμό (με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση), με φωτογραφίες της, που την απεικονίζουν σε στάσεις, με ιδιαίτερα αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά για την ιδιότητά της».
Φακελάκι κατά συρροή
Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη τον Μάρτιο διευθυντής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ασκληπιείο» της Βούλας, έπειτα από καταγγελία κόρης ασθενούς ότι της ζήτησε φακελάκι.
Μάλιστα, ο γιατρός ήταν… δύο φορές θύτης, αφού για δεύτερη φορά ζητούσε από τον ίδιο άνθρωπο αμοιβή για να προχωρήσει σε εγχείρηση. Η κόρη του ασθενούς απελπίστηκε και απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Τα 1.000 ευρώ που ζήτησε ο ιατρός παραδόθηκαν από την καταγγέλλουσα, παρουσία αστυνομικού της διεύθυνσης στον  γιατρό, ο οποίος και συνελήφθη.
Μίζα ή κατάσχεση!
Από τα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ένας  υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Κορίνθου, απαιτούσε εκβιαστικά από επιχειρηματία της περιοχής να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 5.700 ευρώ, προκειμένου να μην κατασχεθεί η επιχείρησή του λόγω χρεών στο Ι.Κ.Α.
Η σύζυγος του επιχειρηματία, που ρύθμιζε όλες τις εξωτερικές εργασίες της επιχείρησης, κατήγγειλε το περιστατικό τον Φεβρουάριο του 2010.
Προσημειώθηκαν τα χρήματα που απαιτούσε ο δράστης και κανονίσθηκε να παραδοθούν σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης. Την ώρα που παρελήφθησαν τα χρήματα επενέβησαν αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.
Ξέφραγο αμπέλι τα τελωνεία
Περισσότερα από 15.000 φορτηγά πέρασαν ανεξέλεγκτα από τα ελληνικά τελωνεία, φυσικά με το αζημίωτο. Τον περασμένο Φεβρουάριο σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος 10 τελωνειακών υπάλληλων των τελωνείων Κακκαβιάς, Μέρτζανης Ιωαννίνων και του Κεντρικού Τελωνείου Ιωαννίνων.
Οι τελωνειακοί, έναντι χρηματικής αμοιβής, επέτρεπαν την έξοδο από τη χώρα φορτηγών-οχημάτων, τα οποία μετέφεραν διάφορα προϊόντα, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Μάλιστα, είχαν φτιάξει και άτυπα βιβλία εισόδου – εξόδου, στα οποία κατέγραφαν τις σχετικές διελεύσεις με την ένδειξη κενό ή βάζοντας παύλα (-), ενώ είχαν συστήσει και κοινό ταμείο στο οποίο συγκέντρωναν τα χρήματα που εισέπρατταν ως αντίτιμο, για να κάνουν τα «στραβά μά
τια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου