Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Εβδομάδα «παθών» για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας και αυτή την εβδομάδα.

Αύριο, στο Μετρό και τον ηλεκτρικό, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου, όπως ανακοίνωσαν, να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Η πρόταση που θα τεθεί στις Συνελεύσεις είναι για νέες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Από την πλευρά τους, οι ...εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Κανονικά θα  λειτουργήσει αύριο μόνο ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Σημειώνεται ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας και μισή ώρα μετά τη λήξη της τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα είναι στη διάθεση των επιβατών, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αποσυρθούν και να επανακυκλοφορήσουν.

Όλα αυτά ωστόσο τελούν υπό την αίρεση των αποφάσεων των δικαστηρίων, στα οποία αναμένεται να προσφύγουν οι διοικήσεις των Οργανισμών.

Στο μεταξύ «ακυρώνουν» τις ακυρωτικές μηχανές των εισιτηρίων οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ αύριο, ημέρα στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση για τις ημέρες που έχουμε κινητοποιήσεις να μεταφέρονται δωρεάν οι επιβάτες μας ως ελάχιστο αντισταθμιστικό όφελος» δήλωσε ο πρόεδρος των τεχνικών του οργανισμού, Απόστολος Ραφτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου