Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δικαστικές αποφάσεις! Παράνομη η απεργία αλλά εκείνοι απεργούν κανονικά!

- Ρέππας: Ελάτε να κάνουμε διάλογο
- Αδιάβατοι οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο - Δεν έχει δακτύλιο
- Ποια μέσα θα κινηθούν και πότε παρά τις κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, στον ΗΣΑΠ και στον Προαστιακό όσο και συνάδελφοι τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ κανουν 24ωρη απεργία.

Εδώ συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Η απεργία σε όλα τα ΜΜΜ κρίθηκε παράνομη. Κι όμως οι εργαζόμενοι έγραψαν τις δικαστικές αποφάσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και απεργούν κανονικά. Μήπως η στάση αναμονής ή ακόμα και... απάθειας εκ μέρους της κυβέρνησης θα έπρεπε κάποτε να τελειώσει; Οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς εκτός από το καθημερινό πλεον μποτιλιάρισμα, τους απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι οι συγκοινωνίες.


Το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις εννέα το βράδυ χθες μέχρι τη λήξη της βάρδιας (24:00), όσο και την σημερινή 24ωρη απεργία.


Ανάλογη απόφαση πήρε και το Πρωτοδικείο του Πειραιά, το οποίο κήρυξε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.


Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο και η απεργιακή κινητοποίηση που είχαν προκηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ.Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της διοίκησης, που ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.


Ρέππας: Ελάτε να το συζητήσουμε


Πρόσκληση στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και στους συγκοινωνιακούς φορείς, να προσέλθουν σε διάλογο και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, απηύθυνε και σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.


Η κίνηση στους δρόμους


Κανονικά γίνεται πλέον η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίτερα περίπου 2.500 εργαζόμενοι στα ΜΜΜ κατέληξαν στην Βουλή αφού διέσχισαν σχεδόν όλο το κέντρο. Βέβαια η κυκλοφορία σήμερα σε όλο το λεκανοπέδιο είναι επιβαρυμένη αφού οι περισσότεροι υποχρεώθηκαν να πάρουν τα ΙΧ τους.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Κανονικά ο προαστιακός

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ (και στον προαστιακό) αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου