Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς πάντα να ελέγξεις το τί συμβαίνει στη ζωή σου. Μπορείς όμως να ελέγξεις το πώς εσύ θα το δεχτείς, σε ποιό βαθμό θα το αφήσεις να σε επηρεάσει ή πώς θα αντιδράσεις απέναντι σε αυτό. Είναι πάντα στο χέρι μας να επιλέξουμε να αντιδράσουμε με αισιοδοξία, αξιοπρέπεια και θετικότητα, γνωρίζοντας ότι όλοι μπορούν να διαχειριστούν τα εύκολα, όμως τα δύσκολα είναι αυτά που δείχνουν από τι "μέταλλο" είμαστε φτιαγμένοι.

Ο Nick Vujicic μας διδάσκει τη σημασία του να αντικρύζουμε τη ζωή με χαμόγελο, να εστιάζουμε στα σημαντικά πράγματα και να είμαστε ευγνώμονες με αυτά που η ζωή... φέρνει στον δρόμο μας.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και το να βιώνουμε την ολοκλήρωση στη ζωή μας, δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή τα υλικά αγαθά που κατέχουμε, με την οικογενειακή ή επαγγελματική μας κατάσταση, την εμφάνισή μας ή ο,τιδήποτε άλλο από αυτά, για τα οποία έχουμε μάθει όλη μας τη ζωή να ανησυχούμε.
Απόδειξη του παραπάνω οι δεκάδες αυτοκτονίες μεγιστάνων ή αστέρων της μουσικής και του κινηματογράφου, οι οποίοι, στα δικά μας τα μάτια "τα είχαν όλα".
Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η πραγματική ευτυχία είναι ανεξάρτητη από εξωτερικούς παράγοντες. Το μόνο πράγμα με το οποίο έχει να κάνει είναι η ικανότητά μας να τη βιώνουμε μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου