Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Η ιστορία του 15χρονου Αλέξη πάει σινεμά


Μνήμες από τα ''Δεκεμβριανά'' του 2008, που σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, θα ζωντανέψουν ξανά μέσα από μία ταινία, με τίτλο "December riots'' (Οι μαχητές του Δεκέμβρη)...

Η ταινία, που θα εστιάσει, και μέσα από στοιχεία μυθοπλασίας, στην οργισμένη αντίδραση μίας ολόκληρης γενιάς νέων μετά τον άδικο θάνατο του 15χρονου Αλέξη από πυρά στυνομικών, θα φέρει τη... σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Βόρρη, ενός Έλληνα δημιουργού που αυτόν τον καιρό ζει και εργάζεται στο Los Angeles.


Στην παραγωγή της ταινίας έχουν συμβάλλει και Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου στην Αθήνα, όπου και έλαβαν χώρα τα επεισόδια.


Ο Δημήτρης Βόρρης βρισκόταν στην πρωτεύουσα τον Δεκέμβρη του 2008 και μάλιστα έζησε από πρώτο χέρι τα επεισόδια, αφού ήταν εγκλωβισμένος σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο.


Κι αν αναρωτιέστε για το μότο της ταινίας, θα πρέπει να ανατρέξετε στη σοφή ρήση του Ιφικράτη: ''Η ιστορία της γενιάς μου ξεκινάει με εμένα, η δική σου τελειώνει με εσένα.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget