Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Κράτος" του ΠΑΜΕ το πρώτο λιμάνι της χώρας! Εκατοντάδες ταξιδιώτες όμηροι στον Πειραιά

 Νέες καταλήψεις πλοίων αυτή την ώρα στο λιμάνι
- Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το πλοίο Blue Horizon που θ' αναχωρούσε στις 3 για Χανιά
- Μήνυση κατά των ναυτεργατών για παρακώλυση συγκοινωνιών κατέθεσε η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά όπου από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ δεν επιτρέπουν σε κανένα πλοίο να φύγει!

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου πριν από λίγο όταν αγανακτισμένος πολίτης πήγε να διεμβολίσει τον κλοιό που΄έχουν κάνει οι απεργοί στο πλοίο Blue Horizon που ήταν να αναχωρήσει στις 3 για τα Χανιά.


Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει κυβέρνηση και ...Λιμενικό μπροστά σε περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ που έχουν ομήρους εκατοντάδες μπορεί και χιλιάδες ταξιδιώτες και έχουν καταλάβει το πρώτο λιμάνι της χώρας!


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την Κωνσταντινούπολη όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό καταδίκασε τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ λέγοντας: 


"Το ΚΚΕ εχει ξεπεράσει κάθε όριο και η αντιδράσεις του δεν βοηθούν σε τίποτα την χώρα και δεν λειτουργούν προς όφελος του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση καταγγέλει και καταδικάζει το ΚΚΕ του οποίου η στάση είναι αντιφατική καθώς από την μια λέει οτι δρα για την προστασία των εργαζομένων και από την άλλη οικ κινητοποιήσεις του λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων."

Νωρίτερα ο αρχηγός του Λιμενικού μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ομολόγησε οτι δεν μπορεί να κάνει τίποτα λέγοντας:
 «Έτσι ως έχει η κατάσταση το λιμάνι δεν προσφέρεται για επιχειρήσεις καταστολής.»
Σύμφωνα με τον κ. Θανάση Μπούσιο, στον ...
Πειραιά υπάρχουν συγκεντρωμένοι πολίτες, και η εμφάνιση μεγάλων δυνάμεων στο λιμάνι θα διαμορφώσει συνθήκες έντασης.
Ο αρχηγός του λιμενικού ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με εκπροσώπους της εισαγγελίας και σχηματίζεται δικογραφία.

Συχνά δημιουργείται ένταση αφού με δυσκολία οι λιμενικοί προσπαθούν να συγκρατήσουν τους εξαγριωμένους επιβάτες για να μην επιτεθούν στους απεργούς.


Εκατοντάδες ταξιδιώτες που έμαθαν χθες οτι η απεργία κρίθηκε παράνομη πήγαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά το ΠΑΜΕ είχε άλλα σχέδια γι' αυτούς.


Η οργή έχει ξεχειλίσει


'Ανθρωποι που ήταν να ταξιδέψουν με τον κοινωνικό τουρισμό και έλπιζαν σ' αυτές τις διακοπές είναι εγκλωβισμένοι. 'Ανθρωποι που ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα κοιτούν με απορία όσα συμβαίνουν και βλέπουν να καταστρέφονται οι διακοπές τους. 'Ανθρωποι που είχαν κάνει έναν προγραμματισμό βλέπουν τα σχέδιά τους να ματαιώνονται. 


Δείτε τι λένε στο Νewsit δυο από τους εκατοντάδες επιβάτες που ταλαιπωρούνται χωρίς όπως λένε να ξέρουν το γιατί.



Οι καταπέλτες των πλοίων είναι αποκλεισμένοι και εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνουν τελικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Η ένταση από το πρωί είναι μεγάλη. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Το ΠΑΜΕ για ακόμα μια φορά δεν δείχνει να σέβεται ούτε τα δικαιώματα των επιβατών, αλλά ούτε και τα δικαιώματα των εργαζομένων αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει οτι δεν θα συμμετάσχει στην απεργία.


Τουλάχιστον 5 πλοία για Κυκλάδες δεν έχουν αναχωρήσε και είναι κατά σύμπτωση πλοία των εταιρειών που είχαν ανακοινώσει οτι θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους!

Οι επιβάτες διαμαρτύρονται αλλά κανείς δεν τους ακούει ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Σε απόγνωση οι
 επιβάτες περιμένουν να δουν αν τελικά θα ταξιδέψουν ΦΩΤΟ NEWSIT
Σε απόγνωση οι επιβάτες περιμένουν να δουν αν τελικά θα ταξιδέψουν ΦΩΤΟ NEWSIT


Και μέσα σε όλα αυτά οι δημοκράτες απεργοί του ΠΑΜΕ δεν δίστασαν να προπηλακίσουν ξένους τουρίστες που ανάρτησαν δυο χιουμοριστικά πλακάτ δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση και εκνευρισμό.

Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα για την σημερινή ταλαιπωρία φταίνε οι εταιρείες οι οποίες διαβεβαίωναν τον κόσμο οτι τα πλοία σήμερα θα ταξιδέψουν κανονικά. Μάλιστα είπε οτι θεωρεί φυσιολογικό οτι οι ναυτεργάτες δεν πειθάρχησαν στην απόφαση του δικαστηρίου.

"Επειδή παρακολούθησα 2 - 3 κανάλια, υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρείες τον διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή και ήταν γνωστή και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου", είπε η κα Παπαρήγα.

Και συνέχισε: "Ποιοί ήταν αυτοί μέσα στα καράβια; Άνθρωποι που μπορεί αύριο να μείνουν άνεργοι, άνθρωποι που θα τους κοπεί το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο Πάσχα. Αυτοί που πήγαν με το πλοίο στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν άνθρωποι που είχαν κοινά συμφέροντα με τους ναυτεργάτες. Προσωπικά ,από τα στιγμιότυπα που είδα, δεν διαπίστωσα ούτε έκρυθμη κατάσταση, ούτε διαμαρτυρία, ούτε προσπάθεια των επιβατών να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες. Στεναχωρημένοι ήταν βεβαίως, γιατί την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν, αλλά αύριο τα καράβια θα λειτουργήσουν πάλι".

Χθες το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για σήμερα δύο ναυτεργατικά σωματεία -Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και "Στέφενσον"- δεχόμενο την αίτηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυ
τιλίας

.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου