Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η Ελλάδα 2η στην Ευρώπη σε γαλάζιες παραλίες

Μια διάκριση που ενισχύει τις ελπίδες για αθρόα προσέλευση τουριστών, εν΄όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου κατέκτησε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην κορυφή των 20.000 ακτών της Ευρώπης που πληρούν τα μικροβιολογικά κριτήρια για ασφαλή κολύμβηση βρίσκονται οι παραλίες της Ελλάδας, μαζί με αυτές της Κύπρου, της ,,,Γαλλίας και της Πορτογαλίας, σύμφωνα με αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα. 
Οι ελληνικές ακτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου της Ευρώπης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει πολύ σημαντική βελτίωση της ποιότητας των ακτών σε όλη την Ευρώπη κατά την τελευταία 20ετία, καθώς τα ποσοστά κατάλληλων ακτών αυξήθηκαν κατά την περίοδο αυτή από 80% σε 96%.
Γαλάζια σημαία σε 421 παραλίες
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», φέτος 421 ελληνικές παραλίες βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία, με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 49 κράτη.
Η χώρα που κατέχει την πρώτη θέση είναι η Ισπανία, η οποία διαθέτει και τον μεγαλύτερο αριθμό παραλιών, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Γαλλία.
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, συντονιστή του διεθνούς προγράμματος στη χώρα μας, στην κατανομή των βραβείων, κατά νομό, την πρώτη θέση κατέκτησε το Λασίθι με 42 γαλάζιες παραλίες.
Η Κρήτη ξεχωρίζει και σε επίπεδο Περιφέρειας συνολικά με 97 γαλάζιες σημαίες. Ακολουθούν η Περιφέρεια Ρόδου με 33 σημαίες, Κέρκυρας με 35, Μυτιλήνης με 12, Ζακύνθου με 8, Σκιάθου με 8, Κεφαλλονιάς με 10 και Κω με 5 σημαίες.
Ο δήμος στον οποίον κυματίζουν οι περισσότερες γαλάζιες σημαίες είναι της Καλλιθέας Ρόδου (25)
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου