Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Πότε θα μπει επιτέλους κάποιος «μεγάλος» στη φυλακή;

Ο Συνασπισμός προτείνει μέτρα για αποκατάσταση του περί Δικαίου αισθήματος
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, με αφορμή τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία των ισχυρών στην Ελλάδα, δήλωσε με σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Στην Ισλανδία, η Εξεταστική Επιτροπή, με τη συνδρομή 80 ειδικών «κομάντος», ξετίναξε τα πάντα και το πόρισμα παραπέμπει σε ποινική δίκη τον πρώην πρωθυπουργό, τραπεζίτες, πρώην υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους. Στη Νιγηρία, κάποιοι για το ....Σκάνδαλο Siemens βρίσκονται ήδη τη φυλακή. Στην Ελλάδα στο τρίγωνο κυβέρνηση - Δικαιοσύνη - Βουλή κυριαρχούν οι καθυστερήσεις, τα μισόλογα, η ομερτά, η παραγραφή και το κουκούλωμα».


Τα μέτρα που απαιτούνται σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη περιλαμβάνουν εξονυχιστικό έλεγχο (όχι «μαϊμού») όλων των περιουσιακών στοιχείων όσων εμπλέκονται και μέτρα για δήμευση όσων περιουσιακών στοιχείων δεν δικαιολογούνται, ταχεία εκδίκαση όλων των σκανδαλωδών υποθέσεων,  νέο δρακόντειο πλαίσιο για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» δημοσίων προσώπων και για τα οικονομικά των κομμάτων, επιλογή με κλήρωση και όχι διορισμός των μελών Εξεταστικών Επιτροπών και τέλος νέος νόμος «περί ευθύνης υπουργών», που να καταργεί την υπερπροστασία και τις διακρίσεις έναντι των υπόλοιπων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget