Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

7 Ιουλίου οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Στις 7 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των 90.000 υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/06) ο υφυπουργός παιδείας Ι. Πανάρετος . 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο παιδείας και το πότε θα ξεκινήσουν να συμπληρώνουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους δελτίο, κάτι που αναμένεται να γίνει το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου παιδείας πριν την αποχή των βαθμολογητών, ήταν ...ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στις 23 Ιουνίου, να συμπληρωθεί το μηχανογραφικό δελτίο από 1 έως 20 Ιουλίου και να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις 20 Αυγούστου.
Πλέον αναμένεται να υπάρξει καθυστέρηση και στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής που παραδοσιακά γίνεται το 3 δεκαήμερο του Αυγούστου, αν και όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου παιδείας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακοινωθούν μέχρι 31 Αυγούστου.
Πτώση των βάσεων
Τα δυσκολότερα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων φέτος αναμένεται να προκαλέσουν την κάθετη πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία
Ακόμα και στις περιζήτητες σχολές θα υπάρξει μία μικρή υποχώρηση των βάσεων, κυρίως λόγω των δυσκολιών στα μαθήματα κατεύθυνσης. Η τελική όμως διαμόρφωση της βάσης εισαγωγής θα διαμορφωθεί από το ποσοστό μείωσης των αριστούχων και από τη σειρά προτίμησης που θα λάβουν οι σχολές - ταβάνια στο μηχανογραφικό των υποψηφίων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών αναλυτών, οι αριστούχοι φέτος θα σημειώσουν μείωση κατά 10.000. Εμπειρικά, τα άτομα αυτά επιλέγουν την ελίτ των σχολών για τις σπουδές τους, όπως τη Νομική, τα Πολυτεχνικά τμήματα, τις Οικονομικές σχολές, την Ιατρική και φυσικά τα Παιδαγωγικά, που τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο μορίων, λόγω της υψηλής ζήτησης.
Ωστόσο, φέτος η επιλογή της σχολής και του αντικειμένου σπουδών θα εξαρτηθεί και από τον παράγοντα της οικονομικής κρίσης, καθώς αρκετοί γονείς θα επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά τους στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, εξαιτίας του μειωμένου οικογενειακού προϋπολογισμού. Αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι υποψήφιοι φέτος να σπουδάσουν εντός έδρας, δηλαδή στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου