Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη στον ιδιωτικό τομέα – Αντί αυτής θα δίνεται επίδομα 800 ευρώ


Στο υπουργικό Συμβούλιο αύριο θα εγκριθούν τα νέα αυτά μέτρα- Το επίδομα των 800 ευρώ που θα αντικαταστήσει την 13η και 14η σύνταξη θα είναι ενιαίο για όλους Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αποφάσισε και ενέκρινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Απασχόλησης, Ανδρέα Λοβέρδο.Mε την κατάργηση των δύο συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση αποφάσισε να αντικατασταθεί με ένα επίδομα της τάξεως των 800 ευρώ. Αυτό το επίδομα θα... είναι φλατ, που σημαίνει ουσιαστικά πως αφορά τους πάντες στον ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα από το ύψος της σύνταξης. 

Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τον κ. Παπανδρέου να δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνάντηση τα θέματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης συζητήθηκαν επί δύο ώρες, ενώ μικρή και απλή ήταν η αναφορά στα εργασιακά.


Μέχρι την Παρασκευή το πρωί που θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει το τελικό κείμενο του ασφαλιστικού, θα γίνεται διαρκής επεξεργασία του νομοσχεδίου με όλες τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξακολουθούν να υπάρχουν αγκάθια στο τελικό κείμενο, τα οποία αφορούν τις γυναίκες. Συγκεκριμένα:

- Εκκρεμεί το ασφαλιστικό καθεστώς των γυναικών των δικαστικών και των αξιωματικών

- Το καθεστώς για τις χήρες
- Τις γυναίκες με ανήλικα τέκνα.

Με αίτημα της κυβέρνησης συνεδριάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο για να αποφασίσει επί του δημοσιονομικού σκέλους των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου