Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τραγουδήστε κάνει καλό…

Σύμφωνα με έρευνες και επιστημονικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι η μουσική και το τραγούδι κάνει καλό στην ψυχολογική μας υγεία και όχι μόνον. Μπορεί να χαλαρώσει την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου και να εξισορροπήσει την κακή του ψυχολογία με την αρμονία.

Εκτός, του ότι η μουσική και το τραγούδι μας κάνει να περνάμε καλά και να εκφραζόμαστε, έχει αποδειχθεί πως και στις μικρές ηλικίες κάνει πάρα πολύ καλό.


Σύμφωνα, με μία παλαιότερη ερευνητική διαδικασία που...

πραγματοποιήθηκε από Καναδούς, η μουσική κάνει τα παιδιά ευφυέστερα. Είναι η πρώτη ερευνητική διαδικασία που επισήμανε τη διαφοροποίηση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών που αποκτούν από πολύ μικρή ηλικία μουσική παιδεία. Μάλιστα, σε διάστημα ενός χρόνου οι επιστήμονες διαπίστωσαν πώς τους τέσσερις πρώτους μήνες ο εγκέφαλος των παιδιών παρουσίαζε εξελικτικές αλλαγές ανταποκρινόμενος σε ηχητικά ερεθίσματα.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως όλοι έχουμε τραγουδήσει, στο μπάνιο, μόνοι μας στο αμάξι, σε κάποιο νυχτερινό κέντρο με φίλους, ή και στο σπίτι μας βάζοντας τέρμα το ραδιόφωνο.


Από προσωπική μου εμπειρία πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας να θέλω να τραγουδήσω και να εκφραστώ μέσα από τα τραγούδια. Εξάλλου, και ποιος δεν έχει αφιερώσει τραγούδια σε κάποιον ; Αν το παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα, ακόμα και η ζωή μας είναι ένα τραγούδι. Που έχει αρχή μέση και τέλος. Από κάπου αρχίζει και κάπου τελειώνει. Μην ξεχνάμε ότι τα τραγούδια βγαίνουν μέσα από την ίδια μας τη ζωή και τις καταστάσεις που βιώνουμε. Το τραγούδι εκτός από καλό στίχο και μουσική θέλει και έναν τραγουδοποιό-ερμηνευτή που να βγάζει τόσο συναίσθημα όταν ερμηνεύει, έτσι ώστε να μας φέρνει στο μυαλό δικές μας ιστορίες. Πολλές φορές ακούμε τραγούδια και σκεφτόμαστε ένα πρόσωπο. Τυχαίο ; Δεν νομίζω…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου