Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Εβρεξε προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα


Προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι. Στα Τρίκαλα πνίγηκαν δεκάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι, σιτηρά, τριφύλλια και σιτηρά.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, η καταιγίδα κράτησε περίπου μισή ώρα, με αποτέλεσμα έξι υπόγεια καταστήματα και σπίτια στην ανατολική πλευρά της πόλης να πλημμυρίσουν και να ...χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για την άντληση των υδάτων.


Οι δρόμοι γρήγορα μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά φρεάτια βούλωσαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.


Επίσης, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το πρωί στους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας, ενώ στην περιοχή του Λιτοχώρου έπεσε και χαλάζι.


Σοβαρά είναι τα προβλήματα στα Τρίκαλα, όπου πλημμύρισαν δεκάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι, σιτηρά, τριφύλλια και σιτηρά.


Οι βροχές έπληξαν τα δημοτικά διαμερίσματα της Πηνειάδας, τους Ζάρκου, της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου.


Τα αρδευτικά κανάλια που βρίσκονται στην περιοχή δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα τοπικά, όπως χαρακτηρίζονται νερά, με αποτελέσματα να σημειωθεί υπερχείλιση και να βυθιστούν εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.


Αγρότες κάνουν λόγο για ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα, δίνοντας βαρύτητα στα σιτηρά που βρίσκονται, λίγες μονάχα ημέρες, πριν την συγκομιδή του προϊόντος.


Οι ισχυρές βροχές είναι πιθανόν, σύμφωνα με τους αγρότες, να προκαλέσουν και την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού. Η στάθμη των νερών ανέβηκε αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου